![]() |
#211 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Üstadım verdiğin bilgileri takip edeceğim elimden geldigi kadarda uygulayacağım.
Yalnız olta teknikleri bizim sularda iş yapar, ama yemler ve yem kokuları sularımızda iş yapmıyor.Yurt dışına çıktığım zamanlar, balıkçılık teknikleri ve malzemelerinin yerini öğrenip gezmeye gayret ediyorum.İtalyada boil' i yapmayı standında ustasından öğrendim.Dönünce uyguladım fakat iş yapmadı.Aynı şekilde Macaristan'ın yemlerini denedim yine iş yok.Eskiye dönüş yapıp hamur' a devam edeceğim.Sezon açılır açılmaz hamur denemesi yapacağım.Bizim sularda alışıla gelmiş kokular var her suyun kokusu değişik.Bunları değiştirdiğimizde eli boş gelmek kaçınılmaz son oluyor.Daha öncede yazdığım gibi teknikleri deneyeceğim. hoşcakalın,
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#212 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Önder arkadaşım ben elimden geldiği kadar bu siteye balıkavında bize yani balıkcılara yardımı olcacak her bilgiyi aktarmaya çalışacağım bunların uygulamaları her kişinin kendine kalmış bu olta yapımlarını uygulamaya çalışacağım diye yazmışsınız başarılı olmanızı temeni ederim,yemler konusuna gelince bu konu hakkında bir şey söyleyemeyeceğim çünki ben yaz aylarında Türkiyeye gelince kendi yapmış olduğum yemlerle başarılı oluyorum bu yemler herkesin bildiği yemler iki sene önce Kısık av malzemeleri satılan yerden kalıp halinde küspe alıp bunları un haline getirdikten sonra birazda benim katmış olduğum yemlerle yemleme yaparak avlandım bayağı başarılı oldum 1 satte 40-50 kızıl kanat yakaladım bir kaç gün ısrar edip orada yemleyerek avlansaydım inanıyorum o bölgeden sazan,yeşilsazan ve hatta küçük balıkların orada olduklarından dolayı turna,sudak ve yayın alabilirdim ama vakit kalmamıştı izin bitmişti belki bu sene kısmet olur.
![]() |
#213 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sudak avında kulanabileceğiniz dip takımı.
![]() |
#214 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sudak avında kulanabileceğimiz şamandıralı takım.
![]() |
#215 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Üstadım yılandan korkmam ama yanlış anlaşılmaktan korkarım;
Sizin yazdığınız teknikler ile avlanılan suyun alışılagelmiş yemleme teknikleri birleştirilir ise iş yapar demek istemiştim ben yeniliklere ve tekniklere açığım ava gittiğim zaman bir kamış oltamla devamlı olarak deneme yaparım. Aman yanlış anlayın ha; sezon açılınca buralarda olursanız organizasyon yapıp tanışma fırsatımızda olur. Saygılarımla,
![]() |
![]() |
#216 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Yok Önder arkadaşım ben seni yanlış anlamış değilim sadece yazmış olduğun yazıya bir cevap yazmak istedim bunda yanlış anlama gibi bir şey söz konusu olamaz yeterki yazılarınız devam etsin tanışmaya gelince belki bu sene ama olmazsa gelecekte başka senelerde Allah uzun ömür verirse sitedeki bir çok arkadaş gibi seninlede tanışıp bilgi alışverişinde bulunarak balıkavına bir organizasyonla çıkarız ben inanıyorumki seninde bizlere öğreteceğin bir çok konu vardır balıkavı hakkında balıkavında balıkcıların bilgileri ve tecrübeleri sonsuzdur hiç ummadığınız bir balıkcıdan bir çok değişik sistemler öğrenilir bu gün dünyada bir çok şampiyon sistemlerini yerel balıkcılarla bilgi alışverişinden çıkarmışlardır halende bu sistemler çıkmakta balıkavı anlayacağın tam bir amatör işi tecrübe işi benim sistemlerle kendinizin sistemlerini kombine ederek ve deneyerek başka sistemler çıkarmanız dileği ile.
![]() |
#217 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sazan avında boilie için köstek yapımında kulanılan 20 metrelik örgü ipi.
![]() |
#218 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu köstek için yapılmış kevlar ip sadece sazanda değil aynı zamanda yırtıcı balık avlarındada kulanılıyor.
![]() |
#219 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() İşte yırtıcı balıklar için satılan en iyi ve kulanışlı çelik tel 7x7.
![]() |
#220 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu lastik gibi misina yan kollarda kulanılıyor yadakurşun ağır gelirde misinayı kopartır diye bedene 10 metre ekleniyor.
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Iğne bağlama makinasi :) çok pratik | shark1 | Takım Çeşitleri | 10 | 21-06-2011 23:44 |
Manisalı İş adamı balık avında öldü.. | Kamil ESEN | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 15 | 09-02-2010 19:59 |
Yeni!!! Amatör Tatlisu Balikcilarina Yeni Pratik Bilgiler Tanitim Videolari | balıkcı omer | Videolar | 7 | 26-03-2008 21:45 |
evet 13/12/2006 balık avında oltama takılanlar | by_tiger | FOTOĞRAFLARIMIZ | 16 | 16-12-2006 13:32 |
Tatlısu avında kulanılan yemler | balıkcı | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri | 9 | 04-04-2006 20:56 |