|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() ishak abi seni kutlarım başarılarının devamını dilerim açık denizlerdede rastgele
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() ishak abi nasıl geçti eminim almışssındır.... haberini bekliyoruz...şimdiden hayırlı olsun canım abim
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() Bana şans dileklerinde bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkürler....Sevgili dostlar,bu iş büyük bir ihtimalle oldu gibi bir şey...Geriye, evrak vs kısmı kaldı.
Bence, denize gönül vermiş tüm dostların,hadi canım bana ne lazım ''kaptanlık belgesi'' demeyip de; imkan bulduğunda bu belgeyi almasında fayda var.İleriki bir tarihde olaki bir tekne alma durumuz olur ise; yeni çıkan ve ileride çıkacak A.B. uyum yasaları çerçevesinde bu belgeye ulaşmak '' maddi'' açıdan daha külfetti olacağına inanıyorum.... |
||
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() ishak abicim tebrik ederim.hayırlı olsun.
![]() ben de sınava girerken biraz stres olmuştum ama,-şu anki sistemi bilmiyorum-hiç çalışmadan girip almıştım belgeyi.biraz formaliteden bi sınavdı çünki ![]() güle güle kullan ![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() hayırlı olsun abicim
![]() |
![]() |
#6 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
Arkadaşlar, sevgili Ulaş'ın dediği gibi ''öyle gözümüzde korkutulacak'' bir sınav değil.Zaten sınav komisyonuda ''astığı astık/kestiği kestik'' bir komisyon gibi de davranmıyor.Yani bu işe gönül verenin azıcık bir gayret ile ''Amatör Denizci Belgesi'' adı verilen bu kaptanlık belgesini alabilir.Burada önemli olan şu: Bize sınavı yapan komisyon başkanı sınava başlamadan ilk önce, belki 15 dakika bize , hepimizin aşık olduğu ''DENİZ'' hakkında bilgi verdi.Denizin şakaya gelmiyeceğini;denizde nasıl davranılacağını bilmeyenin ''deniz üstünde'' yaşama sansının olmayacağını yaşadığı örneklerle anlattı.Nasıl ben sürücü kursuna giderek ''B sınıfı ehliyet'' aldım diye artık ''tam olarak Şoför'' olmadığım gibi; bu işinde aynı olduğunu bize örneklerle anlattı.Yani tekneyi ,alınacak olan bu belgenin kullanmayacağını;işin bizde ve kendimizi yetiştirmemizde olduğunu iyice bize bellettiş oldu. Navigasyon bilgisi bilmenin önemini;rüzgarı ve havayı okumanın çok çok önemli olduğunu tekrar tekrar yaşadığı olaylarla bizlere izah etti. Kendini yetiştirmeyen bir kaptanın, kendisi ile birlikte taşıdığı yolcuların da hayatlarının son bulmasına neden olabileceği hususu üzerinde önemle durdu. Yani ben belgeyi aldım; eeeeee paramda var.Eh artık bu hafta sonu bir tekne alayımda denize açılayım ....diye bir şey yok. Benim tavsiyem, eğer bir gün imkanım olurda tekne işine de bulaşırım diyenler var ise; ileriki dönemlerde bu işlerin prosedürleri daha da masraflı ve karışık olmadan bu belgeyi almakda yarar var diyebilirim.Çünkü, araba ehliyeti gibi bir belge...Yani geçerlilik süresi sınırı olmayan bir belge.Bir defa alınıyor ve işlem tamam.. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
|
![]() İshak amca, sanırım düzgün okumamışım mesajları senin mesajını görememiştim Allah allah acep neden cevap yazmıyor diye düşünürken mesajı gördüm, hayırlısı olsun, ben tekneyi alınca kaptanlık yaparsın artık, maaş filan vermem ona göre
|
||
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Merhaba Ulash,
Bu sınavla ilgili daha ayrıntılı bilgi verebilir misin? Teşekkürler ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() balikci.prenses aramıza hoşgeldin.. öncelikle imza bilgilerini girmen gerekir, bu forum kuralıdır.. -kontrol paneli--ayarlar&seçenekler--imza düzenle--...
sınavla ilgili bilgisi olan arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır.. katılımcı olman dileğiyle..
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() İshak kaptan tebrikler ve hayırlı olsun ...
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
şans levreği | ismail2776 | DENİZ AVI KARADAN | 6 | 28-07-2009 07:42 |
Bana Rastgele | freediver | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 5 | 08-07-2007 11:32 |
Sans dileyin baliga gidiyorum... | freediver | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 10 | 10-06-2007 23:37 |
Şans ve uğur mu yoksa gerçek mi ??? | ykmk | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 20 | 09-07-2006 08:54 |
MSN, MSN söyle bana ! | Bir Dost | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 3 | 23-01-2006 20:15 |