![]() |
#21 | |||
Miço ![]()
|
![]() ben çesmede usta bı abıden bu canlı isparazon atılıs seklını sırttan bır ıgne ve sanırım bır kulaç ustte bır mantarla attıgını gordum..tum canlı yemlerde bu taktıgımı uygulıyım siz ne dersiniz...
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#22 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Çağdaş bu yöntemle balığın orta sularda kalmasını sağlarsın, dipte bir yerlere takılma olasılığı azalır. ama kötü tarafı balık daha çabuk çatlayacağı için canlı kalma süresi azalır.
buna benzer olarak daha önce Erol Abi (levrek) tarafından verilmiş bir sistem vardı. onu bulursan o tarz bir sistem daha iyi işler bence bırakmalarda...
![]() |
![]() |
#23 | ||
Guest
|
![]() arkadaşlar levreğin canlı yem yöntemlerinize katılıyorum.. ama her zaman şunu akıldan çıkartmayınki avlanacagınız bölgedeki levrekler o bölgede hangi (yem) balıgı çok buluyorsa onu yem olarak kullanmak lazım...birde sanırım aç bir levrek hareket halindeki ekmek hamuruna bile atlıyor. ben defalarca tuttum.. çok iri olmamsına ragmen gelmişti.
kefal avında benim yöntemle avlanırken tek iğne az sıkılmış ekmeği çok yavaş çekerken. aklımda kalanları yazıyorum...zargana+levrek+çipura+hanoz(yavru)+kup ez +sarpagibi balıkları çok tuttum.. |
||
![]() |
![]() |
#24 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Alıntı:
katiti attıımız yer ztn çok kayalık benım için mantarlı yontem ideal sanırım..ama yemle mesafesi ne kadar olcak???1-2 kulaç die okumustum bi yerde ama...
![]() |
![]() |
#25 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Benim söz ettiğim yöntem de şamandıralı bir sistem ama balığın şamandıra tarafından çok zorlanmadan hareket edebilmesini sağlıyor.
bırakacağın kalama mesafesi de derinliğe bağlı. balığın taş altına kaçmasına fırsat vermeyecek kadar derinlik bıraksan yeterli sanırım...
![]() |
![]() |
#26 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Rüzgarı arkadan alan bir yer bulursan selim abinin balonlu bir sistemi var onu dene derim.
![]() |
![]() |
#27 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Alıntı:
katiti bu sistemi bana link verebilirmisin???
![]() |
![]() |
#28 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Linki bulamadım ama elimden geldiğince çizmeye çalıştım, umarım becerebilmişimdir...
Not: fırdöndü bedene bağlanmış değil, halkasından geçirilmiş durumdadır, yani aşağı-yukarı hareketlidir.
![]() |
![]() |
#29 | |||
Miço ![]()
|
![]() yardımın için çok tesekkurler peki kursunu kaçlık kullanıyım ve derınlığı ne kadar yapıım...
![]() |
![]() |
#30 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Derinlik avlandığın bölgenin derinliği kadar olur, yani kurşun dibe oturur. Kurşunun ağırlığına gelince; yemlik balığın çok fazla sürükleyip sağa sola taktıramayacağı kadar bir ağırlık yeterli olur. 75-100 g gibi kullanırsan yakalanan büyük balığı yormada da iş görür bence...
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
canlı yem ltfn cevap? | ALİ ŞEN | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 5 | 16-08-2008 13:24 |
İznik Canlı Yayın | cevat2 | TATLI SU AVI | 11 | 24-03-2007 10:18 |
canlı sohbet | mufi | Öneriler, Eleştriler, İstekler | 11 | 17-06-2006 11:06 |
Canlı Kameralar | uzman | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 02-02-2006 03:26 |
Taze mi Canlı mı ?? | uzman | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 27-01-2006 20:11 |