![]() |
#61 | ||
Guest
|
![]() taygun kardesim tesekkürler bir cupra ve isparoz üstadının taktiklerini öğrenmek güzel..sezon başladı resimlerini bekliyoruz ..bol sans.
|
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#62 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
umarım beklediğimiz avları yaparız bu sezon ![]() Süleyman abi senin dediğin yemi biliyorum küçükken özbekte bir tanıdığın yazlığında kalırdım tabi orada yem bulamadığım için ekmek yada bu kayalara yapışan canlıları kullanırdım bolca ısparoz karagöz avlamıştım ![]()
![]() |
![]() |
#63 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Biz bunlara "kapak" derdik. 1-2 kez kullanmıştım ama verim alamamıştım ben. Gerçi bizim o tarafta (Çeşme-Ilıca) kıyıda kolayca teke bulunabildiğinden çok da fazla bir deneme yapmadım onlarla...
![]() |
![]() |
#64 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Süleyman abi; Mert'in de söylediği gibi kapak diyoruz biz onlara. Eti sert olduğu için küçük balığın bol olduğu yerlerde randıman veriyor. Ama sert etli olduğu için sadece dişli balıklar için iyi bir yem abi. Nihayetinde yemsiz kalmaktan iyidir.
![]() |
![]() |
#65 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Ustalara danışayım istedim..
Şu mamun, teke ve madya'yı yakalamanın yolu tekniği nedir? nerelerde bulunurlar? kullanılan alet edevatı nasıldır? birde bu yemlerin resimleri varmı sizlerde? bilgi için teşekkürler..
![]() |
![]() |
#66 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Teke ve madya resmi yok elimde ama mamunu ekliyorum. Mamun çıkarma ile ilgili de bir video vardı, eğer bulursam ekleyeceğim. Mamunu çamuru çiğneyip, kepçelerle topluyorlar.
Madyanın nasıl toplandığını bilmiyorum. Teke için ise suyun sakin olduğu sığ kayaların aralarında elle, şapka filesiyle, mutfak eleğiyle vs. toplayabilirsiniz. Alışınca çok kolay ![]()
![]() |
![]() |
#67 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Madya istanbulda yok sanırım ege ve akdenize has bir canlı
uzatma ağlarında bolcana çıkıyor limanlara giderseniz 1 gün önceden söyleyin (tabi insan gibi bi balıkçı bulmak şart) size istemediğiniz kadar verir...
![]() |
![]() |
#68 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Mamun videosunu buldum. Alıntıdır, onu belirteyim
![]() [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
![]() |
![]() |
#69 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Çok teşekkürler..
Temmuz 15 te Didimde bu yemleri kullanarak avlanıyor olacağım. Sonuçları akşamları sizlere aktarırım. Hemde önerilerinizi dinlerim.
![]() |
![]() |
#70 | ||
Guest
|
![]() arkadaşlar peşinen söyleyeyim...ben genelde F klavye kullandığım için q klavyeye pek alışık değilim ne var ki tesadüf bu sizlere yazarken hep Q kullanmak zorunda kalıyorum yazılardaki hatalardan dolayı hepinizden özür dilerim...
imbat'a gösterdiği olta için teşekkür ediyorum...aslında ben kıyıdan avlanacağım zaman hemen hemen her balık için gezer kurşunlu ve tek iğneli oltaları kullanıyorum ( kefal, sokarca, çırpan vb. balıklar hariç). tek iğneli oltanın ben ce bi çok avantajları var; 1. kayalık bölgelerde daha az takılıyor...2.balık yakalandıktan sonra oltayı gezdirirken oraya buraya takıp dolaştırmıyor...3. balığı daha kontrollü çekmenizi sğlıyor...4.yem tasarrufu...5.pratik bağlanması...6...iğneden tasarruf... ve dahası....önemsiz gibi görünsede balık bolluğunda ve kayalık yerlerde avlanırken ne demek istediğimi ve bunların başınıza ne kadar sık gelebildiğini zaten biliyorsunuz, heleki balığa alel acele ve dım dızlak çıkmak zoruda kalmışsanız... ben adana da oturduğum için hem tatlı su, deniz ve hemde akarsuda avlanma şansını bulabiliyorum ama gel gelelim balık neredeyse çok zor bulunan bi av haline geldi... ki çupra elimden daha büyüğü pek denk gelmiyor çoprada hemen hemen her türlü yemi kullanıyorum ama canlı karidesi hiçbirşeye değişmem...canlı karidesi seyyhan ırmağının yosunlu durgun bölgelerinden kepçeyle çıkarıyorum ve denizde kayaların arasında kalmış su birikintilerinden ( biraz ekmek atıp beklerseniz hepsi başına toplanıyor )... ve canlı karides çupra avlamaya çıkmış olsanız dahi size av çeşitliliği sağlıyor... iğneye gelince genelde beyaz ve çapraz olanını tercih ediyorum ( kısa saplı )... ama yinede özellikle bir tür balık için gitmişsem ona göre kullanıyorum... balık ne zamanlar vuduğunu soranlara ( ki genel saatleri dışında) şu cevabı veriyorum...1. sigara yakarken...2.çişinizi yaparken...3.misinayı elinizden bıraktığınız anda... ve benzeri boşluklar... av alanı ise ( balık yatakları dışında ) öyle yerleri tercih ediyorum ki arkadaşlar bırakın insanı it gitmez... bi de olta bağlamayı bilmeyenler le balığa çıkmaktan usandığım için ( ha bire olta kopuyor ya da dolaşıyor, ki onlar da öğranme zahmetine girmiyorlar) genelde işi bilen arkadaşları tercih ediyorum... ki acemi şansıda cabası... size anlatayım efendim; bi gün 6 arkadaş balığa çıktık içimizden biri bırakın olota bağlamayı, kuşu - köpeği - balığı yan yana koyun ayırt edemez... oltasını ben bağlıyorum, yemi ben takıyorum yaw suya bile ben atıyorum... ben iki tane yakalıyorum o beş altı tane - ben dört çekiyorum o on tane...arkadaşlar bununla da kalmadı diğer bölgelerde adına ne denir bilmiyorum burada bizim horoz kayası dediğimiz bi çeşit kaya balığı, antalya taraflarında sırtlan diyorlarmış her neyse arkadaşlar bu balık kayalık bölgede yaşar ki adından da belli horoz kayası ( latince adını bilmiyorum) ve neredeyse yuvasını hiç terk etmez...adam kumluk sahada 9 no. iğneyle 25'lik misinayla yaklaşık 2,5 kg. gelen bu balığı yakaladı ve 1,5 mt. yükseklikteki iskeleye kepçe bile kullanmadan çekti...bu olayda arkadaşın o günkü şansının üzerine mum dikti...gelinde sinir olmayın... sanırım lafı fazla uzattım... diyeceğim o ki oltalarınızı ve yemlerinizi av alanına göre, balığın türüne göre ve mevsime göre seçmek en doğrusu ama eğer avlanacağınız bölgeyi biraz araştırabilirsek balığın doğal yoldan besin kaynaklarını bularak onları kullanabiliriz ya da taklit edebiliriz... örneğin "kapak"; av alanında bulunsada sürekli kayalara yapışık olduğu için domuz balığı dışıda neredeyse hiç bi balık onu yerinden sökemez o yüzden terih edilmemeli...ama yinede yoklukta kullanılabilir ki tavuk bile işe yarar bi yemdir...ama ben doğal yoldan hangi yemle beslenebiliyorsa o yemi elimden geldiğince tercih etmeye çalışıyorum... umarım sizleri sıkmadım.... hepinize rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Sülünes nasıl yakalanır | ZAAAA | Sülünez | 3 | 22-12-2011 19:57 |
Hangi Balık Nasıl Yakalanır 2 :D | Ege Demirağ | Amatör Balık Avı nedir nasıl yapılır? | 5 | 14-12-2011 21:02 |
Karagöz, Mercan, Isparoz, İzmarit, Gopez Nasıl Yakalanır?????? | Taygun KOCABIYIK | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 36 | 01-10-2011 10:34 |
çipura hangi ay ne ile yakalanır | Halil İplikçi | DENİZ AVI KARADAN | 3 | 03-09-2010 20:08 |