Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Tanışma

Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 24-01-2008, 22:53   #61
Rauf
Guest

Alıntı:
çupra tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
arkadaşlar asım can gündüzün bu klipteki görüntüsüne bir bakın birde namı değer awesom john abimizin gönderdiği resimlere bir bakın. hem ne fark ederki önemli olan kim olduğumuz yada ne kadar tanındığımız değil.bu forumda ne paylaştığımız.saygılar sevgiler sağlıcakla kalın.rastgele
iyi güzel de arkadaşım biz ne dedik?
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 25-01-2008, 00:35   #62
Awesome John
Oltacı

Alıntı:
arm59 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Terchi süni yem prezantasyonu, ama gerektiği zaman Naturel yem kulanırım. Canlı yemden kaçınırım.
Balık tutmak bir spor dur, tutkulu güzel bir spor, temiz hava macera teknik konsantrasyon ve güzel dostluklar.

Asım abi tide-chart ları sabırsızlıkla bekliyoruz. Birde imza kısmınızda canlı yemle balık tutmakdan kaçınıyorsunuz Levrek için en iyi yemler canlı yemler değilmi?

Canlı yem "kolay"....
Amerikada "hanım yöntemi" diye hitab ederler....
Birde canlı yeme iskence... tabiki bu bir bakış açısı...
canlı yemi tak oltaya at denize ve brak git eve yemeğe.. geri dön çek misineyi ... bu spor balıkçılık değil et balıkçılık.... et balıkçılar ve spor balıkçılar iki ayrı cins...

Birisinin amacı balığın vurduğu zaman "o adrenlin patlamasını his etmek" ,
Öbürki rakı mezesi peşinde....

birisinin hedefi "avlamak" değerin hedefi "yakalamak".....
Ben canlı yem ile çok iri levrek aldım zamanında..(30 kilolunun üstünde 3 adet) sonra "pes dedim" usta levrekçi oldum ve incik boncuk ile havranı kandırarak bana daha çok şevk verdi ve bu güzel spordan daha şevk aldım ve sonra 5 trophy daha aldım (trophy = kupa= 30 kilo üstünde levrek)....

biz yurt dışında canlı yılan balığı kulanıyorduk at gibi levrek vuruyordu onlara....
22 sene oluyor canlı yemi bırakalı... yinede çok büyük balık alıyorum... "hemde Türkiyde"...

Anadolu kara hisarda 16 kiloluk levregi plastik balık ile aldım "ve saldım"
son 5 sene içinde 3 adet 15 kilo üstünde levreğim var..... daha yeni 10 kiloluk birtane Istanbul şemsi paşada yakalaıp saldım.... bizm yerli levrek inanılmaz baskı altında... eti pahalı diye hayatının her basamağında şiddet ile avlanır... nasıl bu güne kadar ortadan silinmedi büyük başarı bu balık için... çifleştiğin ırmakların önüne ağa sererler, Gezdiği kayalara dinamit atarlar, akşamladığı yerlerde fener ve zıpkın ile vururlar, toplu geçiş yaptığı noktalara gırgırlar tararlar, hayvana hiç rahat yok.. Türkiyede bu güne kadar 1 tek leverek kaldığı bile bir mucize.

Fakat leverek denizin en akılı balığı ve mubarek hayvan yok olmamak için çaba göateriyor.

Bu arada o gitarcı herif kim?
New York / Marmaris
Çok ciiddi şekilde tedaviye muhtaç bir balık hastası , "Surf Casting" meraklısı (kıyı balıkçılık ve uzun atış stili)
Terchi süni yem prezantasyonu, ama gerektiği zaman Naturel yem kulanırım. Canlı yemden kaçınırım.
Balık tutmak bir spor dur, tutkulu güzel bir spor, temiz hava macera teknik konsantrasyon ve güzel dostluklar.
Hayyat hedefim 30 kiloluk levrekleri tekrar Türkiyede görmek
Awesome John Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-2008, 02:18   #63
sidar1975
Oltacı

valla baba artık bu işlerde maddiyat işi oldu 15 yıldır kara ve balık avına giderim ama artık herşey maddiyat oldu oyüzden fazla gidemez olduk

turna balığı avını çok severim ben hayatımda denizde hiç balık avlamadım

herkese saygılar

sidar1975 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-2008, 04:46   #64
araştırıcı
Miço

Alıntı:
Awesome John tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Canlı yem "kolay"....
canlı yemi tak oltaya at denize ve brak git eve yemeğe.. geri dön çek misineyi ... bu spor balıkçılık değil et balıkçılık.... et balıkçılar ve spor balıkçılar iki ayrı cins...

Ben canlı yem ile çok iri levrek aldım zamanında..(30 kilolunun üstünde 3 adet) sonra "pes dedim" usta levrekçi oldum ve incik boncuk ile havranı kandırarak bana daha çok şevk verdi ve bu güzel spordan daha şevk aldım ve sonra 5 trophy daha aldım (trophy = kupa= 30 kilo üstünde levrek)....

biz yurt dışında canlı yılan balığı kulanıyorduk at gibi levrek vuruyordu onlara....
22 sene oluyor canlı yemi bırakalı... yinede çok büyük balık alıyorum... "hemde Türkiyde"...

son 5 sene içinde 3 adet 15 kilo üstünde levreğim var..... daha yeni 10 kiloluk birtane Istanbul şemsi paşada yakalaıp saldım.... bizm yerli levrek inanılmaz baskı altında... eti pahalı diye hayatının her basamağında şiddet ile avlanır... nasıl bu güne kadar ortadan silinmedi büyük başarı bu balık için... çifleştiğin ırmakların önüne ağa sererler, Gezdiği kayalara dinamit atarlar, akşamladığı yerlerde fener ve zıpkın ile vururlar, toplu geçiş yaptığı noktalara gırgırlar tararlar, hayvana hiç rahat yok.. Türkiyede bu güne kadar 1 tek leverek kaldığı bile bir mucize.

Fakat leverek denizin en akılı balığı ve mubarek hayvan yok olmamak için çaba göateriyor.
Sadece küçük bir ek yapmak istedim....

Spor balıkçılık, Türkiye de pek bilinmeyen bir kavram...(Genel popülasyon için söylüyorum) Bu site; bilinmesi, bilmek isteyenlere duyurulması ve balıkçıları biliçlendirmek için kuruldu diye düşünüyorum...
Bu nedenle; Her bilmeyen yada kulaklarını açmış duymak isteyene bir yada birkaç üstad gerek...

Bizim sitemizde de yazdıkları altın harflerle kaydedilmesi gereken hatta ismine konu başlığı oluşturmamız gereken SAYIN ASIM CAN var
....

Onun yazdıklarının okunması, anlaşılması ve uygulanması dileğimle....

Herkese keyifli ve bereketli avlar dilerim...

Selam ve saygılarımla..
İskenderundan Yumurtalık' a...
araştırıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-2008, 08:04   #65
Rauf
Guest

Alıntı:
çupra tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
rauf abi ben olayın uzatılmasından duyduğum rahatsızlığı belirtmek adına yazdım bu konuyu.ben bu forumda balık avcılığı konusunda konuşmak yapılacak organizasyonlara eğer durumum uygunsa katılmak ve hoşça vakit geçirmek ve forumda belirttiği ismi ve şekli ile arkadaşları tanımak ve hitab etmek için varım. eğer yazımda yanlış bir anlaşılma oluştuysa kusura bakmayın biz büyüğümüze saygıyıda küçüğümüze sevgiyide iyi biliriz. saygılar sevgiler sağlıcakla kalın.
Tamer arkadaşım olayın uzaması gibi bir durum yok bu nereden cıkıyor onun icin rahatsızlık duymanızada gerek yok ayrıca siz de acıkca fikrinizi belirtmişsiniz sizi eleştirende yok bende kendi fikrimi düşüncenmi yazmışım diğer iki arkadaşım gibi.diğer arkadaşlar gibi bu formda her kez düşünce ve paylaşımda bulunabilme özgürlüğüne sahiptir burada aşırılık yoktur olursa ben veya diğer yönetici gurubu arkadaşlarım müdahelede bulunurlar.asım bey kardeşimizin yolladığı resimler kendine ait değildir.biz burada bir tahmin yürüttük o kadar size saygısızlık ediyorsunuz manasında bir kelime yazdığımıda sanmıyorum.mesajınızda (biz büyüğümüze saygıyıda küçüğümüze sevgiyide iyi biliriz)diye son veren yazınızıda anlamış değilim .selamlar.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-2008, 08:07   #66
arm59
Miço

arm59 kullanıcısının avatarı

Alıntı:
Awesome John tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Canlı yem "kolay"....

Bu arada o gitarcı herif kim?

Asım abi bende ekleme yapmak istiyorum. Hayatında eline ilk defa olta almış adamlar bile geceden canlıyemi atıyorlar sabah topluyorlar balığı sonra ben balık yakaladım diyor büyük ihtimalle satıyorlar. O balıkla mücadele etmeden nasıl avcılık oluyor ben anlamıyorum aynı şey bırakma(germe) ağlar içinde geçerli bu işi meslek edinmiş kişilere lafım yok ama sadece et için veya satmak(Köşe dönmece)amacıyla yapanları buradan kınıyorum.
Balığın yakalandığı andaki kamışa asılışını görmedikten sonra zevki yok.
Şimdiki nesilden umutluyum 20 sene önceki hoyratca av yapmıyorlar daha bilinçliler öyle olmak zorundalar artık bıçak kemiğe dayandı kredi bitti eski mantıkla devam edilirse balık nesli ciddi bir tehlike altında.

Bu arada gitarcı bundan 20-25 sene önce Amerikadan Türkiye ye gelen Asım Can GÜNDÜZ dür. Herhalde isim benzerliğinden sizi o sandılar.
Eski 25-01-2008, 08:16   #67
Rauf
Guest

Alıntı:
arm59 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Asım abi bende ekleme yapmak istiyorum. Hayatında eline ilk defa olta almış adamlar bile geceden canlıyemi atıyorlar sabah topluyorlar balığı sonra ben balık yakaladım diyor büyük ihtimalle satıyorlar. O balıkla mücadele etmeden nasıl avcılık oluyor ben anlamıyorum aynı şey bırakma(germe) ağlar içinde geçerli bu işi meslek edinmiş kişilere lafım yok ama sadece et için veya satmak(Köşe dönmece)amacıyla yapanları buradan kınıyorum.
Balığın yakalandığı andaki kamışa asılışını görmedikten sonra zevki yok.
Şimdiki nesilden umutluyum 20 sene önceki hoyratca av yapmıyorlar daha bilinçliler öyle olmak zorundalar artık bıçak kemiğe dayandı kredi bitti eski mantıkla devam edilirse balık nesli ciddi bir tehlike altında.

Bu arada gitarcı bundan 20-25 sene önce Amerikadan Türkiye ye gelen Asım Can GÜNDÜZ dür. Herhalde isim benzerliğinden sizi o sandılar.
Değerli hemşerim tabi isim benzerliğide olasılık dahilinde.ama Asım can gündüzü tanımıcak amerikada bulunmuş bir ustamız icin tanımama ihtimalin az olucağını düşünüyorumBuradaki levrekler (alanya) tam bir dinazor (yaş bakımından) buradaki basit hileleri bildiklerinden yeme bile bakmadan kuyruk sallayıp dolaşıyorlar limanın icinde sayısal olarak azalmamasının bir sebebide bu olsa gerek.

Bu mesaj en son " 25-01-2008 " tarihinde saat 08:20 itibariyle Rauf tarafından düzenlenmiştir....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-2008, 11:07   #68
ishak BALLICA
Kaptan

ishak BALLICA kullanıcısının avatarı

Asım abi...Her ne kadar ''müzikal anlamda'' son yıllarda pek sesiniz soluğunuz çıkmasa dahi;hala biz kırk yaşındaki tazeler tarafından unutulmamış olan sevgili abim....Neden ben veya benim gibi meraklı tazeleri rahatlatmıyorsun....

Sevgili Abim, her ne kadar senin yazdıklarına pek bir yorum yazmasam dahi emin ol, her yazdığın yazıyı ve geçmişde yaşadığın tecrübelerini ve bu forma aktardığın bilgilerini okuyorum...Özellikle bizim sularımızda bulunmayan ve Amerika gibi Yüzü okyanusa bakan ülke sularında yaşayan/yakalanan ''O çizgili Levrek'' diye adlandırılan muhteşem balıklar ile ilgili bilgilere ve fotolara hayran hayran bakıyorum...Bu balık türü keşke doğal ortamı müsait olsa idi de ve bizim sularımızda da bulunabilseydi....Bu tür balık resimlerine ulaşmak isteyen arkadaşlar internette fish/fishing vs.... yazıp da karşılarına çıkan sitelerden bu tür balık resimlerine ulaşabilirler....

Sayın abim, eğer sence bir mahsuru yok ise ; senin bugünlerde veya ileriki bir tarihde ama kıyıdan...Ama tekne ile yapacağın bir av ile ilgili bir anı/raporunu ve fotolarını veya video paylaşımını b.e.k.l.i.y.o.r.u.m....Lütfen bu yazımı okuyup da daha çok beklersin deme.....

1963-izmir

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ishak BALLICA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-2008, 13:38   #69
mufi
Guest

Üyelerimiz/Arkadaşlar boş durmamış anlaşılan Youtube denilen alemeti cihan varken Awesome John u aramak ve bulmak zor olmamış...
arkadaşlar bu demektirki aramızda idealist, çizgisinden sapmıyan zamanında ve sanırım Unkapanı piyasasına ödün vermiyen bir profesyonel gitar virtüöz ü kardeşimiz var.Bir Türk olarak Amerikada yıllarca bulunmuş ve bizi temsil etmiş.ne mutlu bize.
artık kardeşimiz aramızda mükemmel bir balıkçı olarak anılacak...üyelerimizin özel meslekleri ile ilgili merak ettiğimiz şeyleri arkadaşlarımıza özelden soralım..ricam budur...
teşekkürlerimle..
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-01-2008, 08:03   #70
Awesome John
Oltacı

Bu gitarcı adam kimki

Burası balı forumu değilmi
New York / Marmaris
Çok ciiddi şekilde tedaviye muhtaç bir balık hastası , "Surf Casting" meraklısı (kıyı balıkçılık ve uzun atış stili)
Hayyat hedefim 30 kiloluk levrekleri tekrar Türkiyede görmek

Bu mesaj en son " 26-01-2008 " tarihinde saat 08:10 itibariyle Awesome John tarafından düzenlenmiştir....
Awesome John Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları