Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN) > Sırtı-Seğirtme

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 14-03-2010, 11:21   #71
Bornovalı
Kaptan

Bornovalı kullanıcısının avatarı

Jig Avlanma Yöntemleri Jigging

Dünyada oldukça yaygın kullanılan bir av yöntemidir.Ülkemizde son zamanlarda kullanımı sıklaşmaya başlamıştır.

Avlamayı amaçladığınız türlerin temel bilgiler ve beslenme alışkanlıkları araştırarak, herhangi bir tavsite ya da kendi araştımamıza göre yem belirlenir. Daha sonra genel teknikleri çalıştırabileceğimiz olta türünü belirlemeliyiz.

Tekne Sarkıtma Yöntemi ile Avlanma

Tekneden sarkıtma yöntemi ile avcılığı Yemin belirli aralıklarla ritmik ve karışık şekilde hareket ettirilerek dibe doğru indirilmesi ve aynı sekilde çekilmesinden oluşur.

Tekneden İleri Atma Tekniği ile Avcılığı

Tekneden ileri atma tekniğindede kıskandırma hareketlerini yine düzensiz hareketlerle atçek yapılır,

Kıyıdan Atçek Tekniğiyle Avcılığı

Kıyıdan avlanmak için derinliğin yeterli seviyede olması gerekir.Derinliğin az olduğu yerlerde bu tür avcılık yapılamaz.

Jig avı için malzeme seçimi.
Malzeme sağlayıcınızdan temin edebileceğiniz farklı markalarda ve çekerlerde 2 ila 3 parçalı jig kamışları bulabilirsiniz.Makaraya gelince yine avlayacağınız balık büyüklüğüne göre sizi yarıyolda bırakmıyacak yüksek turlu makara seçmenizde fayda var

Kaynak:Jigging resimler [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

RIDVAN/1974/BORNOVA
Bornovalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 14-03-2010, 16:37   #72
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Teşekkürler Rıdvan abi.
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-03-2010, 16:42   #73
Bornovalı
Kaptan

Alıntı:
DzzY tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Teşekkürler Rıdvan abi.
Rica ederim kardeş, denemeye değer bence.

RIDVAN/1974/BORNOVA
Eski 15-03-2010, 08:34   #74
Necati ARAT
Kaptan

Alıntı:
Bornovalı tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Jig Avlanma Yöntemleri Jigging

Dünyada oldukça yaygın kullanılan bir av yöntemidir.Ülkemizde son zamanlarda kullanımı sıklaşmaya başlamıştır.

Avlamayı amaçladığınız türlerin temel bilgiler ve beslenme alışkanlıkları araştırarak, herhangi bir tavsite ya da kendi araştımamıza göre yem belirlenir. Daha sonra genel teknikleri çalıştırabileceğimiz olta türünü belirlemeliyiz.

Tekne Sarkıtma Yöntemi ile Avlanma

Tekneden sarkıtma yöntemi ile avcılığı Yemin belirli aralıklarla ritmik ve karışık şekilde hareket ettirilerek dibe doğru indirilmesi ve aynı sekilde çekilmesinden oluşur.

Tekneden İleri Atma Tekniği ile Avcılığı

Tekneden ileri atma tekniğindede kıskandırma hareketlerini yine düzensiz hareketlerle atçek yapılır,

Kıyıdan Atçek Tekniğiyle Avcılığı

Kıyıdan avlanmak için derinliğin yeterli seviyede olması gerekir.Derinliğin az olduğu yerlerde bu tür avcılık yapılamaz.

Jig avı için malzeme seçimi.
Malzeme sağlayıcınızdan temin edebileceğiniz farklı markalarda ve çekerlerde 2 ila 3 parçalı jig kamışları bulabilirsiniz.Makaraya gelince yine avlayacağınız balık büyüklüğüne göre sizi yarıyolda bırakmıyacak yüksek turlu makara seçmenizde fayda var

Kaynak:Jigging resimler [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Rıdvan abi emeğine sağlık..
Teşekkürler..
Necati ARAT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-03-2010, 11:46   #75
Bornovalı
Kaptan

ben teşekkür ederim Necati.

RIDVAN/1974/BORNOVA
Eski 15-04-2010, 02:59   #76
The Lunatic
Kaptan

The Lunatic kullanıcısının avatarı

Merhabalar Erol Abi;, jigging için kullanılan metal sahteye silikon ahtapotun da eklenebileceği ve bu yolla elde edilen kombinasyon sayesinde av şansının arttırılabileceği söyleniyor. Öncelikle bu konuda fikriniz nedir ve de böyle bir uygulamada silikon ahtapotun montajı nasıl olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Uğur
İZMİR-1981
Öğretim Elemanı
The Lunatic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-04-2010, 07:12   #77
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

Alıntı:
The Lunatic tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhabalar Erol Abi;, jigging için kullanılan metal sahteye silikon ahtapotun da eklenebileceği ve bu yolla elde edilen kombinasyon sayesinde av şansının arttırılabileceği söyleniyor. Öncelikle bu konuda fikriniz nedir ve de böyle bir uygulamada silikon ahtapotun montajı nasıl olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Selam Uğur,
mesajını yeni fark ettim, akşama sana bir iki tanesinin fotoğrafını çekip montajı hakkında bilgisini vereceğim,sevgilerimle

Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-04-2010, 16:38   #78
The Lunatic
Kaptan

Merakla bekliyorum Erol Abi. Bu arada ben de işe yarayacağını düşündüğüm iki düğüm videosunu paylaşayım burada.

Florakarbon ile örgü misinanın birleştirilmesi

Çelik halkanın misinaya bağlanması

Uğur
İZMİR-1981
Öğretim Elemanı
Eski 16-04-2010, 20:29   #79
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

İyi yapmışsın Uğur cum,
Soldaki sahteye 15 cm. lik bir kalamar sahtesi giydirdim.Kalamarın gövdesi kendisinden silindirik boşluğuna 120 gr.lık alba jigini monte ettim, üst kısmına klipsli fırdöndüyü takmak için mercimek kadar bir parçasını kestim.Jig iğne bağlantıları Mustad markasının hazır çelik bedenli iğnelerinden.Sahtenin tüm bedeni silikon olduğundan ip-silikon yapışma vs. gibi problem nedenlerden dolayı çelik beden daha hareketlik kazandırıyor.Bu kalamarın içinden mevcut jelatinli kağıdı çıkardım.Çünkü kendisi suda şeffaf göründüğünden içindeki sahte balığın desenleri olduğu gibi ortaya çıkartıyor.

Sağdaki fotoğrafta ise, mevcut jig iğnesine yem takarmış gibi 11 cm lik kalamarı giydirdim.Onun da uç kısmını, jig iğne ipinin geçeceği kadar bir parçasını kestim.
Bu kalamarın içindeki folyoyu çıkartmadım,çünkü kendisi ipten daha güzel bir efekt veriyor.

Piyasa da en çok gördüğümüz renkli renkli ahtapot sahtelerinden ziyade bu kalamarlar daha verimli, ayrıca suya girdiğinde silikonun kendine has olan malzemesinden dolayı eflatunlu- morlu bir renklere bürünüyor ki, eflatun ve morun su içindeki dalga boyu etkisinden dolayı 50-60 metrelerde bile renginden bir şey kaybetmiyor.
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg Graphic1.jpg (59,8 KB, 124 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg Graphic2.jpg (43,9 KB, 125 Görüntülenme)

Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)

Bu mesaj en son " 16-04-2010 " tarihinde saat 20:32 itibariyle levrek tarafından düzenlenmiştir....
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-04-2010, 21:20   #80
The Lunatic
Kaptan

Anladım Erol Abi. Çok teşekkürler. Silikon kalamarlardan edineceğim en kısa zamanda. Giydirmeye müsaid benzer bir jig de var elimde.

Onun dışında aşağıda photoshopta hızlıca tasarladığım bir montaj var. Sence böyle bir kullanım olabilir mi? Sözkonusu jigin arka kısmında iğne yok, böyle değerlendirebilir miyim?

Uğur
İZMİR-1981
Öğretim Elemanı
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları