|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() Balıkta herkes için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda var...içerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken gıdaların başında geliyor. İçerdiği koruyucu yağ asidi ile balık kalp hastaları için önemli bir besin .Balık kalp hastaları için kırmızı ve beyaz etten daha yararlı olduğunu ifade etti. Bol miktarda B, A ve D vitamini bulunan balığın her yaşta insan için çok besleyici olduğunu dile getiren uzmanlar, şunları öneriyor: Balıkta doymamış yağ asitleri fazla. İçerdiği koruyucu yağ asidi ile balık, kalp hastalarının tercih etmesi gereken bir gıda. Bu özelliği ile tam bir kalp dostu. Balık üstelik kolesterol açısından da fakir bir et. Bu açıdan kırmızı ve beyaz etten daha sağlıklı olan balık, sağlıklı bir kalp için düzenli olarak tüketilmelidir. Balıktan istenen faydanın sağlanabilmesi için pişirilmesine de dikkat etmek gerekir Balığı ızgarada ya da fırında pişirmek daha sağlıklı. Yağda kızartıldığı zaman kolesterol ve yağ oranı artıyor. Avantajını kaybediyor.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Ayvanın Faydaları | MAVİ FENER | SAĞLIK | 0 | 07-04-2012 17:45 |
Domatesin Faydaları | MAVİ FENER | SAĞLIK | 6 | 01-04-2012 00:40 |
Vücudumuzdaki Kılların Faydaları | MAVİ FENER | SAĞLIK | 0 | 06-12-2011 13:32 |
Balık Eti ve Faydaları ... | Mehmet BODUROĞLU | Balık Yemekleri | 13 | 18-04-2010 07:29 |
Balığın Faydaları... | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 25-12-2005 00:08 |