![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Selamlar
Beyler suan saat 22:15 yer Berlin Osloerstr. 32 Gece hafta 5 tane mercan almistim abimle beraber yemek icin.. Ama ne mercan 5 tanesi 2 kg. geldi..(Görgüsüzlügümü bagislayim kafam iyi) Bugun bu mercanlari abimle yaptik beraberinde 1 büyük ictik ve cila hesabi 2 bira (herseyi taninda birakmak lazim) Ve suan kendimi o kadar mutlu hissediyorumki bilemezsiniz...Sanki ülkemde gibiyim Disardan hos gözükebilir ama gurbetlik gercekten zor...Ailesini,dogdugu topraklari özlüyor insan (ben Izmir Fahrettin Altay da dogdum Bostanlida büyüdüm) Ama yapabileceginiz hic birsey yok yok, o güzel günleri yadetmekten baska... Tabi bu arada insanin gözleri dolmuyor degil...Ama hayat bu, insan bazi sartlara boyun egmek zorunda... Kim istemezdi su anda Güzelbahcede GidGid Marketin arkasinda olta atmayi,karsidan gecen 7 metrelik pancar motorlu teknenin sesiyle beraber bira yudumlamayi... Iste gurbetlik böyle birsey..!Hayallerle kendini tatminden baska birsey degil.. Suanda nekadar istedim sizin yerinizde olmayi...Sabahleyin Kordonda kuru bir simitle cay yudumlamayi...Bayraklinin o kokusunu cigerlerime cekmeyi... Kemeraltinda midye yemeyi.... Herkese selamlar sevgiler.... Memleketimizim degerini bilelim....
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Afiyet olsun, elbet bir gün o dediklerini de yapacağın günler geri gelir
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() cumhur. yediklerin ve içtiklerin afiyet olsun.
mert e katılmamak mümkün değil. o özlemlerini en kısa sürede geçirmeni temenni ederim. |
||
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() Cumhur kardeşim, bülbül'ü altın kafese koymuşlar...''İllede vatanım demiş''...
Ne güzel bir atasözümüz değil mi.....? |
||
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() Cumhur kardeşim sana babamın bir şiirini yazayım...O da seninle aynı duyguları paylaşıyor...
ÇOCUKLUĞUMUN İZMİR'İ bir evimiz vardı Karataş'ta pencerelerinden deniz görünür. kayıklar ,yelkenliler ,vapurlar dizilmiş rıhtıma aralarından martılar süzülür. bir evimiz vardı Karataş'ta cumbasında annem oturur. 'Burhan Cahid'in 'Ayten'ini okurdu gün boyu benim bakışlarım Türkan'ların balkonunda. belki gözlerim gözlerine takılır. bir evimiz vardı Karataş'ta yaz geceleri sahilden şarkılar duyulur; 'Suzan Yakar' derdi babam İsmet Gazinosunda okuyor. sonra efkarla rakısını yudumlar ve uzar giderdi gecelerinde İzmir'in; 'Gönlümde hazan bülbülü var' hiç unutamadım çocukluğumun İzmir'ini ne kadar çok arsamız vardı oynayacak Karataş'ta otururduk ama, bir koşu uzaktaydı çocuk adımlarımıza Bahribaba,Sarıkışla,Konak... ilk lidakiyi Karantina'da tuttum pırıl pırıl ve bereketliydi deniz bembeyaz yalıların önünde yüzerdik Göztepe'de bir girince suya çıkmak istemezdiniz. hele insanları İzmir'in,hele insanları; hepsi dost,hepsi sevecen; yüreklerinde onulmaz dertleri de olsa gülücüklerini birbirinden esirgemeyen hiç unutmadım çocukluğumun İzmir'ini gözümde tüter hala o merdivenli sokak. akasyalara takılan allı morlu uçurtmam ve beyaz bulutları Kadifekale'ye savuran imbat. Gönül telimde hüzünlü bir anıdır şimdi, yitip giden ne varsa çocukluğumun İzmir'inden Yorgun gözlerimde bir damla yaş ve titreyen dudaklarımda bir eski şarkı... 'Kalbim yine üzgün, seni andım da derinden' M.Selçuk SATI |
||
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Miço ![]()
|
![]() Duygularını öyle güzel anlatmışsınki Cumhur bizleride duygulandırdın gönlündeki bütün güzelliklere kavuşmanı diliyorum.
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Miço ![]()
|
![]() Bu arada Serkan beye de çok teşekkür ediyorum babası Selçuk bey in bu güzel şiirini bizimle paylaştığı için.
![]() |
![]() |
#8 | |||
Kaptan
|
![]() dayan kardeşim az kaldı az sen gel hele yaz tatilinde bak ben seni nerelerde gezdirecem cumcumum.....
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guest
|
![]() Cumhur genc arkadaşım bende gurbetciydim muelheim ruhr şehrinde 19 sene calıştım meslek olarak freze ustasıydım 24 yaşında gittim o kadar sene calıştık emek verdik hedeflerimize ulaştık döndük .gurbetci hissiyatını dışarda calışan insanlardan biri olarak seni anlıyorum.sizlerin şimdi mucadele ve kazanım yılları bu yılları boşa harcamayın aşırısına kalkmayın ve kazandığınız ülkeyi sevin tabiki vatan ve doğduğunuz yerlerin hasreti olucak sıhhatli günler bol kazanclar balıktada cok şans dilerim.
|
||
![]() |
![]() |
#10 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() İzmir bir başka be gerçekten ..
Bu arada şiir süper.... Teşekkür ediyorum
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |