Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 05-07-2007, 22:59   #1
twennwolf
Oltacı
 
twennwolf kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 03.07.07
Mesaj Sayısı: 23
Varsayılan Tuzda balik

evet abiler

Tuzda balik anlatildigi sekilde yapilmistir.bizzat denedim harika olmus walla kisaca anlatayim ; önce 2 adet alabaligi zeytinyagi ve limonlu karisimin icine 2 saat kadar yatirdim. 4kilo tuz u birbucuk su bardagi (yaklasik 300ml.) su ile islak kum kivamina getirdim.daha sonra bir sogani halka halka kesip baliklarin icine yerlestirdim. firini önceden 210 derece olarak isittim. tepsinin altina aliminyum folyo kagidi döseyip üzerini yaklasik 1 parmak kadar tuzla kapladim ( yaklasik 2cm) daha sonra baliklari biraz ara birakarak yanyana tuzun üzerine yatirip üzerinede bosluk kalmayacak sekilde tuzla kapladim ve firina sürdüm. 45 dakika sonra cikarip üzerindeki taslasmis tuzu kirip baliklari cikardim. inanin helva kivaminda pismis ve süper bir tadi vardi. afiyetle yedik yani herkese tavsiyye ederim muhakkak denenmesi gereken bir lezzet

saygilar
__________________
melih
1978 - zürich
twennwolf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 06-07-2007, 07:09   #2
Wetblue
Tayfa
 
Wetblue kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 09.02.07
Şehir: MERSİN - İSTANBUL
Yaş: 71
Mesaj Sayısı: 165
Talking Parmaklara Dikkat Ağiz şapirdatmak Serbest

Dostlar Selam, Kidemli Bekar Ve Balik Restroant Işletmecisi Vede Merakli Biri Olarak Size Tuzda Balik Konusunda Ufak Tiyolar.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

1. Tuzda Balik Için Seçilen Balik Pullu Ve Yağlı Olmalidir.
2. Ayiklamada Normal Kesi Ile Değil Galsamadan Boşaltarak Uygulama Daha Akilcidir. Kesinlikle Et Tuzla Karşılaşmayacak. PULLAR KALACAK
3. Şayet Açikta Etli Bir Bölüm Varsa Onu Hamur Yada Ufak Folyo Parçasi Ile Kapayin.
4. 5 Kg. Doğal Tuz" Turşu Tuzu Asla Rafine Tuz Değil" 3 Yumurta Beyazi Ve Yeterince Su Ile Kulak Memesi Kivaminda Yoğurulur.
5. Bu Karişim önce Tepsinin Dibine Baliklarin Tutacaği Alan Kadar Ve Bir Parmak Kalinliğinda Döşenir.
6. Her Balik Için Bir Defne Yapraği Konuçlandirilip Baliklar Bir Ters Bir Yüz Bu Tuza Yatirilir. "asla Folyoya Değil"
7. Baliklarin Içine Soğan, Sarimsak, Fesleğen, Domates Koymak Size Kalmiş Ben Sadece Fesleğeni Tercih Ederim. Baliklarin üst Kisimlarina Tekrar Defne Yapraği Koyup Tuzla Iyice Kapatiriz.
8. Sonramı? 250C Fırında 25Dk. Bekleyip Hemen Çıkarırız Çünki Zaman Geçerse Yenmez olur.
9. Show Yaparak Sertleşen Tuzu Kırıp Afiyetle Yeriz. DENEYİN.
__________________
CUMHUR
"Sıkıntılı Balıkçı"


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

23/05/1953
Mersin/Erdemli

A Rh +
"Alkolsüz & Nicotinsiz"

Bu mesaj en son " 06-07-2007 " tarihinde saat 13:49 itibariyle Wetblue tarafından düzenlenmiştir....
Wetblue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-07-2007, 08:49   #3
ykmk
Kaptan
 
ykmk kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 17.06.06
Şehir: Kırklareli
Yaş: 33
Mesaj Sayısı: 612
Varsayılan

İyice özenmeye başladım bu balıkları...
''Allah'ım ne olur bana da tuzda pişirilecek büyüklükte balıklar nasip et...''
Hepinize afiyet olsun...
__________________
Yunuscan Konyar.
22.08.1991
Merkez/Kırklareli
ogameci39@hotmail.com

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
ykmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-07-2007, 10:52   #4
Wetblue
Tayfa
 
Wetblue kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 09.02.07
Şehir: MERSİN - İSTANBUL
Yaş: 71
Mesaj Sayısı: 165
Varsayılan

Alıntı:
ykmk tafarından gönderildi
İyice özenmeye başladım bu balıkları...
''Allah'ım ne olur bana da tuzda pişirilecek büyüklükte balıklar nasip et...''
Hepinize afiyet olsun...
400 Gr ÇİPURALAR YOKLUKTA İŞE YARIYOR ...

AMİN
__________________
CUMHUR
"Sıkıntılı Balıkçı"


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

23/05/1953
Mersin/Erdemli

A Rh +
"Alkolsüz & Nicotinsiz"
Wetblue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-07-2007, 12:45   #5
twennwolf
Oltacı
 
twennwolf kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 03.07.07
Mesaj Sayısı: 23
Varsayılan

Alıntı:
ykmk tafarından gönderildi
İyice özenmeye başladım bu balıkları...
''Allah'ım ne olur bana da tuzda pişirilecek büyüklükte balıklar nasip et...''
Hepinize afiyet olsun...
allahim sen bu kulunun dualarini kabul eyle

valla ben iki alabaligi gömdüm tuza gayet güzel oldu. genede arkadasin yukarda yazdigi tarifi deneyecegim benimkisi biraz aceleye geldi
__________________
melih
1978 - zürich
twennwolf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-09-2007, 22:44   #6
baturhan
Miço
 
baturhan kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 15.08.07
Şehir: ANKARA
Yaş: 58
Mesaj Sayısı: 126
Varsayılan

bizde tatlı su balıklarının irileri ile yapıyoruz.yanlız şu kadar sürede pişer zamanlamasından çok tuzun pembeleşmesini baz alıyoruz.oldukça güzel bir balık yemeği herkese tavsiye ederim.
baturhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Balik avi avcı TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 0 21-08-2008 23:09
TUZDA BALIk pişirmek(video) Rauf Balık Yemekleri 5 21-10-2007 07:12
Sezonun İlk Balik Avi levent_izmir DENİZ AVI (TEKNEDEN) 2 09-10-2006 12:34
Balik hijacker54 TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 1 26-03-2006 08:34
Yaz Başinda Bir Balik Avi yasin bayrak FOTOĞRAFLARIMIZ 2 19-01-2006 20:08


Saat 14:26.