|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Merhaba arkadaşlar;
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Kuşadası-Dipburun-Nero balık avı maceramızı paylaşıyorum. 10 Aralık 2009 Perşembe günü Milli Parkın son koyu olan Dipburun ve Yunan Adası Samos arasında kalan gerek Türk suları gerekse Uluslararası sularda gerçekleştirmek üzere Kuşadası marinadan ayrıldık. Hava kapalı,yağışlı ve rüzgarlı olsada bu avı gerçekleştirmede kararlıydık. Yaklaşım 2,5 saat süren yolculuğumuzun ardından Boğaz'a giriş yaptık. Resimde gördüğünüz Samos ( yunan adası ve yunan balıkçısı ) [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Yağış ve rüzgar hızını arttırmış, seyirimizi zorlu hale getirmişti. İki suyun birleştiği Boğaz'ın ortası resmen kaynıyordu. Bu durumda seyirimiz yavaş ilerliyordu. Normalde av yapacağımız bölgeye gidecektik. Fakat hava şartları sertleşince önce gece konaklamayı planladığımız koya gidip keşif yapmak zorunda kaldık. Koy konaklamaya uygun olamayabilirdi ve konaklayacak başka koy bulmamız gerekebilirdi. Bu işide sabah yapmalıydık, akşama kalması zaten zor olan şartları çok daha zorlaştırabilirdi. Resimde gördüğünüz Milli Park'ın uzantıları. Müthiş bir manzara. Ülkemizin güzelliğni bu iki resimdeki farktan çok rahat anlayabiliriz. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uygun koyu bulduk. Yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle biraz ıslanmıştık. Bu koya yerleşir yerleşmez kurulanma,yemek gibi ihtiyaçlarımızı giderdikten sonra sıcak içeceklerle ısındık,sohbet ettik. Yarım saat sonra avlanacağımız bölgeye gelerek avımıza başladık. Yağız azalarak devam ediyordu. Hava kapalıydı. Birazda soğuk. Ama hedefte ANTENLİ MERCANLAR vardı ve şartlara pek aldırmadan avımız devam ediyordu. Boğazda 100 200 350 metre derinliklerin aralarında yer yer 30-40 metre olan bankolar vardı. Yoğun akıntı ve rüzgar olunca doğru kertereze oturmak biraz zor olsada bunu başardık. İlk vuruşları alınca çektiklerimizi unuttuk, yüzümüz güldü ![]() [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Şu hale bakın. Antenli Mercan düşüncesi yağmur altında avlanmamı bile engelleyemedi. DEĞERRR ! İşte bunun en güzel ispatı. ![]() [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Tabi başka avlarımda oldu. Mesela İstavrit,Lİdaki,Çupra gibi. Ama antenli başka bir zevkli. Hava sertleşince koya geri dönmek zorunda kaldık. Ava ara verince yine kurulanma, yemek ve dinleme moduna girdik. Akşam yemeğimizde yanımızda getirdiğimiz çimçimlerden güzel bir karides sote ve yakalanan küçük balıklardan güzel bir tava ile akşam yemeğimizi yedikten sonra sabah erkenden kalkmak üzere uykuya çekildik. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Eriyen tereyağına,dövülmüş sarımsak ve acı kırmızı toz biber birlikte atılır,karides ilave edilir,tuz ve baharat isteğe göre,2dk pişmesi yeterli ![]() Sabah saat 5 te arkadaşlar uyurken ben avlanmaya başladım. 06.10 da yeni günün ilk antenlisi ile lidakisini almıştım. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İşte benim bu günkü en iyi avım. 870 gr Antenli Mercanım ![]() [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Zorlansakta,ıslansakta,üşüsekte bazen isyan edecek noktaya gelsekte denizler çok, balıklar dahada çok güzel. Bunlarda raporumdaki son perdem. Herkese iyi avlar ve sağlık diliyorum. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
VEDAT KAZANCIOĞLU BARBAROS TEKNESİ - KUŞADASI 0 537 667 52 67 facebook sayfam için aşağıdaki linki tıklayınız. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ![]() Bu mesaj en son " 12-12-2009 " tarihinde saat 00:52 itibariyle BARBAROS.T tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Dipburundan antenliler | BARBAROS.T | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 22 | 23-02-2010 19:05 |