![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() arkadaşlar hepimiz balık avına giderken bazen gereğinden fazla sülünes alıyoruz ve av dönüşü bu tüketemediğimiz sülünesleri denize atıyoruz.geçenlerde ıldırıda avlandığımız kiralık teknenin kaptanı bu taptaze fakat artmış sülünesleri denize atmaya gerek olmadığını ve bunların basit bir işlemden geçirildikten sonra aylar sonra bile balık avında kullanılabileceğini söyledi.yanlız bu yöntem elde kalan taze sülünesler için geçerli.
yöntem şöyle; evde artmış sülüneslerin kabuklarını soyduktan sonra evdeki yemek tuzundan ilave edilmiş suyun içine koyuyoruz ve bunları bu suyun içinde bir süre haşlıyoruz fakat çok uzun süre değil.su kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra haşlama işlemine son verip hemen süzgeçte suyunu süzdürüp soğumaya bırakıyoruz.yanlız soğuyan sülünesleri buzlukta saklamıyoruz.bu şekilde sülüneslerimizi aylar sonra bile kullanabiliyoruz.ben bir ay önce artan sülüneslerimi bu işlemden sonra hafta sonu kullandım. sonuçmu; mükemmel.
__________________
Nazmi ŞARKAYA İZMİR-1961 |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Artan levrek popilasyonu. | ykmk | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 10 | 06-09-2006 11:43 |