![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Malzeme
- 50 cm x 80 cm boyutlarında yağlı kağıt - 250 ml (1 su bardağı) balık suyu - 30 gr (2 çorba kaşığı) Margarin - 1 çorba kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı - 10 adet 90 gr'lık levrek filetosu - 5 adet iri mantar (ince dilimlenmiş) - 1 adet defne yaprağı - 300 gr (yaklaşık 1 su bardağı) domates - tuz - 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) Hazırlanışı Hazırlık Yağlı kağıdı ikiye katlayıp, fazla küçültmeden kalp biçiminde kesin.İçini yağlayarak bir kenarda bekletin. Kızarmış balıkların olduğu tavaya mantar, defne yaprağı, domates ve sıcak balık suyunu ekleyip kısık ateşte 5 dakika suyunu yarı yarıya çektirin.Tuzunu kontrol edin. Yağlı kağıdı bir fırın tepsisine yerleştirin, bir tarafına balıkları dizin.Üzerine tavada ki mantarlı karışımı gezdirin.Kalbin öteki yarısını balıkların üzerine kapatıp, kenarlarını sıkıca kıvırın. Ana Yemek: Ön hazırlık olarak, yağlı kağıdı yan sayfadaki gibi kesin. Balık suyunu bir kenarda sıcak olarak tutun. Balıkları alabilecek genişlikte bir tavada margarinin bir çorba kaşığını eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, hafifçe pembeleştirin. Balıkları da katarak, her iki taraflarının iyice kızarmasını sağlayın. Fırınınızı 170°C'ye getirip, ısıtın. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde sosu yapın. Sos koyulaştıktan sonra kalan margarin ve maydanozu katıp, ateşten alın. Balıkları ve mantarlı domatesli sosu aşağıda gösterildiği biçimde kağıda yerleştirip, kağıdın kenarlarını kıvırın. Kağıtta levreği öndecen ısıtılmış fırına sürüp, 10 dakika pişirin. Kağıtta levreği fırından çıkartıp, kağıdını dikkatlice açın ve sıcak olarak yanında haşlanmış patates ile servis yapın. Afiyet olsun...
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() ellerinize sağlık...güzel bi balık yemeği gibi görünüyor...ancak "balık suyu" nedir bilmiyorum...bilgilendirirseniz sevinirim...
rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#3 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() ben pek anlayamadım, resimleride göremedim zaten? acaba tarifi tekrar verebilir misin?
__________________
Kutluh@n Gökçeada / Çanakkale 1982 ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Levrek | mufi | Deniz Balıkları | 13 | 17-12-2009 09:21 |
Levrek | mufi | DENİZ AVI KARADAN | 3 | 20-03-2008 07:02 |
Levrek | Sohbetcibaba | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 1 | 31-05-2006 08:29 |
Levrek | Anıl ÜNALAN | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 1 | 24-02-2006 05:04 |
Kağıtta Levrek | Bir Dost | Balık Yemekleri | 3 | 14-10-2005 01:29 |