|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Bayramın ilk günü akşam cümbür cemaat oturuyorken çat kapı Anıl geldi bayramlaşma faslından sonra hadi bize gidiyoruz sabah balığa gidicez dedi. Eh bu teklif kabul edilmez mi? Elbet edilir.
Telefon ile Süleyman kaptanı arayıp hem bayramlaştık hem de yarın balığa geleceğiz diye haber verdik. Baklava aldım, çikolata aldım elim havada kaldı ne gelen var ne öpen var dedi. Eh bizde yarın dönüşte uğrarız madem dedik. Sabah yem ve kahvaltılık işini hallettikten sonra otobüs beklerken benzin istasyonuna giren bir arabayı kaptanın arabaya benzettim ama ben denize çıkmayacağım dediği için benzettim diye düşündüm. Limana geldik tekneye adım atmaya fırsat bulamadan korna çala çala kaptan yanımıza geldi elini öpüp bayramlaştık. Şöyle bir sırtı yapalım sonra çapari yaparız ben zaten yemde almadım dönücem dedi. Anıl kaptan marşa bastı ve yavaş yavaş maviliklere açıldık. Limandan çıkar çıkmaz sırtı takımlarımızı suya indirdik strike pronun üzeri gök mavisi altı kavun içi renkli iki takımı suya indirdik. Az ilerde oynak görünce üzerine doğru gittik oynaktan 2 adet uskumru aldık. Etraftaki onlarca bir metre boyuna yakın lambukalardan bir tanesi bile tenezzül edip sırtıya atlamadı. Ardından biraz çapari yaptık çaparide çok sayıda uskumrucuk yakaladık ve aynen suya iade edip burda bize ekmek yok diyerek pita fenerine geçtik. Çapayı attıktan sonra bir yandan zokaları diğer yandan kalamar takımlarını indirdik. Uzun süre zokalardaki yemlere dokanan, kalamar takımlarına gelen giden olmayınca dibi bir yoklayım dedim. Anıl kaptanım bu sırada yazdan kalma havanın tadını çıkarıyordu. Hamsilerden yem yapıp dibe indirdim. Bir kaç defa yemleri kaptırdım. Ardından oltada tanıdık bir ağırlık hissettim biraz çekip emin olduktan sonra Anıl kalk ahtapot çekiyorum kakıçı hazırla dedim. Oda elinde kakıç alıp yanımda beklemeye başladı, bir yandan da tekneye yapıştırma aman diye uyarıyor beni. Ahtapot görünmeye başladığında oltadaki iki iğnenin ahtapota takıldığını gördük hiç acele etmeden yavaş yavaş çektim bir iğneden kurtulunca Anıl ani bir hareketle kolunu komple suya sokup kakıçı vurduğu gibi ahtapotu tekneye aldı ki bu söylediğim 1-2 saniyede ışık hızıyla gerçekleşti ![]() Üzerinden çok az zaman geçmişti ki zokalar hareketlenmeye başladı 5 dakika gibi kısa bir sürede 14-15 balık yakaladık. Bu kadar yeter diyerek limana döndük. Acaba ahtapot kaç kilodur tahminlerini sonuca vardırmak için tarttırıp merakımızı giderelim dedik ve ahtapot hassas terazide aç karnına ![]()
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Kaptan
|
![]() Eh be kardeşim güzel bir av ve konu paylaşımı ama resimler nerede ..??
balıklar gördükçe iştahlanıyoruz.. Hele o aç ahtopotu çookk merak ettim.. Artık onu pişirip yerken fotoğrafları bekliyorum.. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Banned
|
![]() Güzel bir anlatım Raporu olmuş.Tebrik ederim.Paylaşım için teşekkürler.
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Ahtapot raporun bombası olmuş.Rastgelsin..
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() ahtapotun son durağı düdüklü tencere olmuştur herhalde
![]() taygun bu kadar detaylı anlatma şu avları hasan abi yetiyor zaten bunalıma sokmaya ![]() afiyet olsun ikinizede ![]()
![]() VeLi GÜRAL 1983 oRh+ ANTALYA since 1903 Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir_____ M.K. ATATÜRK.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Taygun Kardeşim, hepinizi tebrik ederim çok güzel bir gün olmuş da hani resimler.
Ahtobotu görmek isterdim. Afiyet olsun.
İbrahim ZARALIOĞLU 1974 A RH + Bornova / İZMİR [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Üstad
|
![]() Taygun'cum paylaşımın ve anlatımın için teşekkürler.Keşke o gün makinamı size verseydim de ahtobotu resimleseydiniz.. Hiç olmazsa düdüklüye girerkrn bari resimleseydin.
![]() ![]() Unutmadan, gelen giden olmayınca en son dün akşam baklavaları bitirdim.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Taygun güzel av olmuş paylaşım için teşekkürler.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Taygun çok güzel bir anlatım olmuş gercekten raporun sonuda güzel bir espiriyle bitirmişsin ve bende bu espiriye cevap yazıyorum. Keşke denize salıp karnını doyurduktan sonra tekrar tutsaydınız... ![]() o zaman 6 kg olurdu benki... ![]() ![]()
Manisalı Öner 1973/Manisa 0 535 5875786 ''Sürküler dışı balıkları geri iade et '' Zamanını balık aramakla değil Balık yakalamakla geçir. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Maşallah,balıklar bir yanada ahtapotu bi görseydim,uzun süredir o kiloda çekemiyorum.Daha bol avlar sizinle olsun.
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
29_30/Eylül Zeytineli'nde Paşa Sefası | kturkol | DENİZ AVI KARADAN | 23 | 06-10-2007 23:46 |
Doğum Günün Kutlu olsun Anıl | uzman | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 9 | 30-03-2006 02:23 |