|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Salı akşamı saat 18.oo civarı Apt. komşum Yılmaz geldi ve "yarın şu Eski Foçanın havasına bir bak dedi." Windguru tüm gün boyunca 13-15 Km (3 Bfr.) saat 17.oo den sonrası için 23 Km. ve üstü,Devlet Meteoroloji de Foça için 19 Km. veriyor idi.
Yılmaz " Bu havada gidilir dedi" ![]() Yemler Yavuz abi tarafından alınmıştı (Mamun, Sülünes ve Sübye) ve saat 07.oo de Yavuz abinin 6.7o lik Balıkçı kayığı ile Hayırsıza doğru yollandık. Rüzgar limandan çıkarken 3 Bfr. idi İng.burnunu geçtik Kuzey den 4 Bfr civarında vurmaya başladı. Hayırsız da demiri attık. Dalga boyu 1-1,5 Mt. havada 5 Bf. Saat 09.oo ve sonrası Rüzgar Sağnaklarda 7 Bfr u buluyor, dalga da 2 Mt. geçiyor. İğnelere Yem bile takamıyoruz. Dalga bazen tekne nin burnundan aşıyor doğru içeriye. Birde devamlı demir tarıyoruz. Ama gençiz ya kimse ![]() Bizim şansımıza mı nedir meteoroloji linklerinin kurbanı olduk ve linklerin hatırlarını sorduk. Avladığımız balıklar mı; Toplam sayısı 10 u geçmeyen Gupes, bir o kadar İzmarit ile tamamı denize iade edilen mercan yavrusu ile isparoz. Tam bir rezalet yani anlıyacağınız. Sadece dayak yemeye gitmişiz. Bari karşılığını alabilseydik. ![]() Şu anda her tarafım et kesiği ve tüm eklemlerim ağrıyor. Kalın sağlıcakla.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu yazımdan biraz sonra Halil kardeşim aradı. Daha önce kararlaştırdığımız, Pazar günü Urlada balık avı için teyid istedi.
Bu yazımdan hemen sonra Hava durumu için derhal Windguru ve D.M.İ. na girip Pazar'ın rüzgar ve deniz durumunu öğreneceğim!!!
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Miço ![]()
|
![]() geçmiş olsun ali abi hepimizin hava durumu azizliği oluyor, buda size bir anı olarak kalıcak en azından hatırlarda
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan
|
![]() ali rıza abi geçmiş olsunmu desem yoksa güzel bir anımı olmuş desem bilemiyorum.
![]() ![]() ![]() abi sağlık olsun diyorum inşallah birdaha havanın azizliğine uğramaz gönlünce güzel avlar yaparsın. ![]() bazen hepimizin başına böyle olaylar gelir abi ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() öncelikle geçmiş olsun aman abim kendine iyi bak daha çok balığa çıkacağız
senle.. hem sonra Hasan üstad karadan kilo üstü çipura pardon paşa yakalamayı öğretcek bize ![]() ![]() ![]() pazara kadar o et kırıkların iyi olur inşaalah hem k.karabulut tecrübelidir bize o durumu yaşatmaz evvelallah ![]() bugün senle konuştuktan sonra muhabbetçi Önder çayımı içmeğe geldi tanıştık fevkelade efendi ve balık konusunda dolu bir arkadaş sağolsun ![]() biraz fazla yazdım kusura bakmayın
![]() |
![]() |
#6 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Halil abi benim için yazdıkların için teşekkürler,bende sizleri tanıdığım için mutluyum,ve tüm dostları şahsen tanımak istiyorum.
Ali abi sanada geçmiş olsun,ben D.M.İ NE KESİNLİKLE GÜVENMİYORUM..Çandarlıda fırtına olsa bile kuzey rüzgarlarında hem korunaklı oluyor hemde balık çıkıyor,hava durumunda kuzey-kuzey doğu belirtiyor, doğudan direk kafaya,kuzey-kuzey batı diyor,batıdan kafaya,daha nediyim abi.üstüne balıkta çıkmıyor. Pazara yağmur var diyorlar. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Miço ![]()
|
![]() önder abi bende birkaç kez çandarlıda ava çıktım sahile yakın yerlerde dalga çok az oluyo ilerlerde genellikle adaya yakınlaştıkca dalga boyu büyüyor bana hep öğle geldi, balık durumu şu anda nasıl abi çandarlıda
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Balığa gelince, 1,5 aydır dişe dokunur balık çıkmıyor Çandarlıda.Bu aylarda ben boş dönmezdim,bunu depremlere bağlıyorum.Urla-çandarlı-dikili-foça yokladığım yerler,ama nafile olmayınca olmuyor.Kendinize iyi bakın.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Kaptan
|
![]() Alıntı:
Alirıza abim aman geçmiş olsun.. Bir çok kez bizlerde bu sitelerin acizliğine uğrayabiliyoruz.. Ancak kıyı avcısı olduğumuzdan en kötü ihtimal arabalara girip havanın durmasını bekliyoruz ama denezen ortası bambaşka .. Deniz bu "denizle şakada olmaz" bilirsin.. Allahtan sizler genç bir ekipsinizde Kurtarmışsınız.. Ya biraz Yaşlı olsaydınız o zaman ne olacaktı??? Şaka bir yana Sağ salim kıyıya ulaşmışsınız ya sorun yok.. Bu da hafızada güzel bir yer etmiştir.. Allah Tekrarını yaşatmasın.. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Arkadaşlar, hepiniz sağ olun. Bu av bende güzel biranı olarak kalacak. Ancaaak, bazı arkadaşlar GENÇLİĞİMİZ i gırgıra almış. 60-65 yaş arası GENÇ değil mi? Yoksa bizemi öyle geliyor!!!
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
İZMİR Foça'da balık avı | tevez | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 5 | 01-01-2011 20:31 |
Foça'da kalamar avı | tevez | Amatör Balık Avı nedir nasıl yapılır? | 3 | 02-10-2010 23:27 |
Eski Foça'da (İZMİR) bu hafta balık yoktu | gonencsenkal | DENİZ AVI KARADAN | 6 | 20-06-2010 23:01 |
Lodosun azizliği.. | kaptankarabulut | Süleyman Karabulut | 26 | 17-03-2010 19:49 |