|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() Sığacıklı kardeşim mevzu kıskanma değil de merak ... Bu forumlar amatörbalıkçıların paylaşımlarını yaptığı forumlardır,sende iyi bilirsin ki sirküler dahilinde avlar gerçekleştirmek bizlerin en birinci ilkesidir.
Bu avda yakalanan balıklar gerçek anlamda çok yakışıklı ve güzel olmasına rağmen,beraberinde ticari yönü de ağır basan bir türdür bildiğim kadarıyla. Sorum,bu avda kaç kişi avlandı ve tutulan balıklar ne amaçla tutuldu...Şimdi bu soru da nerden çıktı diyeceksin fakat,madem amatör balıkçısın - amatör balıkçıyız bunları konunun seyri açısından bilmemiz şart... Niyetim asla konuyu başka yerlere çekmek değil,ama bu sorumdan hoşnut olmayanlar olacaktır...Yanıtını en yakın zamanda bekliyorum ![]()
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() değerli yorumlarından dolayı herkese cok teşekkurler
sizlere daha kırmızıları daha güzelleri nasip olur insallah rastgele |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() rahmetli babam yıllarca bunların pesinden kosup durdu nesli tukendi maalesef yeniden gormek duygulandırdı dogrusu derya kuzusu derler ya hani gercektende kafası aynı bir kuzu......
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Deniz abii naaptın sen yine yaa hey maşallah vurmuşsun yine voleyi biliyorsun değilmi seninle yada senin oğlun tolgayla gideceğiz beraber birgün onun sözü var bana. avlarınız her daim bereketli olsun inşallah. paylaşım için teşekkürler.
![]() |
![]() |
#5 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() arkadaslar kim nederse desin bu balıkları kim yakalarsa yakalasın eminim buna bende dahil olmak uzere denize salmazdı haaa ama ne var keske salabilsek gercektende nesli tukenmekde değil tukenmiş olan bir balık bu
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() Ya bu ülkede gün içinde hayatta ve televizyonda yüzlerce (seviyenin kaçtığı) tartışma izledim.
Fikirlerin bu kadar net iletildiği ve tartışmanın medenice yapıldığı, birbirine saygılı insanların bir arada olduğu bu ortamda sizlerle olmaktan da gurur duyuyorum. Hepinize teşekkürler. İyi ki varsınız.
![]() |
![]() |
#7 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() abi resimle beraber biraz daha bilgi nasıl tutdun bunları
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Tolga abi gerçekten çok başarılı bir av tebrik ediyorum diyecek fazla söz yok tamamen bilgiye ve geçmiş tecrübelere dayanan usta işi bir av.
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Sevgili Efe kardeşim, konu hakkında yorumun için teşekkürler..Mesajınızda keşke denize salabilsek diye çok güzel bir serzenişte bulunmuşsun..Hakikaten de keşke yapabilsek... ![]() Dediklerim, ''Amatör balıkçılık'' için geçerli olmak şartıyla , sanırım bu işi yapabilmemiz için bayağı bir yol kat etmemiz gerekir..Bana göre bu iş tamamen yetişme tarzı/eğitim ile alakalı bir şey olsa gerek... ![]() Açık açık itiraf etmem gerekir ise daha düne kadar ben dahi bir çoğumuz yönetmelikmiş, ''Amatör sirküler'' miş hepsinden bi haberdik... ![]() ![]() Sevgili arkadaşlar, yazdıklarımı lütfen fikir/bilgi paylaşımı olarak değerlendirin..Yani ortak hobimiz olan balık avlama husunda karşılıklı olarak fikir paylaşımı olarak değerlendirin.. ![]() Aman yanlış anlaşılmasın..Amacım bu tarançara denk gelen değerli Tolga kardeşimi eleştirmek veya polemiğe girmek değil..O hususta zaten ben iki satır yazmış ve fikrimi belirtmiştim.Yazdığımda ilk önce kardeşimi tebrik ve takdir etmiş; daha sonra ben olsam en fazla 2 tane tutar, daha fazlasını tutmaya gönlüm razı olmazdı demiştim..(Allah ım inşallah bu boyda olanlardan bana tez zamanda denk getir.Amin... ![]() Yani bu yazdıklarım genel anlamda ifadelerdir.Tolga kardeşim ile alakası yoktur... Sevgili arkadaşlar, adına internet denilen bu güzel alem sayesinde ne kadar çok şey öğrendik değil mi ? ![]() Aynı zamanda sanal da olsa bir çok çok dost edinmedik mi?Amatör balıkçılığın acaba başka ülkelerde nasıl uygulandığı hakkında fikir sahibi olmamız açısından sizlerle bir anektod paylaşmak istiyorum... Bahse konu arkadaşımızın adı Bahri ÖZMEN..Avustralya 'da yaşayan bir Türk...O da bizler gibi ''Amatör balıkçı'' kendisi..Vakit ve fırsat bulduğunda kendini teknesinin üstüne atıyor ve nasibine denk gelen balıklar ile iligili paylaşımlar yapıyor.. Onun paylaşımdaki yazılardan dikkatimi çeken bir şey olmuştu ve o arkadaşa sormuştum..Kardeşim sen her raporunda olmasa bile ,3-5 raporunda bir tekneye gelen denetliyicilerden bahsedip duruyorsun..Ya bunlar kim demiştim..?Dediği aynen şu oldu..Bir nev i sahil güvenlik ile bir nev i de hani sanki maliyeci gibi bir şey diye düşün dedi.. ![]() Yani bizlere ara sıra denk gelen sahil güvenlik botları gibi bir şeymiş..Hani bize doğru yaklaştığında heyecan yaparız ya... ![]() ![]() İşte oralarda öyle olmuyormuş...O tür takım/taklavatlar zaten tartışmasız zorunlu imiş...Neden mi...?Kişinin kendi can güvenliği açısından... ![]() Peki gelen ekip ne yapıyormuş sizce...? Tutulan balık boylarına ve adetlerine bakıyormuş..Ve bir aksaklık yok ise aynen basıp gidiyormuş.. Şaka gibi değil mi? Abi hele yönetmelik dışında bir davran diyor...Alimallah öyle bir ceza yapıştırırlar ki, belini doğrultamazsın diyor.. Tüm dünya da eminim bu veya buna benzer uygulamalar mutlaka vardır...Ama bizim henüz bir Denizcilik bakanlığımız bile yok ki... Alıntı:
![]() Fikirlerimizi beyan ettikçe ve başkalarının fikrilerini de öğrendikçe bana göre çok şey öğreneceğiz... Her daim gönlündeki avların denk gelmesi dileği ile rastgele..
ishak BALLICA 1963-izmir [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ![]() Bu mesaj en son " 29-03-2011 " tarihinde saat 08:12 itibariyle ishak BALLICA tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Cümle düşüklüğü, harf hatası.. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Maşallah.
Ustaya yakışır, ustaca av olmuş. Sularımızda böyle kuzuların bulunması sevindirici. Saygılarımla Alpay |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kısa Sığacık/Seferihisar/İZMİR avım | ejder_balikci | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 21 | 18-09-2010 15:09 |
İZMİR / Seferihisar Alptekin Barajı (şikayet) | orhan yıldız | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 13 | 23-06-2010 20:11 |
seferihisar sığacık macerası | mustafakasim | FOTOĞRAFLARIMIZ | 17 | 02-02-2010 08:18 |
seferihisar sığacık | mustafakasim | FOTOĞRAFLARIMIZ | 4 | 09-06-2006 14:23 |
19.03.06 seferihisar - sığacık | mustafakasim | FOTOĞRAFLARIMIZ | 13 | 21-03-2006 18:41 |