|
Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Miço
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Kıymet hanım kusuruma bakmayın. Bilmeden kırdım ise affınıza sığınırım.
Fuat arkadaşımın söylediği gibi bu tür olaylara alışık olmadığımızdan bende bayağı şaşırdım. Ancak bir o kadar da sevindim. Beylerin bu aktiviteye dahil olması ve zehirlenmesi, gözlemlerime göre çok kolay oluyor. Ben daha önce balık tutmanın saçmalık olduğunu düşünen birkaç arkadaşımın balık tutmasını sağladım ve duygularının bir anda değiştiğini gözlemledim. Bence güzel bir hafta sonu eşinize bir süpriz yapın. Formumuzda size yardımcı olacak kaptanlarımız var. Onların biri ile konuşup hafta sonu güzel bir tekne gezintisi ayarlayın. Akşamdan hazırladığınız malzemeler ile sabah deniz üzerinde güzel bir kahvaltıya hiçbir erkek hayır diyemez. Kaptanımızın sizi götüreceği bol balık tutulabilecek bir merada balık tutmanın zevkinide bu kahvaltının akabine eklersek sanırım başarılı oluruz. Bu arada ençok sevdiği arkadaşı ile eşinide bu organizasyona dahil ederseniz hoş şohbet mükemmel bir gün yaşamış olursunuz. Bu program esnasında çekeceğiniz av fotoğraflarınıda bizlerle paylaşırsanız seviniriz. Herşeyin gönlünüzce olması temennisi ile şimdiden Rastgelsin.
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Üstad
|
![]() Evt kıymet hnm,Ahmet kardeşim kadar bende sizlerin bu balık sevdanızdan duygulandım.İnan çok hoşuma gitti.Ahmet'in planını uygulayın.olabilirseniz iki veya üç aile olun bir cumartesi veya pazar havanın çok güzel olduğu bir hafta sonu.kahvaltı eşliğinde güzel bir balık turu yapalım.(çaylar benden)
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Miço
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |||
Miço
|
![]() Ahmet bey kırılmak söz konusu bile olamaz yanlış anlaşılma diyelim sadece.
Söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Eşime çabuk sevdirebilirim. Ama öncelikle benim bu işi yani denzde balık avlama işini iyice çözmem gerekiyor. Hangi balığa nasıl yem ve iğne kullanılır tarzında. Yada bir rehber bulmam lazım ![]() Kısacası ben bu işi öğreneyimki onada öğretebileyim. Balık tutturabileyim sevsin. Birde şu var onun sevmediği nokta saatlerce balık gelecek diye beklemek ve bir kaç kerede kurtları oltaya takarken gördü beni ve tiksindi ![]() Ben kafaya koydum bu işi ona öğreteceğim ve sevecek( birde bakmışsınız seneye jing filan yaptırıyorum ona :p) fotolarınıda mutlaka paylaşırım sizinle. Farklı bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
![]() |
![]() |
#6 | |||||
|
![]() Kıymet hanım ben sizdeki bu azme hayran kaldım. Siz bu kadar istekli olduktan sonra herşey halyoluna girer inşallah. Bakın Süleyman Kaptanımızdan da harika bir teklif geldi. Bence ilk fırsatta telefonlaşıp bu organizasyonu gerçekleştirin. Süleyman abi size avlanma konusunda her türlü pratik bilgiyi aktarabilecektir. Ayrıca tiksinti vermeyecek yemlerde var. Bunların hepsini Süleyman Kaptanım size aktaracaktır. Ayrıca çok güzel çay demler. Balığın bol olduğu ilk fırsatta bu geziyi gerçekleştirin.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Miço
|
![]() arkadaşlar benim sorum olacak ama. tekne sabit demir attığında sahte yemle balık tutulurmu!
![]() |
![]() |
#8 | |||
Miço
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hakettiğimi düşünüyorum
![]() |
![]() |
#9 | ||||||
|
![]() Alıntı:
Bu balık avcılığı, üniversitede 4 yıl okutulacak kadar detay içeriyor. Bir başladığınız zaman öğreneceğiniz ne kadar çok şey olduğunu anlıyorsunuz. Bu nedenle sorulan soruların tam cevabını bilemdiğimiz veya emin olamadığımız taktirde daha üstat olan arkadaşlarımızın cevaplamasını bekliyoruz. Böylece yanlış bilgi vermekten kaçınmış oluyoruz. Cevap verebilecek tecrübede olan arkadaşlarımızda o an için onlıne değil iseler veya cevap yazacak kadar müsait değil iseler, cevap süresi uzayabiliyor. Gelelim sorunuza; Elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım. Ancak bu şekilde hiç av yapmadığımıda öncelikle belirteyim. Tekne demir attığında sahte ile balık tutabilmek, hedefinizdeki balığa ve sahteye göre değişiklik gösterebilir. Örneğin kalamar avlayacaksanız kalamar sahtesini düşeyde hareket ettirerek başarıya ulaşabilirsiniz. Ancak bu dişli balıklar için pek uygun olmayabilir. Dişli balıklar için sahteyi sürütmeniz gerekebilir. Bunun için sahteyi düşeyden ziyade oltanız ile tekneden uzağa atıp yatayda aksiyon vererek sarmanız gerekebilecektir. Tıpkı karadan at-çek yapıyormuş gibi. Ancak bazen balık okadar bol ve iştahlı olabilirki sizin hiçbir gayret sarfetmenize bile gerek kalmadan sadece diğer balığı kıskandığından boş iğneyede atlayabilir. Eğer sorunuzdan kastınız jig ile avlanmak ise (ki bunuda şu ana kadar denemedim) bildiğim kadarı ile sorunuza en uygun avlanma yöntemi bu olacaktır. Zaten jig avcılığı düşeyde yapılan bir avlanma şekli. Yani cevap evet olacaktır. Kısacası bu biraz kısmet biraz deneyim birazda tecrübe işi. Gönlünüzdeki avları gerçekleştirmeniz ümidi ile rastgelsin.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Miço
|
![]() Alıntı:
![]() DÜN YAZDIĞIM JİG İLE AVLANMA KONUSU ŞAKAYDI. NORMAL AVLANDIK JİGİ KALDI :p ![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Herkese selamlar | sirriege | Tanışma | 8 | 03-12-2011 19:06 |
Herkese selamlar | Hakansaygun | Tanışma | 10 | 01-11-2011 01:30 |
Herkese Selamlar | Cenk Bayraktar | Tanışma | 4 | 05-11-2010 20:44 |
herkese selamlar | gokkaan | Tanışma | 11 | 02-09-2007 06:53 |