Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > FOTOĞRAFLARIMIZ

FOTOĞRAFLARIMIZ Her türlü balık avın fotoğraflarını yayınlayabiliceğimiz bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 04-02-2007, 18:15   #1
ADNAN
Organizatör

ADNAN kullanıcısının avatarı

Varsayılan Evdeyken

Kardanda güzel balık resmi izlerim. Balığa gidemediğim için benim bakakaldığım resimleri sizlerle payşlaşmak istedim.
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg KARABURUN.JPG (89,9 KB, 78 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg çupi.jpg (36,6 KB, 72 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg ÇİPU.JPG (229,4 KB, 68 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg çupra.jpg (115,0 KB, 66 Görüntülenme)
Sponsored Links
Eski 04-02-2007, 18:49   #2
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Adocum hatırlarsan en üstteki resimdeki balıkları biz tutmuştuk nüfus eskiyor mu ne acaba
2 çupranın olduğu resim İsmail üstadımızın çanakkaledeki maceralarından biri
minekoplu resim bizim ilhan abinin avı
eeeee sonuncu çupralar nerden geldi yoksa bizden habersiz karaburunda mı tuttun bunları

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-02-2007, 19:05   #3
ADNAN
Organizatör

Varsayılan Özledİm

Tago resimlerin nerden geldiğini biliyorumda kayıt etmişim izliyorum
Eski 04-02-2007, 19:26   #4
varior
Kaptan

varior kullanıcısının avatarı

Adnan abi bende balığa gidemezsem evde deli oluyorum.. Hemde plan program yapmışsan.. Malum hava şartları bugünlerde engelliyor.. Ancak bilgisayarda balık oyunu ile balık tutarak bu kederimi biraz olsun hafifletmeye çalışıyorum.. bugün 35 kğ.lik bir turna, 6 kğ. levrek, 9 kğ. sazan yakaladım.. Şampiyonaya katıldım, turnuvaya girdim vs. vs.. bayağı boş vaktim varmış bee..

sony playsation2 de bir balık oyunu var diye biliyorum, joistikleri titreşimli balık vurduğunda çektirme yapıyor.. Bundan bir tane edinmek lazım, boş günlerde iyi olur..
varior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-02-2007, 19:39   #5
ADNAN
Organizatör

savaş malum benim oğlanın rahatsızlığından dolayı ara vermek zorunda kaldım, kısmet mart ayının 15 inden sonra kara avı programları yaparız kısmet olursa
Eski 04-02-2007, 19:42   #6
varior
Kaptan

varior kullanıcısının avatarı

İnşallah abi, önce sağlık diyorum.. Yaz gelsinde bizim maceralarda başlar inşallah.. Şimdilik arkadaşların maceralarını ilgiyle izliyorum, yazın site şenlenecek bence..
varior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2007, 09:58   #7
aganta borina borinata
Guest

ikinci resimdeki çupralar bana çiftlik balığı gibi geldi...hele üstteki kesin çiftliktir yahu...bu şekilde defolu balıklar genelde hep çiftliklerden çıkarlar...

minekop çok güzel...bi buralarda karakulak deriz bu balığa...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2007, 12:09   #8
gokseldbuga
Guest

sonuncular çiftlik, şöyle bi iğdeler açsın ( Ishak amcaya gönderme ) sonra bol bol ava gideriz
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2007, 12:21   #9
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Abicim bende sizleri balıktan anlar bilirdim yahu son resimdekiler çupranın kralı cam gibi anlındaki sarı çizgiye bakın hele altın gibi
hele 2. resimdekiler hakiki deniz ötesi birşey olmuşlar al yanakları görmüyormusunuz cam gibi parlak pullar zaten tutan kişi ismail abi olunca çiftlik olması gibi bir ihtimal yok karnındaki özür ise zıpkın yarası

Yinede son sözü İSHAK abimiz söylemeli

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2007, 12:57   #10
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Çiftlik çuprası:

1-Rengi deniz balığının rengi gibi açık beyaz renge yakın olmaz, mat olur.
2-Yanağındaki pembelik,eskilerinde alyanak diye tanımladığı renk yerine,çiftlik çuprasında bu renk sarıya veya belirli belirsiz biraz portakal rengine benzer.
3-Kafa yapısı ve bedenine göre daha orantısız olarak büyükdür.Beden şiş ve tıknaz formundadır.Kuyruk ve yüzgeçler deniz çuprası kadar geniş ve doğal değidir.
4-Çoğu çiftlik çuprasının beden yapısına bakıldığında.deniz çuprasındaki o dizayn ve uyum görülemez.Hatta bazılarının bel omurgalarında eğri büğrülük görülebilir.

% 100 Denzi çuprası:
1- İster lidaki olsun ,isterse takoz çupra olsun;mutlaka yanaklarında ''gurup rengini '' andıran bir doğal pembeleik/kırmızılık vardır.
2-Renk berrak bir renk olup,balığın renginin berraklığı ve beyazlığı çiftlik çuprası ile deniz çuprasını yanyana koyunca adeta göz kamaştırır.
3-Vucudu kafaya göre uyumlu olup;Kuyruk genişliği ve yüzgeçlerin genişliği ilk bakışda farkedilecek kadar aşikardır.

Malum olduğu üzere bir çok yöremizde,balık çiftlikleri vardır.Bu balık çiftliklerinden gerek ''Boylama'' yapılır iken,gerekse ''Hasat'' yapılırken veya hava şartları sonunda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle,ister istemez denize doğal ortama balık kaçmaktadır.

Tutulan bir çupra eğer yakın bir zaman da kafesden kaçmış ise,hemen hemen
yüzde yüz kafes balığın özelliğini taşıdığı net olarak görülebilir.Kafesden kaçan bir balık eğer bir şekilde yakalanmayıp doğal ortamda beslenmeye başlar ise; ilk önce karşılaştığı bu doğal ortamdaki beslenme çeşidinden dolayı rengi açılamaya başlar.Ama yanağında yer alan o doğal rengin yerini alması ve tam bir deniz çuprası beden yapısına sahip olmas için belki aylar geçmesi gerektiği kanaatindeyim.

Hepimizinde deneyimlerimizden bildiğimiz gibi doğal deniz ortamı çuprasının bedeni tombiş ve şiş değildir.Aksine zayıf dır.

Şimdi bu yorumlar ışığında sizlerde rahatça deniz veya havuz çuprasını ayıt edebileceğinizi sanıyorum.
Bana göre bunlar tam deniz çuprası olduğunu tahmin ettiğim balıklar.
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg deniz çuprası.jpg (115,0 KB, 85 Görüntülenme)
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları