|
Takım Çeşitleri Balık avında kullanılan takım çeşitleri... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Cevat abi dediğine katılıyorum. Vobler yada lure şeklinde telaffuz etmek en güzeli ve doğru olanıdır. Biz türk insanının içinde var bu hastalık, örneğin; Çamaşır suyu - Klorak, Margarin - Sanayağ, Çamaşır detarjanı - Tursil gibi. Bakalım uygulama nasıl olacak. RASTGELSİN
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Mert bu güzel fikri içtenlikle destekliyorum kardeşim.Anlaşılabilir kelimeler kullanmak varken ne gerek var böyle yabancı kelimelere,marka olarak telaffuz edilebilir fakat genel anlamı olan kelimelere (sahte balık-yapay yem...)yabancı isimlerini söylersek anlaşımda güçlük çıkaracağı kanısındayım.
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Mert ,tabiiki buda bir fikir, türkçemizi kullanabiliriz.Fakat araştırıcı üyelerimiz yurt dışı malzeme sitelerinde ararken daha kolay ulaşabilirler diye vobler veya lure önermiştim.Bakalım diğer arkadaşlarımızın görüşlerinide alalım yeterki hepsine rapala demekten kurtulalım.Haldun doğrusun ağız alışkanlığı selpak diye kağıt mendil istiyoruz bir sürü marka var ilk olan alışkanlık yapıyor.Maksat marka ismini, ürün ismi ile karıştırmamak.
![]() |
![]() |
#4 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Herkese merhabalar.
Ben yeni üyelerinizdenim,İsmail Bey ve diğer,sitenin tecrübeli ve değerli üyelerinin aktarmış oldukları bu bilgiler eminimki ben ve benim gibi cidden amatör olan,balık tutmaya yeni başlamış kişilerde çok büyük bir heves ve motivasyon oluşturuyor.Kendi adıma teşekkür ederim. Saygılarımla.
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() Özgür kardeş seni daha sık bu sayfalarda görmek isteriz
|
||
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() aramıza hoşgeldin özgür abi.. rastgelsin..
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
|
![]() özgür arkadaşım hoş geldin tanışma bölüğmünde bir mesaj daha yazarsan rastgelsin formu bütün üyeleri ile tanışma fırsatı bulursun iyi günler.
|
||
![]() |
![]() |
#8 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() abi ben frdi yeni üyeyim
ama sizden bi ricam var bana lüferin uzun olta yapımını gösterirseniz sevinirim saygılar abi herkese iyi bayramlar |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guest
|
![]() Ferdi selam önce imza ayarlarını bir yapıver seni tanıyalım ve nasıl hitab edeceğimizi ögrenelim..
sana bir uzun olta resmi: ![]() görüntü Bilgehan bey kaynaklıdır. bu sistem Marmara denizi uygulamasıdır suyun derinliğine /akıntıya göre alttaki kurşun büyütülür + misina kalınlaşır. uçtaki 2 iğneye yem(zargana/istavrit/izmarit/ bir sırtından bir de agzından takılır. fırdündü çoklugu... gelen lüfer deli balık tır.. oltayı cok çevirirse gam yapmasın diye...sıg sularda lüfer tutacaksan egenin sırtısıda iş görür hatta rapalaya bile atlayabilir.. kolay gelsin |
||
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() teşekkürler raif kardeş
mükemmel olmuş
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
at-çek lüfer | ismail çakır | AT-ÇEK | 24 | 17-07-2013 19:11 |
Nihayet lüfer | cevat2 | DENİZ AVI KARADAN | 12 | 13-10-2008 00:20 |
Lüfer | eminkaya | FOTOĞRAFLARIMIZ | 5 | 16-06-2008 19:02 |
ilk lüfer | sbasaran | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 14 | 22-09-2006 10:44 |
Lüfer avı | Güven ÖZYELDAN | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 2 | 28-08-2006 19:55 |