Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 16-08-2007, 11:49   #1
social
Oltacı

20 Adet yakaladım bunlardan 3-4kg arası gelir,1 adet 300-400gr arası levrek 3 adetde 1-2kg arası yılan balıgı yakaladım tırstıgım için dokunmadan karada bıraktım kediler yesin diye.misinayı falan kestim korkunç görunuyorlardı sırtları yeşil yeşil olmuyor kolay kolay.50 tane kadar daha kucuk lıdaki yakaladım direk denize 1 tanesını levrek için canlı canlı oltaya taktım ama vurmadı sanırım buyuk geldı levrege 1 saat sonra onuda saldım,deniz çok yosun gömeçteydim aywalıkla arası 10km ama denızının alakası yok.Toprak denizin dibi epeyde bereketliymiş sureklı uzun uzun otlar bıtmış.Balık yakalamak çok zor diyebılırım çunku çok fazla yem var mamun çıkardım her sabah 2 saat kadar topluyorum 100-150 adet ırı boy çıkıyor bu arada etrafıma ag germeden toplamama ragmen.Teke ve mamun çok çıkardım yengeçte çok var.1 buyuk levrek yakaladım denebılır rapalayı ve topu aldı goturdu 3metreden pesınden kostum ama yakalayamadım topu.Fırdondu elimde kaldı ) güzel bir koy buldum 3.gun epey bır yurume mesafesı 30 dakıka kadar yaya gıtmek gerekıyor kımsecıkler yok en derın yer 30-50cm.Dip tamamen ot yosunu,yosun oldugu için yem otların içinde akıntıyla dolanıp gıdıyor balık gormuyor ve vurmuyor bırde mamunlar falan igneden sıyrılıyor.Bende 4-5m2 lik bir alanı kurekle kazdım 1 gun sonra gittigimde dinlenmiş temiz bir zemin buldum butun bu balıkları hep aynı alandan yakaladım.Kefal çok fazla ag olsaydı dere gibi oluklardan yavru kefal yakalaıp levreklere atacaktım orada oyle yapıyorlar çok fazla levrek var bızde lidakilerle mırmırlarla yetındık.Neyse tecrube oldu kısmet ileride ag da alıp gidecegim artık.

Bu mesaj en son " 16-08-2007 " tarihinde saat 12:15 itibariyle social tarafından düzenlenmiştir....
social Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 16-08-2007, 13:38   #2
kordelya
Çımacı

kordelya kullanıcısının avatarı

Eline ve emeğine sağlık, avın bereketli geçmiş.
kordelya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-08-2007, 14:12   #3
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Tanju abi kutlarım gerçekten güzel av olmuş. Edindiğin tecrübeler doğrultusunda gelecek yıl eminim çok daha güzel avlar yapacaksın.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-08-2007, 14:28   #4
social
Oltacı

Teşekkurler arkadaşlar walla epey tecrube kazandım bu arada bir ton dugun şekli çıkarmıştım printerdan onları denedım oldukca saglam dugumler ogrendım.Yanlız bulamadıgım 1 köstek dügümü,Faruk abi dukkanda bedenden köstek çıkarma dugumu gostermişti ama hatırlayamıyorum ben kostegi bedene sonra dugumluyorum ama dugum kısmı bıraz kalın kaldıgından dolanma yapıyor bedene hoş olmuyor bedenden köstek çıkarma dugumu resimleri bilen yada çızecek varmı acaba birde gezer kurşun nasıl baglanıyor onuda ogrenmek istiyorum.Teşekkurler herkeze
social Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları