|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz Sami benimkisi gizli yatırım,buzdağının görülmeyen tarafı önemlidir.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() arkadaşlar benim balıkta kullandıgım makina ve kamışları görseniz...
aglarmısınız/gülermisiniz bilmem ama herhalde çok şaşırırsınız..... ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() Şaka bir yana insan görünce dayanamıyor aldıkça alası geliyor sana hak vermemek mümkün değil inşallah arzuladığın lüferleri çinekopları yakalarsın bu kamışla
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Halkasız kamış, kamışın üzerinde bir tek bile halka yok,kamış 450cm uzun 100-200gr atarlı üç parçalı,misina kamışın üçüncü parçasından takılıyor ve son parçanın ucundan çıkıyor,kamışta halka olmadığından sürtünmede çok az miktarda olduğu için uzak mesafelere atma şansı doğuyor.
![]() |
![]() |
#5 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Selam Selim abi,bu aralar taktım kafaya yeni bir kamış almak istiyorum.Kıyıdan uzağa atabilmek için(surf modeli).Ama bu kamışlar 3 mt ve üzeri oluyor sanırım.Bende 3 mt lik karbon bir kamış var ama nedense 2,70 lik kamışlarla da aynı mesafeye ve hatta daha uzağa atabiliyorum(50-60 gr.lık kurşunları)2,70 olan 40-80 gr atarlı,3 mt olanı 100-300 gr.Bunu sebebi 50-60 gr.lık kurşunun 3 mt lik kamışa az gelmesi olabilir mi? Biraz araştırma yaptım aklıma birkaç model takıldı.Yardım ederseniz çok sevinirim.
1)Pelican istanbul peliscopik/330 cm./100-200 gr.atarlı/6 parçalı/445 gr.(avantajı : sap kısmı uzayıp kısalabiliyor) 2)Albastar 3234 leader/300 cm./100-300 gr.atarlı/6 parça/dolgu uç/mantar sap/%100 karbon-çelik sargı(avantajı : dolgu uçlu ve karbon-çelik sargı olduğu için sanırım diğerlerine göre daha sağlam) 3)Albastar 2787 enrico/390 cm./100-250 gr.atarlı/4 parça/ana gövde fiber,gerisi %60 karbon 4)DAM spezipowertele 2480 301/300 cm./100-200 gr/6 parça/460 gr/eva sap(ne demekse) 5)ERMA 4007 üniversal/300 cm./5 parça/fiber/3 değişik uçlu(1.uç 20-40 gr/ 2.uç 50-80 gr/3.uç 80-120 gr atarlı)(avantajı : 3 farklı ucu olması)(dezavantajı : fiber olması)
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
aslında benim bir çıkrık bir de surf makinaya ihtiyacım var...ancak teknede genellikle katiti avcılığı yapıyorum....sırtıyı sadece av merasına giderken ya da dönerken yapıyorum...diyorum ki çıkrık yerine sağlam dişli yapısına sahip bir surf makinası alırsam hem uzak atış için hem de katiti için işimi görürmü... sonuçta surf makinalarının kafa çapları oldukça büyük oluyor yani bir turda normal makinalara göre daha fazla misina sarıyor...makina ihtiyacımı kamışlar bölümünde yazmamın sebebi,halkasız kamışınızın fotoğraflarında gördüğüm makina sanırım D.A.M. quıck space FD modeli....benim almayı düşündüğüm makinalardan birisi de bu...sizin kullandığınız makina kaçlık olanı ve bana biraz makinadan bahsederseniz çok sevinirim... bu makina dışında üzerinde durduğum diğer modeller şunlar : shakespeare K2 powerplay FD 7000,cormoran seacor big ben 6pi 6000, cormoran match master feeder 6pi,DAM distance 860 FD,balzer tidec II veeee tabiyki gönlümde yatan aslan shimano xt 10000 ama buna param yetmez abi
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Hoşgeldiniz tavsiyeler için teşekkür ederim.
![]() |
![]() |
#8 | ||
Guest
|
![]() Arkadaşlar benim önümüzdeki günlerde maddi açıdan fırsatı ilk yakalagım anda
aşagıdakilerden bir adet makina ve kamış alacagım tavsiye ederim kıyı balıkçılıgı açısından uzak atışlarda elverişli olacaktır.birde buna en iyisinde 028/030 misina da sardınmı salla 150 metre emsallerine göre de ucuz sayılır bunlar Kısık balıkçılıktan: kamışlar: -yo zuri duel kamış 420 / 3 parçalı 100/150 gr -2787 enrico surf casting kamış 420 100/250 gr teleskop -2785 ALBASTAR KAMIŞ 420CM 150/200 gr teleskop makinalar: - FIESTA 65 ALBASTAR MAKİNE -MARS 70 ALBASTAR MAKİNE -GENERAL 70 ALBA STAR MAKİNE |
||
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
NOT: Selim bey, bu kamışla nasıl bir makara ve misina tavsiye ediyorsunuz ( tabiiki balıgın cinsine gore ) Tekrar tesekkürler.
Efra, 1970 Istanbul Herkese Rastgele Bu mesaj en son " 12-08-2007 " tarihinde saat 15:12 itibariyle GevrekLevrek:) tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Hangi GPS ? | Wetblue | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 05-06-2009 06:26 |
hangi balık hangi denizde | mufi | Deniz Balıkları | 3 | 04-01-2008 20:11 |
Hangi Marka? | Egeli | ZIPKINLA SUALTI AVI | 15 | 12-03-2007 13:20 |
Hangi Baharat ve Ot Hangi Balıkla Gider? | mustfer | Balık Yemekleri | 1 | 21-01-2006 04:43 |