|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() mırmır için gittiğim yerde bu hafta çipra aldım ama benim amacım iri mırmırlardı didim ve akbükte avlanıyorum ancak benim keşfettiğim yerde kayalıklar fazlaca ama buranın yakınında mırmır alanları gördüm ve çok iyiidi.
|
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() dante_mim hoşgeldiniz öncelikle. Adınızı ve soyadınızı da yazarsanız size de adınızla hitap etmek isteriz.
Avlandığınız alan kayalıksa mırmır olaslığı daha azdır. Daha çok kumluk zeminlerde gezer bu balıklar. Bu nedenle oltanızı kayalıkların bittiği yerden itibaren atmanız naçizane tavsiyemdir. Rastgelsin...
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
erdemgu@ttnet.net.tr
![]() |
![]() |
#4 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() size bide solucanı tavsiye ederim ama iğne sinek iğne 7 veya 8 numara olacak. ha bu arada oltayı çırptırmanız lazım balık eger kücük olursa. tatlı su karidesi ile çırpmaya gerek yok ama karidesi canlı takmanız lazım. İYİ AVLAR..
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() mırmır avı yapmak ıstıyorsanız zemının kumluk olması gerekır. İğnelerinizi cok iri seçeyin bir, sülünezden vazgeçmeyin 2, gece avlanın 3 ve en önemlısını sona bıraktım ki butun urla yerlılerı böyyle avlanmız akşamustu avlanacağınız yere gelın suya gırıp atacağınız mesafeye kadar yuzup (mırmır ıcın cok acıklı atmanıza gerek yok gece kıyılar ıyıce) 2 metre capında denızın zemını herhangi bir şekilde OYUN. olatnızı gezer yada askı farketmez sulunezle yemleyıp ocukurun ıcıne atın. Mırmır barbun gıbı bıyıklrıyla zemını eşeleyen balıktır. sızın kazdığınız zemındelkı yumusaklık ve şeleme kolaylığı hayvanı çeker. Çeşmealtı mavi plajda gece bu yöntemle avlanınız çok verim alırsınız (denemıstır hemde senelerce
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bunlar da benim mırmırlarım.İlk resim Enez mırmırı.Deniz solcanı ile yakalandı.İkinci reimdeki ise Foça mırmırı.Boru kurdu ile yakalandı.
Bu arada mırmır tuttumak isteyenler 1-2 ay sonra enneze koşsun.Büyüme çağında binlerce mırmır var... Resimler...
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Vallaha ben de hic duymadim yapay yemle yakalandigini..Mirmir ekseri dipte kumu eseleyerek beslenir ve hareketli bir balik degildir...
![]() |
![]() |
#9 | |||
Kaptan
|
![]() mırmır avlayan arkadaşlar bilir ancak bende bir hatırlatma yapmak istedim...mırmır kumluk yerde özelliklede kibrit çöpünün başı büyüklüğündeki kumluk yerde iyi av verir..bu balık yemi azına aldığında genelde kıyıya yakklaşır ve misinayı hızlı bir şekilde boşaltır yada vurursa (azının geniş olmasından dolayı yemi rahatlıkla yutar) iğnenin batmasıyla bir vuruşu kesip yatar anlamak için hafif hareketle misinayı yoklamanız gerekmektedir...dişsiz balık olduğu için misina kestiğini görmedim ancak kıyıya geldiğinde irileri kafa darbesiyle misinayı kopartacak kadar güçlüdür....
saygılar.... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() abi mırmırı iyi tanırım yapıcagın teksey kumluk yere oltanı atmak yem olarak boru kurdunu tercıh etmek gece avlanmak ve oltayı yatırmak olta iyice yatmalı ve bırakmalı avlanlan yanı bı olta atma 4 5 olta at imkanın varsa ama bu mevsımde bıraz zor mırmır hazıranın ortalarında baslar ve agustos sonuna kadar denızlerımızde bulunur saygılarımla izmir karsıyaka
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Mırmır | paşalı | DENİZ AVI KARADAN | 23 | 08-06-2010 21:51 |
erdek te mırmır | mustafakasim | DENİZ AVI KARADAN | 16 | 29-06-2007 18:29 |
tekneden mırmır avı | baraküda07 | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 2 | 23-08-2006 19:02 |
Mırmır Avı Hakkında | BARBADOS | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 6 | 31-05-2006 19:16 |
alaçatıda mırmır | mustafakasim | FOTOĞRAFLARIMIZ | 5 | 17-05-2006 03:23 |