Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN > Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 08-05-2006, 21:11   #1
dante_mim
Guest

mırmır için gittiğim yerde bu hafta çipra aldım ama benim amacım iri mırmırlardı didim ve akbükte avlanıyorum ancak benim keşfettiğim yerde kayalıklar fazlaca ama buranın yakınında mırmır alanları gördüm ve çok iyiidi.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 08-05-2006, 21:57   #2
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

dante_mim hoşgeldiniz öncelikle. Adınızı ve soyadınızı da yazarsanız size de adınızla hitap etmek isteriz.

Avlandığınız alan kayalıksa mırmır olaslığı daha azdır. Daha çok kumluk zeminlerde gezer bu balıklar. Bu nedenle oltanızı kayalıkların bittiği yerden itibaren atmanız naçizane tavsiyemdir.

Rastgelsin...

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-07-2006, 12:36   #3
byMyMoon
Oltacı

Alıntı:
dante_mim tafarından gönderildi
mırmır için gittiğim yerde bu hafta çipra aldım ama benim amacım iri mırmırlardı didim ve akbükte avlanıyorum ancak benim keşfettiğim yerde kayalıklar fazlaca ama buranın yakınında mırmır alanları gördüm ve çok iyiidi.
Sn. Dante_mim 15 Temmuzdan itibaren Didimde avlanıyor olacağım. Özellikle belirlediğiniz bölgeler varmı? Kıyıdan mı yoksa teknedenmi avlanıyorsunuz? Kullandığınız takım hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Çok teşekkürler..

erdemgu@ttnet.net.tr
Eski 17-05-2006, 01:22   #4
olympusis
Oltacı

size bide solucanı tavsiye ederim ama iğne sinek iğne 7 veya 8 numara olacak. ha bu arada oltayı çırptırmanız lazım balık eger kücük olursa. tatlı su karidesi ile çırpmaya gerek yok ama karidesi canlı takmanız lazım. İYİ AVLAR..
olympusis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-05-2006, 04:04   #5
obivan
Oltacı

obivan kullanıcısının avatarı

mırmır avı yapmak ıstıyorsanız zemının kumluk olması gerekır. İğnelerinizi cok iri seçeyin bir, sülünezden vazgeçmeyin 2, gece avlanın 3 ve en önemlısını sona bıraktım ki butun urla yerlılerı böyyle avlanmız akşamustu avlanacağınız yere gelın suya gırıp atacağınız mesafeye kadar yuzup (mırmır ıcın cok acıklı atmanıza gerek yok gece kıyılar ıyıce) 2 metre capında denızın zemını herhangi bir şekilde OYUN. olatnızı gezer yada askı farketmez sulunezle yemleyıp ocukurun ıcıne atın. Mırmır barbun gıbı bıyıklrıyla zemını eşeleyen balıktır. sızın kazdığınız zemındelkı yumusaklık ve şeleme kolaylığı hayvanı çeker. Çeşmealtı mavi plajda gece bu yöntemle avlanınız çok verim alırsınız (denemıstır hemde senelerce ) sevgıyle kalın
obivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-07-2006, 09:47   #6
ykmk
Kaptan

ykmk kullanıcısının avatarı

Arrow

Alıntı:
obivan tafarından gönderildi
mırmır avı yapmak ıstıyorsanız zemının kumluk olması gerekır. İğnelerinizi cok iri seçeyin bir, sülünezden vazgeçmeyin 2, gece avlanın 3 ve en önemlısını sona bıraktım ki butun urla yerlılerı böyyle avlanmız akşamustu avlanacağınız yere gelın suya gırıp atacağınız mesafeye kadar yuzup (mırmır ıcın cok acıklı atmanıza gerek yok gece kıyılar ıyıce) 2 metre capında denızın zemını herhangi bir şekilde OYUN. olatnızı gezer yada askı farketmez sulunezle yemleyıp ocukurun ıcıne atın. Mırmır barbun gıbı bıyıklrıyla zemını eşeleyen balıktır. sızın kazdığınız zemındelkı yumusaklık ve şeleme kolaylığı hayvanı çeker. Çeşmealtı mavi plajda gece bu yöntemle avlanınız çok verim alırsınız (denemıstır hemde senelerce ) sevgıyle kalın
Ben gözlükle daldığımda balığı test etmek için şortun cebine türlü yemler alırım.Sülünez,boru kurdu,deniz solucanı falan.Atarım suya.Mırmırın ilgi gösterdiği yemler yumuşak şeyler olduğu için solcana ve boru kurduna hayır demiyorlar.Sülüneze ilgi düşük.Ancak irileri hiç affetmez...Bence en iyi yem boru kurdu...Yerine göre tabii
ogameci39@hotmail.com

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
ykmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-07-2006, 09:43   #7
ykmk
Kaptan

ykmk kullanıcısının avatarı

Arrow Benimkiler.

Bunlar da benim mırmırlarım.İlk resim Enez mırmırı.Deniz solcanı ile yakalandı.İkinci reimdeki ise Foça mırmırı.Boru kurdu ile yakalandı.
Bu arada mırmır tuttumak isteyenler 1-2 ay sonra enneze koşsun.Büyüme çağında binlerce mırmır var...
Resimler...
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg mırmır.jpg (401,5 KB, 126 Görüntülenme)
Dosya Türü: jpg mırmır ve karagöz.jpg (26,7 KB, 115 Görüntülenme)
ogameci39@hotmail.com

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
ykmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-06-2007, 15:38   #8
freediver
Kaptan

Vallaha ben de hic duymadim yapay yemle yakalandigini..Mirmir ekseri dipte kumu eseleyerek beslenir ve hareketli bir balik degildir...
BIZ DENIZCIYIZ

Cumhur 1980
Berlin
freediver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-06-2007, 19:43   #9
discus
Kaptan

discus kullanıcısının avatarı

mırmır avlayan arkadaşlar bilir ancak bende bir hatırlatma yapmak istedim...mırmır kumluk yerde özelliklede kibrit çöpünün başı büyüklüğündeki kumluk yerde iyi av verir..bu balık yemi azına aldığında genelde kıyıya yakklaşır ve misinayı hızlı bir şekilde boşaltır yada vurursa (azının geniş olmasından dolayı yemi rahatlıkla yutar) iğnenin batmasıyla bir vuruşu kesip yatar anlamak için hafif hareketle misinayı yoklamanız gerekmektedir...dişsiz balık olduğu için misina kestiğini görmedim ancak kıyıya geldiğinde irileri kafa darbesiyle misinayı kopartacak kadar güçlüdür....
saygılar....
discus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-01-2008, 14:39   #10
kaptan_ı derya
Oltacı

kaptan_ı derya kullanıcısının avatarı

abi mırmırı iyi tanırım yapıcagın teksey kumluk yere oltanı atmak yem olarak boru kurdunu tercıh etmek gece avlanmak ve oltayı yatırmak olta iyice yatmalı ve bırakmalı avlanlan yanı bı olta atma 4 5 olta at imkanın varsa ama bu mevsımde bıraz zor mırmır hazıranın ortalarında baslar ve agustos sonuna kadar denızlerımızde bulunur saygılarımla izmir karsıyaka
kaptan_ı derya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları