![]() |
#1 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Selamlar foruma yeni üye oldum. Olta balıkçılığı tutkunuyum (hastası değil) çünkü hastalık iyi olabilir tutku asla bitmez.Meram genellikle Marmarada Tekirdağ ın Şarköy ilçesinde sahilleridir. favorim levrek,mırmır paylaşmak istediğim canlı yem ile levrek hangi canlı yemleri önerirsiniz?
|
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() arkadaşım hoş geldin bende okadar ii bilmiyorum o konuda?
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() İlk önce aramıza hoşgeldiniz demek istiyorum.
Levrek için en iyi canlı yem kefal yavrusu yani gamittir. Bunun yanında ısparoz,kayabalığı türleride iş görür. iğneye takma konusunda ise önericeğim tek şey balığın hayati organlarından değil kaba et diye tabir ettiğimiz bölgelerinden takmak olucak. Benim söyleyeceklerim bu kadar eminimki üstadlar daha güzel bilgiler vericektir bu konu hakkında. Saygılarımla Ratgelsin
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Miço ![]()
|
![]() imbat kardeş seni sanıyorsam zıpkıncı.com dan tanıyorum. Gamit konusunda çok methini duydum fakat şahsen gamiti canlı yem olarak tecrübe etmedim.Bir defa denedim o akşamda hiç levrek görünmüyordu gamitlerin randımanını ölçemedim. İspari aynısı oldu. levreğin olduğu geceye denk gelemedim.
![]() |
![]() |
#5 | ||||||
|
![]() Alıntı:
kullanacağınız takımı yakın süre içinde çizip yollayım belkide uyguladığınız yöntem çalışmıyor olabilir. değişik şekiller değişik yemler denemekte fayda olucağıana inanıyorum.
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Gamitlarin boyları sanıyorsam 6-7 cm. olmalı,ispari herhalde o bolylarda yemlik olabilir.Kayabalığında kovyoz diye tabir edilen sarı renklisi levrek için canlı yem olarak kullanılırsa iyi olur. Bu sarı kaya balığının resmi olan varmı tam olarak neye benzi
yor
![]() |
![]() |
#7 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Armağan abi aramıza hoşgeldin; Genelde Levrek gamit, isparoz, yerine göre diğer yerel balıklar ile beslenir. İzmir ve çevresinde genel olarak isparoz, sardalya ve gamit ile iyi av verir dönem dönem borukurdu ilede avlanır. Avlandığın bölge ve takım konusunda bilgi sahibi değilim bu sebeple kendi bilgilerimi aktarayım sen buradan uyarlamalar yaparsın abi.
Kullanacağın canlı yemleri iğneye takarken ensesinden, sırtından veya kuyruğundan takmakta fayda var hem yem uzun süre canlı kalır hemde avı cezbeder. Sardalya yem olacaksa kurşunlu takımdada aynı canlı yem gibi takılır. Yada dip kıbrısına sarılarakta kullanılır. Bir seçenekte kıyıdan at-çek ve ya teneden sırtı çekilmek şeklindede avlanılablinir. Ne diyelim rastgelsi.SAYGILARIMLA
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Haldun arkadaşıma ilaveten şunları söylemek isterim,levrek genelde avının baş kısmından saldırır,bu yüzden iğneyi yem olacak balığın alt dudağından üst dudağına doğru geçecek şekilde geçirilmesinde fayda vardır.Ayrıca üst dudaktan çıkan kanca ucuna 5 kuruş büyüklüğünde merkezinden bir mika parçası geçirilirse,av balığın panik halinde kancadan kurtulma şansını da azalacaktır,sevgilerimle
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Miço ![]()
|
![]() peki mika takınca levrek iğneden kurtulmazmı onun yerine hırsızlı iğne taksak birini gamitin alt çenesinden diğer iğneyi kuyruğunun 1 cm gerisinden taksak bence daha iyi levrek ister kuyruktan isterse yemin kafasından saldırsın her durumda iğneyi yutacaktır.komple yutarsa bence hiç kaçma şansı kalmaz.
![]() |
![]() |
#10 | ||||||
|
![]() Alıntı:
kısa süre içinde bir temsili resmini çizip eklerim buraya fikir edinmiş oluruz.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
canlı yem ltfn cevap? | ALİ ŞEN | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 5 | 16-08-2008 13:24 |
İznik Canlı Yayın | cevat2 | TATLI SU AVI | 11 | 24-03-2007 10:18 |
canlı sohbet | mufi | Öneriler, Eleştriler, İstekler | 11 | 17-06-2006 11:06 |
Canlı Kameralar | uzman | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 02-02-2006 03:26 |
Taze mi Canlı mı ?? | uzman | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 27-01-2006 20:11 |