|
Dökümanlar ve Makaleler Makale veya döküman yayınlayabiliceğimiz bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() bende arkadaşların fikirlerine katılıyorum hurda ülkemizde kıymetli ama maalesef denizlerimiz değil sahip çıkamıyor koruyamıyor veya yasal boşluktan faydalan bir balıkçılık sektörü ve terörü var benim iskenderun da 30 yıl denizle içiçe yaşadım ama gel gör ki denizin vereceği bir şey kalmadı amatör balıkçıya yada ekmeğini denizden kazanmaya çalışan küçük balıkçı teknlerine ekmek yok çünkü büyük balıkçı tekneleri süpürmedik kazımadık bir yer ve dip bırakmadılar iskenderun körfezi gibi bir yerde artık balık kültür balıkçılığına döndü lütfen artık buna bir çözüm bulunsun denizlerimizi ve nimetlerini koruyalım.biz sadece amatör balıkçıyız ama ekmeği denizde olanlar ne yapsın
|
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Konu açılalı 8 - 9 ay olmuş ama benim dikkatimi yeni çekti, geç kalmış olsamda merakımı gidermek istedim.
Yapay resif oluşturmak için izin alınması gerekiyor mu? Oluşturulacak resifler bir şekilde gır gır dediğimiz yada trol dediğimiz profesyonel balıkçılara, oluşturulduğu mera itibarı ile engel teşkil edeceğinden, resif alanları oluşturma ve doğal hayatı destekleme için gereklilik sayılmaz mı? Ne dersiniz aslında biz amatörlerin üzerine düşüp, bu tür oluşumlar için çaba sarf etmeye değer mi?
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#4 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Ben şahsen; yapay resiflerle ilgili herhangi bir yönetmelik olup olmadığı konusunda bilgi sahibi değilim. Ancak Türkiye'de bu konuda uygulanan projeler olduğunu biliyorum. Hatta geçenlerde bizzat Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından bir projenin hayatıyete geçirildiğini hatırlıyorum.
Konu çetrefilli bir konu olup, resifler birkaç amaca hizmet etmektedir. Bu yüzden denetleme ve izin mekanizmalarının belirlenmesinde ne tür bir ölçüt ve yetkilendirme yapılmıştır veya hangi esaslar çerçevesinde güvence altına alınmıştır bilemiyorum. 1. Yapay resiflerin balık popülasyonunun arttırılması için kullanımı 2. Yapay resiflerin sportif dalış unsuru olarak kullanımı. Bu iki icraa şekli, birden fazla bakanlığın yetki alanına girdiği için Taygun'un belirttiği gibi ciddi bir prosedürün uygulandığı konusunu ben de düşünmekteyim. Konu hakkında net ve ciddi bilgi almak isteyenler, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında ilgili bakanlıklardan herhangi birine yazılı olarak başvurarak bilgi alabilirler. Saygılar.
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Istavrit üzerine | Rauf | Su Ürünleri | 11 | 26-01-2008 00:48 |
Hayat kurtaran ilk yardım uygulamaları... | lambukas | SAĞLIK | 21 | 29-11-2007 09:29 |
Türkçe üzerine | Alparsbeğ | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 8 | 15-09-2007 10:44 |
katılım Üzerine!! | Rauf | Öneriler, Eleştriler, İstekler | 2 | 16-08-2007 10:04 |