|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||
Kaptan
|
![]() Mehmet abi çok çok çok geçmiş olsun diyerek konuya giriş yapmak istiyorum..
Herşeyden önce 3 kilo balık 1250 lira demişsin haydi ceza paralarını bölüştünüz balıklarda eşit miktarda bölüşüldü mü?? kelle başı 750 gr balık der oda pak pahalıya gelir be abi.. Tanıdık arayışları sanırım boşa çımış sanırım.. O arkadaşta neyine güvenmiş imzalamam demiş hala anlamadım.. ? konuyu okurken tamam imzasını atmayan arkadaşın güvendiği dallar var sandımdı.. Askerle şaka olur mu be abi.. ![]() Abim hayırlısı olsun.. Akacak kan damarda, Çıkacak parada cepte durmazmış.. Bunla geçmiş olsun be abim.. daha büyük sıkıntılar yaşamayın.. Sağlıcakla.. |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Kaptan
|
![]() mehmet abi çok geçmiş olsun duruma çok üzüldüm...
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||||
gRi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() Sağlık olsun diyelim. Alıntı:
Gece izin alamadınız da, işte olmayacaktı bunlarda vs vs. ![]() Neyse anlaşılan geceden bellimiş sahil güvenliğin böyle sıkı tutacağı pazar gününü.
Mehmet BODUROĞLU 1974 / Merkez / MANISA 0532 4133895 A RH(+) [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() bu insanların başka önemli işleri yokmuş gibi amatör balıkçılara yöneliyorlar.insaf derim.bu adamın maaşı nedir ki 360 kesiyorsun.yanlız bir konu duydum her kesilen cezadan belli bir oranı kesene veriliyormuş.kara avındada böyleimiş.bilmem .duydum.araştırmadım.bu çok cazip bir yöntem.kes kesebildigin kadar.aslında tekneciler bu amatörleri ikaz etmeliler.yok etmezler .çünki para kazanıyorlar.kişi başı 35 lira.balıktan nekaz<anıyorlar ki.bu iş daha karlı onlar için.birde nedense bu cezaişlemleri nedense ıldır ve foçada yogunlaşıyor.buda bir muamma.çeşmede adını vermeyecegim bir tekneci plakalı oldugu halde o iş bizim . .hallediyoruz.der.nedemekse.her halde mazmozluyorlar.yanlış bir uygulamabence.bu cezayı tekneci üstlenmelive tekneyiye yazılmalı.ha teskeresiz bir avcıyı almış balıga cıkarmışsın.ha kacak yolcu almış karşıya geçirmiş. bence ayni.bu cezanın esas amacı nedir.trafikteki gibi malıyeyi zengin etmekmi.yoksa hakkıile kesilen cezamı.dur bir köşede durdur araçları.kes cezayı.yüzde 80 i keyfi.cezalar.aynen denizdeki gibi.bakınız körfez temizlemek için trilyonlar harcandı.halada harcanıyor.amaç denizi kurtarmak ise.kontrol et.hergiren çıkan gemiyi.sintinelerini devamlı deşarj ediyorlar.ilgilenen yok.git bir ab ülkesine .avustralyaya.zellandaya.abdye.bak bakalım bu sintine olayına.adamın cigerini söküyorlar.ama bizimkiler yatıyorlar.iş yapıyorlar.amatörlere ceza kesip iş yaptıklarını sanıyorlar.yazıktır ve günahtır.
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Mehmet bey geçmiş olsun gerçekten üzüldüm durumunuza.bende ıldırlıyım ve aynı işi yapıyorum maalesef bu gibi durumlarda yakalanan kısrak harmanı kovuyor o kadar tekneden size denk gelmiş şans tabii ama plakalı balıkçı tekneleriyle amatör avcılık yasak kanunen neyse tekrar geçmiş olsun
![]() |
![]() |
#6 | ||||||
gRi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
Limandan çıkarken başka bir balıkçı teknesi ( plakalı ) kaptanı bizim kaptanı yanına çağırıp bir belge gösterdi. Bu belgeyi alırsan sarı kart isteyemezler diye. Tam anlamıyla bilmiyorm ama galiba onun içinde ayrı bir belge alınıp oltacılarla ava çıkılabiliyor. Kimseyide ekmeğinden etmeyelim yanlış bilgi verip.
Mehmet BODUROĞLU 1974 / Merkez / MANISA 0532 4133895 A RH(+) [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Abicim öncelikle çok büyük geçmiş olsun çektiğiniz eziyete girdiğiniz stresemi yediğiniz cezayamı yapmayan balığamı hangisine yanmalı bilmiyorum ama ben başka bir noktaya çevirmek istiyorum konuyu kanun kanundur eyvallah ama oltacıdan yada yanında tek zevki avlanmak olan amatör balıkçıyamı üstüne basa basa söylüyorum ekmek parası için uğraşan oltacıları ve amatör balıkçıları serbest bıraksınlar bunların denize ve balık nesline herhangi bir zararı yok gidin kıyıya kadar inen trolcülerle,gırgır çekenlere ve kıyıya kadar ağlarını döşeyen balıkçı esnafıyla uğraşşsın sahil güvenlik yetkilileri oltacıları rahat bırakın denizin kökünü kazıyanlarla atık bırakan gemilere denizin kirleten sanayi tesislerini kontrol edin oltacılardan kimseye zarar gelmez.herkese selamlar saygılar avınız bol olsun tabii avlayacak bir şey bulabilirseniz.
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() Sıkınıtılı bir av geçirmişsiniz, burada tekne sahibinin de payı özümsenemeyecek kadar çok. Dilerim bir daha bu ve benzeri bir olay yaşamazsınız. "Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresi" alınması çok basit bir belge ve kullanım&geçerlilik süresi 4-5yıl gibi uzun bir süre. Ben 2009 yılında bornovadaki tarım il müdürlüğünden aldım her balık sevdalısının alet cantasında olması gerektiğini düşünüyorum ve beraber balığa çıktıgımız dostlarıma da tavsiye etmeyi ihmal etmiyorum. Bu konu vasıtasıyla rastgelsin ailesindeki arkadaşlarıma da belgeyi ava çıkmadan mutlaka yanlarında taşımalarını öneriyorum. Sevgiler
![]() |
![]() |
#9 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() Geçmiş olsun Memet Bey. Bi gün önce aynı bölgede avlandık. Bizim botta çapa yok, çapası olan bir bota rica edip bağlandık. Boş çiftliklere 15,20 metre mesafedeyiz. Saat 14:30 civarı sahil güvenliği gördüm. Öndeki bota çözün bizim ipi dedim Sahil Güvenlik geliyor. Onlarda gelsin bişey olmaz dediler. Ama çiftlik kenarındayız dedim. Bişey olmaz dediler.
Derken bot geldi ve bize sancak tarafından yaklaşın dediler. Paşa paşa yaklaştık ve merdiven atıldı. Kimlikleri ve evrakları alıp çıkın bota diye seslendi uzman. Artık kaçarımız kalmamıştı, güvertedeydik. İçeride Teğmen bizi bekliyordu. Nizami sırada içeri girdik. Ve teğmen anlattı ...Burası boş ta olsa devlet tarafından kiralanmış özel mülk 100 metreden fazla yaklaşamazsınız. Biliyor musunuz? evt biliyoruz. Niye yaptınız?? Çapamız yoktu arkadaşlara bağlandık. Hımm çapa yok o da suç. Neyse bu arada adam başı 360 tl ceza yazılacağı söylendi. Yazıcı evrakları yazmıştı bile. Tam kimlikler istendi ki ... Bağlandığım bottaki eleman geldi. Komutanım tanıdın mı falan muhabbet. Daha fazla detaya girmek istemiyorum. Sonuç: hımm tamam hadi gidin bi daha olmasın..Tekne evraklara bakalım. Ben verdim. Diğer arkadaş çoktan yolu yarıladı. Tekne ismini alıp evrağı geri verdi ve botu terkettik. Kıssadan hisse. İnsiyatif onların elindeyse sadece uyarabilirlerdi de. Cezaların adam başı yazılması çok ağır. Asgari ücretin 600 tl olduğu günümüzde 360 tl ceza. Kime? amatör balıkçıya. Denizi talan eden teknelere, trollere, gırgırlara ...Ağaya beleş. Sarı kağıtla ilgili daha öncede arkların başına böyle bir olaylar gelmişti.Dikkat edin. Tekne plakalıysa ticaridir ve sarı kağıtsız binilmez. Herkese rasgele
![]() |
![]() |
#10 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Celalettin Hocam siz ucuz kurtulmuşsunuz fakat sizin teknenin kaptanına kaptan demeye dilim varmıyor. Bu adamlar tamamen art niyetten dolayı çapa almadan denize çıkıyorlar. Aynısı 3-4 yıl önce başıma geldi Ildırı teknecileri dubalara bağlanıyorlar ve balık olmadığı zaman burdan gidelim şurda çapa atalım demeyesiniz diye çapa almıyor 10 metre ip ile denize açılıyorlar. Bu çok tehlikeli bir durum millet bir değil iki hatta inanın üç çapa ile yüzlerce metre ip ile denize çıkıyor güvenliği için böyle vurdum duymazlık olacak şey değil aklım almıyor.
Lütfen böyle teknelerle denize çıkmayın canınızdan önemli değil iki tane balık. Bu arada plakalı teknelerin ücret karşılığı bir belge alıp, sarı kağıdı olmayan amatörleri balığa çıkarabildiklerini duydum bu konuyu bir araştıralım bakalım.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Çeşme Ildırı 16 Mayıs 2010 | seabream | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 6 | 18-05-2010 09:51 |
3-4 Nisan - Çeşme / Ildırı | seabream | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 21 | 11-05-2010 15:54 |
01.04.2010 Çeşme Ildırı | seabream | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 24 | 05-04-2010 17:33 |
Çeşme/Ildırı - 27 Mart 2010 Cumartesi | seabream | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 19 | 02-04-2010 16:20 |
14.03.2010 Çeşme-Ildırı | seabream | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 23 | 19-03-2010 00:08 |