Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > Amatör Balık Avı Genel Bilgiler > Meteoroloji,Navigasyon , Harita ve Denizcilik > Balık bulucular- Sonar

Balık bulucular- Sonar Balık bulucu ve sonarlarla ilgili bölüm...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 07-11-2010, 08:05   #141
ismail54
Oltacı

Varsayılan garmin 400C

merhaba ben yeni uyeyim
garmin 400C almayi dusunuyorum..bu cihaz ile amacim en fazla 90-100 metrede cinekopu veya istavriti gorebilmek..daha fazla derinlikte isimiz yok zaten..
yoksa baska bi tavsiyeniz var mi ?
kullanan arkadaslar yorumlariniz bekliyorum..

ayarlari hassas anladigim kadariyla (gain ayarlari)
saygilar simdiden..
Eski 22-11-2010, 18:33   #142
yepyepcool
Oltacı

Ben fcv 620 kullanıyorum.Dip yapısında hangi renk neyi ifade ediyor bilgilendirirseniz sevinirim.Ayna olarak kıç aynası kullanıyorum yolculuk esnasında 50 hz aynada görüntü kesik kesik geliyor 200 hz bozulma olmuyor bunun nedeni nedir bilginiz varmı.Gain ayarları hakkında bilgilendirme yaparsanız sevinirim.Aşağıdaki resimleride yorumlarsak sevinirim

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
yepyepcool Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-11-2010, 19:57   #143
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

Alıntı:
yepyepcool tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Ben fcv 620 kullanıyorum.Dip yapısında hangi renk neyi ifade ediyor bilgilendirirseniz sevinirim.Ayna olarak kıç aynası kullanıyorum yolculuk esnasında 50 hz aynada görüntü kesik kesik geliyor 200 hz bozulma olmuyor bunun nedeni nedir bilginiz varmı.Gain ayarları hakkında bilgilendirme yaparsanız sevinirim.Aşağıdaki resimleride yorumlarsak sevinirim

Sayın yepyepcool, imza ayarlanız olmadığından bu şekilde hitap etmek zorunda kaldım.
Öncelikle en basit anlatımla taşlık gibi sert zemin yapısı ( kırmızı renk ), koyu renklerden açık renklere karışık yosun-bitki vs. zeminler ( sarı renk ) ve renksiz alanlar yumuşak zeminleri ifade eder. ( kum,çamur vs.mavi renk ).Ekrandaki renk kalınlıkları size dip yoğunluğunu ifade edecektir, yani kırmızı renkteki bar ne kadar kalın ise zeminde o kadar sert,kayalık-taşlık demektir.
Görüntü bozulmaları ya aynanın iyi montaj edilememesi ( açısının çeşitli nedenlerden dolayı bozulması ki bunlardan bazıları kıç tarafa gelen yük artışı,montaj açısının bozulması, kıçtan takma motorların yarattığı turbülans gibi), ya da tekne hızına frekansın yetişememesi gibi.
200 hz de taranan alanın dar olması sinyalleri size daha kısa sürede iletilebilmesi gibi düşünün, oysa 50 hz de ise daha geniş bir alan söz konusu olduğundan sinyallerin dönüşleri yeterli sayıda olmadığından kesilmeler olacaktır.
Cihazınızda iki tane otomatik Gain ayarı vardır, bunlardan birisi Fishing ( balıkları algılamak ) içindir, birisi de Cruising ( seyir halinde dibi algılamak ) içindir.Şayet seyir halinde ayarlarınızı manuel konuma almış ve ofset değeri maksimuma getirmiş iseniz, bu değeri biraz ortalara çekin, görüntü kesilmesi düzelebilir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-12-2010, 14:13   #144
zevren07
Oltacı

Selamlar Erol bey.Öncelikle sizi tebrik etmek isterim,bu kadar soruyu bir baba bile evladına cevaplamaz.Benim de bu aralar merak konum JIGGING . Antalya ADRASAN veya Alanya tarafarında sinavrit ve akya için 100-150 m arası jigging yapmak için Garmin 160 kafi gelir mi?
Almışken 400C al mı dersiniz.Hedefimiz büyük balık bulmak.
zevren07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-12-2010, 14:33   #145
levrek
Kurucu Üye

Alıntı:
zevren07 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Selamlar Erol bey.Öncelikle sizi tebrik etmek isterim,bu kadar soruyu bir baba bile evladına cevaplamaz.Benim de bu aralar merak konum JIGGING . Antalya ADRASAN veya Alanya tarafarında sinavrit ve akya için 100-150 m arası jigging yapmak için Garmin 160 kafi gelir mi?
Almışken 400C al mı dersiniz.Hedefimiz büyük balık bulmak.
Merhabalar,
genelde bu tarz cihazlar bir defa alınıp başına bir şeyler gelmedikçe yıllarca kullanılmaktadır.Bu durumda da şayet bütçeyi zorlamayacak ise her koşulda kullanabileceğiniz ileriye dönük 420S- 520S gibi ya da buna muadil bir cihaz
alabilirseniz hem teknik hemde navigasyon bakımından karlı çıkarsınız,sevgilerimle

Erol ERDOĞAN 1966

Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
Eski 03-02-2011, 12:09   #146
jeffray27
Oltacı

Selamlar. Ben garmin 300c sipariş etdim. Sabırsızlanıyorum. Sizce nasıl bir cihaz yorum yapabilecek bi agabey varmı
jeffray27 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-02-2011, 15:41   #147
levrek
Kurucu Üye

Alıntı:
jeffray27 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Selamlar. Ben garmin 300c sipariş etdim. Sabırsızlanıyorum. Sizce nasıl bir cihaz yorum yapabilecek bi agabey varmı
Ultrascroll ile yüksek hız da dahi balık hedeflerini belirleyebilme,

See-thru ile gizlenmiş balık hedeflerini bulma,

özellikleri ile gayet güzel bir cihaz, hayırlısı olsun

Erol ERDOĞAN 1966

Eski 08-02-2011, 22:58   #148
jeffray27
Oltacı

Tesekkurederim hocam
jeffray27 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-02-2011, 23:06   #149
cekocumcum
Oltacı

cekocumcum kullanıcısının avatarı

erol abi (abi diye hitap ettim ama umarim sorun olmaz ustadim) soruma gelince epey arastirdim furuno ls 4100 iyi bide garmin 400c de iyi bi cihaz ama kararsizim amacim 4.20 teknemden denizin yuzey yapisini iyi gosterebilecek ve balik bulma konusunda %100 olmasada ona yakin bi oranlarda olmasini istiyorum (gps olmasina gerek yok ayri bir gps im var) butceye gelince 700 tl kadar ayirdim ve yurt disindan alma olasiligim yuksek (e-bay,amazonda gibi) bana yardimci olabilirseniz sevinirim saygilar...

Bu mesaj en son " 28-02-2011 " tarihinde saat 23:08 itibariyle cekocumcum tarafından düzenlenmiştir....
cekocumcum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-03-2011, 07:45   #150
levrek
Kurucu Üye

Alıntı:
cekocumcum tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
erol abi (abi diye hitap ettim ama umarim sorun olmaz ustadim) soruma gelince epey arastirdim furuno ls 4100 iyi bide garmin 400c de iyi bi cihaz ama kararsizim amacim 4.20 teknemden denizin yuzey yapisini iyi gosterebilecek ve balik bulma konusunda %100 olmasada ona yakin bi oranlarda olmasini istiyorum (gps olmasina gerek yok ayri bir gps im var) butceye gelince 700 tl kadar ayirdim ve yurt disindan alma olasiligim yuksek (e-bay,amazonda gibi) bana yardimci olabilirseniz sevinirim saygilar...
Sevgili Cenk, ikisi de birbirine yakın cihazlar, ancak seçimini yaparken servis, menü dili, kullanım kolaylığı gibi özelliklere dikkat et. Her ikisi de balığı gösterme konusunda gayet iyi. Ancak yurt dışından satın alma konusunda gümrük mevzuatını ve ürün tutar limitlerini araştır derim, sevgilerimle

Erol ERDOĞAN 1966

Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları