|
Balık bulucular- Sonar Balık bulucu ve sonarlarla ilgili bölüm... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#141 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() merhaba ben yeni uyeyim
garmin 400C almayi dusunuyorum..bu cihaz ile amacim en fazla 90-100 metrede cinekopu veya istavriti gorebilmek..daha fazla derinlikte isimiz yok zaten.. yoksa baska bi tavsiyeniz var mi ? kullanan arkadaslar yorumlariniz bekliyorum.. ayarlari hassas anladigim kadariyla (gain ayarlari) saygilar simdiden..
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#142 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Ben fcv 620 kullanıyorum.Dip yapısında hangi renk neyi ifade ediyor bilgilendirirseniz sevinirim.Ayna olarak kıç aynası kullanıyorum yolculuk esnasında 50 hz aynada görüntü kesik kesik geliyor 200 hz bozulma olmuyor bunun nedeni nedir bilginiz varmı.Gain ayarları hakkında bilgilendirme yaparsanız sevinirim.Aşağıdaki resimleride yorumlarsak sevinirim
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
Öncelikle en basit anlatımla taşlık gibi sert zemin yapısı ( kırmızı renk ), koyu renklerden açık renklere karışık yosun-bitki vs. zeminler ( sarı renk ) ve renksiz alanlar yumuşak zeminleri ifade eder. ( kum,çamur vs.mavi renk ).Ekrandaki renk kalınlıkları size dip yoğunluğunu ifade edecektir, yani kırmızı renkteki bar ne kadar kalın ise zeminde o kadar sert,kayalık-taşlık demektir. Görüntü bozulmaları ya aynanın iyi montaj edilememesi ( açısının çeşitli nedenlerden dolayı bozulması ki bunlardan bazıları kıç tarafa gelen yük artışı,montaj açısının bozulması, kıçtan takma motorların yarattığı turbülans gibi), ya da tekne hızına frekansın yetişememesi gibi. 200 hz de taranan alanın dar olması sinyalleri size daha kısa sürede iletilebilmesi gibi düşünün, oysa 50 hz de ise daha geniş bir alan söz konusu olduğundan sinyallerin dönüşleri yeterli sayıda olmadığından kesilmeler olacaktır. Cihazınızda iki tane otomatik Gain ayarı vardır, bunlardan birisi Fishing ( balıkları algılamak ) içindir, birisi de Cruising ( seyir halinde dibi algılamak ) içindir.Şayet seyir halinde ayarlarınızı manuel konuma almış ve ofset değeri maksimuma getirmiş iseniz, bu değeri biraz ortalara çekin, görüntü kesilmesi düzelebilir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Selamlar Erol bey.Öncelikle sizi tebrik etmek isterim,bu kadar soruyu bir baba bile evladına cevaplamaz.Benim de bu aralar merak konum JIGGING . Antalya ADRASAN veya Alanya tarafarında sinavrit ve akya için 100-150 m arası jigging yapmak için Garmin 160 kafi gelir mi?
Almışken 400C al mı dersiniz.Hedefimiz büyük balık bulmak. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#145 | ||||||
|
![]() Alıntı:
genelde bu tarz cihazlar bir defa alınıp başına bir şeyler gelmedikçe yıllarca kullanılmaktadır.Bu durumda da şayet bütçeyi zorlamayacak ise her koşulda kullanabileceğiniz ileriye dönük 420S- 520S gibi ya da buna muadil bir cihaz alabilirseniz hem teknik hemde navigasyon bakımından karlı çıkarsınız,sevgilerimle
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#146 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Selamlar. Ben garmin 300c sipariş etdim. Sabırsızlanıyorum. Sizce nasıl bir cihaz yorum yapabilecek bi agabey varmı
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||||||
|
![]() Alıntı:
See-thru ile gizlenmiş balık hedeflerini bulma, özellikleri ile gayet güzel bir cihaz, hayırlısı olsun
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#148 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Tesekkurederim hocam
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() erol abi (abi diye hitap ettim ama umarim sorun olmaz ustadim) soruma gelince epey arastirdim furuno ls 4100 iyi bide garmin 400c de iyi bi cihaz ama kararsizim amacim 4.20 teknemden denizin yuzey yapisini iyi gosterebilecek ve balik bulma konusunda %100 olmasada ona yakin bi oranlarda olmasini istiyorum (gps olmasina gerek yok ayri bir gps im var) butceye gelince 700 tl kadar ayirdim ve yurt disindan alma olasiligim yuksek (e-bay,amazonda gibi) bana yardimci olabilirseniz sevinirim saygilar...
Cenk YILMAZ 1985 Torbalı / İZMİR Bu mesaj en son " 28-02-2011 " tarihinde saat 23:08 itibariyle cekocumcum tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#150 | ||||||
|
![]() Alıntı:
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
aynalı sazan için acil yardım lütfen | GreenRoaD | Tatlı Su Balıkları | 4 | 26-08-2009 17:39 |
pita derinlik haritası için yardım lütfen | shark1 | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 3 | 12-07-2009 10:24 |
Balık avı ile ilgili tüm linkler | levrek | Balik Avı İle İlgili Tüm Linkler | 30 | 16-06-2009 20:22 |
balık ile ilgili bulmaca anahtarı | mufi | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 2 | 18-09-2007 21:48 |
Enez'de karadan balık avlayanları buraya toplayalım. | ykmk | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 0 | 18-06-2006 19:36 |