Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Tanışma

Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 30-04-2012, 22:02   #1
EMRE D.
Oltacı

evet Emin kardeş ayrıca Keşandan Gelibolu istikametine gidişte Ortaköy deresinin denize aktığı yer daima iyi levrek verir.Keşan'a 20 km falandır.Ayrıca İtalyan koyundan da mırmır karagöz çekebilirsin yazın....

istanbul 26
EMRE D. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 30-04-2012, 10:54   #2
Ahmet TARİH
Moderator

Ahmet TARİH kullanıcısının avatarı

Emre aramıza hoşgeldin. Süleyman abinin dediği gibi hafta sonu fırsat bulamadım. Mesajını bugün gördüm. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
Öncelikle İstanbulda denizde balık var ise ve avlak olarak boğaz kıyılarını seçmiş isen mutlaka kalabalık vardır. Boş bulmak için sabah çok erken (gün ağırmadan önce) avlağa gelmen ve yerini bulman gerekiyor. Ancak 1-2 saat içerisinde yine aynı kalabalık oluşacaktır. Bu nedenle kalabalık mekanlarda balık tutmayı öğrenmen gerekecek. Aksi durumda Boğazdan uzak Marmara ve Karadeniz kıyılarını tercih etmen gerekecek. Ben genellikle Boğazda avlandığım için diğer mekanlar hakkında çok bilgim yok. Ancak bir kaç farklı mekan keşfeder isem oralarda denemeler yapıyorum.
Bu arada 4-5 aydır İstanbulda balık yoktu. Yeni hareketlenmeler başladı. Ben bu hafta sonu 3 saat kadar durdum 4 adet sarıkanat alabildim. gün içerisinde onlarıda paylaşmaya çalışacağım.
Tekne işi ise daha kolay gözükmesine rağmen avlanma ve takım farklılığı nedeni ile ilk başlayanlar için biraz sıkıntılı olabilir. Bu nedenle yanında mutlaka yardımcı olacak tecrübeli birisi olsun derim. Tekne fiyatları ise saati 30 TL civarında olduğu için sürekli çıkma şansı olamıyor. Ancak 4-5 kişilik bir grup oluşturur isen o zaman biraz daha kişi başı maliyet düşeceğinden senede 3-5 kez tekne ilede av yapılabilir. Ancak Balığın türüne göre tekne tercih edilmeli bence. İstavrit zamanı kıyıdan bol miktarda av verdiği gün tekne biraz tuzlu olabilir. Ama neticede bu da bir zevktir. Boğazda tekne gezisi yapıp kahvaltı sonrası balık avı da ayrı bir zevktir doğrusu.
Ahmet TARİH Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-04-2012, 22:14   #3
EMRE D.
Oltacı

Ahmet Bey ve değerli ustalar Merhaba,Teşekkürler tavsiyeler için.Öncelikle tabiki İstanbul'da kalabalık meralarda avlanmayı öğrenmem gerek.
Ancak ben avcılık/balıkçılık uğraşının birazcık şehrin hengamesinden de uzaklaştırması gerektiğini düşünenlerdenim.Örneğin siz oltanızla keyif yapmaya çalışırken hemen arkanızdaki yolda nedeni belirsiz trafik ve gürültü kirliliği ya da yanıbaşınızda balık tutmaya gelmiş iki kişinin küfürleşerek kavga etmesi...
Ben balığa çıktığımda betondan kurtulup hava alabilmeyi ve oltamı atarken ayaklarımın asfalt üzerinde değil taş toprak üzerinde olmasını tercih ederim
Dolayısıyla boğaz yerine değerli tavsiyeniz olan Marmara ve Karadeniz kıyılarını taramayı düşünüyorum.Buralar için mera tavsiyeleriniz olursa çok mutlu olurum.Saygı ve selamlar...

istanbul 26
EMRE D. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları