Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > FOTOĞRAFLARIMIZ

FOTOĞRAFLARIMIZ Her türlü balık avın fotoğraflarını yayınlayabiliceğimiz bölüm.

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 03-03-2007, 23:25   #1
gokseldbuga
Guest

Varsayılan Akbük-kaç?

Öncelikle şu anda gözlerimi açık tutmakta zorlanıyorum o yüzden , imla hataları var vs demeyiniz, buna rağmen sevgili rastgelsin.com ailesini raporsuz bırakmıyorum.
Cuma gecesi, abim-ben-behat eniştem + Lilia olarak planlanan av , Nihat'in ilk nöbeti ( polis oldu, behat eniştemin oğlu ) ve de Lilia'nın çark etmesi ile, Nadir abim ve ben olarak değişti.
Yemler:
Mamun, borukurdu, sardalya,teke,madya,sülünes,yengeç (Yemci Zeynel doldurdu!!! Bu arada Halduna bilgi vermiştim, Zeynel para ödeyerek sitemize reklam verecek, dükkanın fotoları çekilecek vs).
Herneyse arkadaşlar saat 3 te 4 olta denizdeydi, abimin kasnaklarada ne olur ne olmaz göz gözü görmüyor zil taktım . 10 dakika sonra resimdeki iri mırmır geldi. Yaklaşık 10 dakika sonra abim uyuklarken gene oltası öttü ben çektim, ışığın yanına geldim mırmırı çıkarıyorum, gözüm sağımdan gelen bir sese doğru döndü... mırmır , eee mırmır elimdee, o karanlıkta farketmemişim 2 iğne de doluymuş. Bir 2-3 dakika sonra gene mırmır bu sefer abim çekti, benim oltalarda tık yok. Ben de 2 kösteli dip ile dip kıbrısı attım sardalyaya sararak, levrek çıkar ümidiyle.
Bu arada arkadaşlar yağmur yağmış durmuş hafif bir rüzgar deniz hareketli, harika bir hava, galiba gene en isabetli bizim meteoroloji.
Abim oltasına yem takıyor ben de ışık tutuyorum
"Göksel senin zil ötüyor"
"hayır abi seninki" dememle... arkadaşlar,benim kamış 3,5 metre 680 gr üzerindeki makina delta 60 , yani ağır bir olta, abartmıyorum çalıların arasındaki kamış ( oradan çıkması mümkün değil) denize uçtu .
Abim feci heyecanlı , o daha önce çok çekti böyle ben hayatımda bu kadar büyük balık çekmedim. O acemilikle asıldım oltaya halbuki teoride ne yapmam gerektiğini de adım gibi biliyorum, bırakıcam gidicek, çatlatıcam, pes edip su üstüne çıkacak levrek. Tabii levrek bu, ben şöyle bir tartayım derken balık beni tarttı, ben diyeyim 5 kilo siz deyin 10 kilo . Hayvan bir hamlesi ile solungaç arkası yaptı tabi, çaat kesti. Nasıl şoktayım düşünün artık. Bütün moral 0 tabii ki zaten makinamım kalama ayar kapağını da kabetmiş evdekiler o sinirle çıkmışım uydurma birşeyle. Bu sinire balık mı gelir gelmez tabii. Bütün gün tuttuğum 2-3 isparoz bir de ispendet gerisini abim çekti. Bu hafta onun haftasıymış. Gündüz gün boyu o 15 gün önceki çipuraları lidakileri aradık nafile. Sanki deniz boşalmış, fakat yanlış anlamayın balık yok demiyorum, o manzarayı seyretmenizi isterdim. 100-150 mt ötemde atlayan iri kolyozları, peşinde su yapan levrekleri görseydiniz, bi ara düşündüm acaba akvaryuma mi düştüm diye yazsam forumda diye. Anlaşılmaz bir şekilde çipura ve lidakiler yoktu gene de abim 2 çipura 4(hatırlamıyorum) lidaki çekti. Bu arada şunu da belirteyim 3 tane birader bir tane de ben ayağım akadar çekip kaçırdık, hepsi çipura. 4 kere aynısı olur mu? balık çoook nazlıydı 1 tane lidaki hariç hepsi dudağından-zarından yakalandı zaten, kaçanlarda aynı şekilde. Güngüz atletle dolaştım , o kadar müthiş bir havaydı. Çok yorucu oluyor gece gitmek üstelik te 165 km, iyice gözden geçirmeye başladım ama bu güzel balık ta yok işte yakınlarda.
Resimlere 2-3 lidaki daha ekleyin ltf, çok üşendim tekrar foto makinasını çıkarmaya. Bu arada birader 1 çok iri yengeç 1 tane de çok iri sübye çekti
Avlak

Çiçekler

Hasılat

Bu mesaj en son " 20-03-2007 " tarihinde saat 10:47 itibariyle gokseldbuga tarafından düzenlenmiştir....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları