|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#11 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
dalgaya doğru gitmiş.levrek(isminizi bilmediğimden)arkadaşım olaya doğru açı vermiş.hala açıyı anlamayan varsa memeleketini söylesin bende onların neler kullandığını yazayım.ama böyle tartışmalara gerek yok. |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#12 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() Kardeşim aramıza tekrar hoşgeldin... ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Tartışmaya taraf olmamakla birlikte şunu da söylemek isterim. Her yörenin kendine has bir kültürü var. Bu bir zenginlik olup zaaf değildir. Bu Amasya olur, Mersin olur, Kars olur, Trabzon olur farketmez. Bana göre Türkçe'nin en iyi konuşulduğu bir şehir yoktur. Bazen Azeri televizyonlarını izlerim. Birkaç kelime dışında pek anlamam. Kısacası Zengin dilimiz ve kültürümüz bizim için övünme vasıtası olmalıdır diye düşünüyorum...
Bunun akabinde her nesne veya duruma farklı bir söyleyiş geliştirmiş olmak da o yörelerin ihtiyacıdır. Saygılarımla...
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ali bu söylediklerinde tamamen haklısın bunun aksini idda eden yok bir bak yukarı başlıklara adamlar ciddi ciddi vize olmadığını yazıyorlar lastiğin ucundada birileri var çekip çekip uzatıyorlar lastik kopmasın dikkat edin geri dönüşü can yakarben Adana da 13 yıl kaldım şimdi orada ki konuşma farklarını yazarsan birileride buna espiri yaparsa sen bunu nasıl algılarsın Muhattaplar olgun karşılıyor ve onlarda biraz espirili bakıyor birileride bunu alabildiği kadar ciddiye alıyor;;;; vallahide billahide tillahide gülüyorum ya ben ne cesaretli adammışımda kendi topraklarımızın ve illerimizin kültürleri ile dalga geçiyormuşum vayyy vay gülüyorum bunlara başka ne diye bilirim Amasya elden gidiyor Ali baksana Can Amasyanın kültürüyle dalga geçiyor Belki beni asarlar ne dersin hapiste yatarmıyım acaba bilemem bildiğim tek şey Amasya nın kültürü ve dili Can tarafından tehlikede;;;Ey Allahım
![]() |
![]() |
#17 | ||
Guest
|
![]() İnsanlar birbirini tanımadan alınganlık yapmamalı.Rüzgar2 seni tanısaydı alınmazdı bence ama aceleci davrandı.
|
||
![]() |
![]() |
#18 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Serkan ben rüzgar2 veya başka kimseyi yargılamıyorum yada eleştirmiyorum adamım üzülüyorum ya üzülüyorum yemin ederim üzülüyorum baksana bir neyi tartışıyoruz bu neden oluyor niçin oluyor bilemem ama gerçekten üzülüyorum
![]() |
![]() |
#19 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sevgili Can,
Serkan doğru söylüyor. Tamamen karşılıklı yanlış anlamanınn sonucu bir tartışma doğmuş yukarıda. Ben tabii ki "Can yanlış yaptı !" demiyorum. Bunu aklımdan da geçirmem. Sadece kültür değerlerimizin içinde yöresel bir dilin olduğunun altını çizmek için yazdım o mesajı. Bunu sadece ben biliyor da değilim. Eminim bu sitede bu konuyu en az bilen insan da benim. Fakat değerli rüzgar2 kullanıcı adlı arkadaşımız bu konuda biraz daha fazla hassasiyet göstermiş olabilir. Bu durumda sizin çok rahatsız olmak yerine naçizane fikrim, arkadaşımıza yanlış anlaşılmışlığınızı ifade etmek olmalıdır. Saygılarımla...
![]() |
![]() |
#20 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() ya arkadaşlar boşverin bende belki biraz asabi davrandım ama gerek yok böyle tartışmalara sadece bana biraz dalga geçiliyormuş gibi geldi okadar.çünkü heryerde vardır böyle ilginç kelimeler.arkadaşımın biri sadece "Amasya'ya geldiğinizde yabancılık çekmeyin. Biz bunları öğrenene kadar bayağı zaman geçmişti. Adamlar anlatıyorlar şu gölden sazan aldık, ırmaktan minek tuttuk diye... Oysa ki ikiside aynı balıkmış..."demesinede bozuldum.kendi yaşadığı yer amasyayla komşu.hiç bir ayrıcalığı yok konuşma açısından.bende çok yer gezdim ama hiç zorlanmadım şiveye vs.vs.vs.vs.
neyse uzamasın bu konu kötü hal almasın.çünkü gerçekten güzel bir forum sayfası.yok dersenizki kardeş sen asabisin sen foruma gelmesen daha iyi olurdu kabul eder ayrılırm.ayrıca sekoyla biz okonuyu daha önce paylaştık çok hoşuma gitti.şu an düşünüyorumda misinanın kırılması ne kadar ilginçmiş.ama yine de kırılmaya devam edecek benim sözlüğümde |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Deprem Ve Balikcilik | yektakaptan | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 1 | 09-01-2008 13:32 |
Balikçilik Belgesi Zorunlu Değil | aserkansatı | Resmi Avcılık Duyuruları | 47 | 15-04-2007 22:24 |
amasya haritası | erol hoca | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 9 | 16-04-2006 04:25 |
Kiyidan Balikçilik!!! | iboturka | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 3 | 01-02-2006 02:21 |
Balikçilik Tarihçesi | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 4 | 24-12-2005 23:46 |