|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Miço ![]()
|
![]() --------------------------------------------------------------------------------
Sevgili arkadaşlar, Dün,25.kasım.2007 Hava gayet müsait,teknemin son kontrollerini yaptım, Limandan yavaş,yavaş hareket ederken balıkçı kardeşlerimizin rastgele Orhan baba sesleriyle ugurlandim,Teknemin arka sol kıçına yaktıgım çıkrık makinanin,misinasını degistirdim,((((yeni bir beden taktım,arkadasler,sırtı çelerken ön taraftaki beden misinanın arada sırada değiştirilmesinde fayda var,zira her balık tutuluşunda misina eskiyor,ya balığın disleri çiziyor,yada cok çalısmaktan,yıpranıyor,)))) Bu günkü planım gene palamuta sırtı çekmek,el oltamıda hazırladım sag ve sol taraftan olmak üzere iki takım çekiyorum,iki takımı çok rahat kullanmaya başladım, evvelden hep tek takım çekerdim,tabi tenoloji gelişince,her şeyde kolaylık getiriyor. Sahte balıklar gene yozuri Tomibaru 11 cm.misinalar asso 035,beden, makinaya sarilı olan 060,elle cektiğim 080. limanin başına geldiğimde 25 metre derinlikte,sırtı balıkçılığının en zevkli anı geldi çattı,bir vuruş,(((o an eliniz ayağınıza dolaşabilir, balığı aldığımı hisseder hissetmez,o heyecan hemen gider,yerini gayet rahat bir şekilde yerini soğukkanlılık ve sabıra bırakır,)))benim için en önemli olan bu kısmı tuttuğum balığı ne olursa olsun ,kaçırmamak için uğraşım,ne vakit balık hircınlığını azaltmış yorulmuşsa ozaman yavaş,yavaş tekneye,bir kepçeyle alırım.bu seferde aynısını yaptım ve balık güzel bir palamut. zindandelene yaklaşıyorum diyor.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Sırtıya devam,tğriklerin bulunduğu meraya geliyorum,((((sirtı balıkcılığında en önemli faktörlerden biride,hangi balığı yakalamak istiyorsunuz,nerelerde dolaştığını ,nerelerde olabileceğini bilmeniz gerek,eğer kerterizleri ve merayı bilmiyorsanız balık yakalama şansınız çok aza iner,))) Bu parantez içersinde yazdiklarim,önemli,olmazsa olmaz gibi işinize yarayacak bilgilerdir,önemlidir.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] epey dolaştım hiç vuruş alamadım,elle kullandığım takımıma bir kurşun, (bir ağırık)daha ekleyerek sinaritin olacagi yerlerden geçmeye başladım,evet bir balık vurdu,ilk başta bir vuruş sonra kafa atarcasına geliş,yukarıya doğru yükselis,balığın kafasını sağa,sola çevirmesine fırsat vermeden yekneye alış, işlem tamam denizlerin padisahı geldi,buralarda antika balık diyorlar,bu bir Sinarit,ana hayranım,ona aşıkım,Hem avcılıgı,hem görünüşü,hemde ızgerası ve buğlaması bir harika balık,Sinarit,aksm balkonda midilli adasının[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ışıkları karşısında şominenin ateşinde,sevgili Kocomustafapaşalı Namık kardeşim ve hanimı ile,ailece Sinaritin tadına baktık,tabi yanındada biraz yeni rakı. Bu duygularımı ve anılarımı sizlerle paylaşmak çok güzel,hoşça kalın , sizlerede rastgelsin. __________________
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Sinarit | mufi | Sırtı-Seğirtme | 4 | 02-12-2008 11:41 |
Karagöz ve mercan avı,Güzel bir gün. 15.Eylül. 2008 Sivrice. | orhan Kucukbicmen | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 20 | 21-09-2008 17:00 |
Sivrice de Sivri bir Torik. | orhan Kucukbicmen | FOTOĞRAFLARIMIZ | 15 | 29-11-2007 08:09 |
Sivrice de balık avi,torik ,palamut,akya(rarıkuyruk | orhan Kucukbicmen | FOTOĞRAFLARIMIZ | 14 | 25-11-2007 10:48 |
Sinarit Avı | Taygun KOCABIYIK | Su Altı Avcılığı Dökümanları | 0 | 30-08-2005 19:54 |