Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 04-07-2008, 19:13   #11
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

En güzeli, en sağlamı 3310

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 04-07-2008, 20:46   #12
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Her türLü özeLLiğe sahip maşaLLah mp3pLayer video kamera bLuetooth hafıza kart yuvası ve konuşuLabiLme özeLLikLeri
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-07-2008, 20:55   #13
xnode
FCR/SGR

xnode kullanıcısının avatarı

Sanırım aksesuarlar çivi ile çakılmış. Sağlam olsun diye

Lütfen avcılık, balıkçılık ve su ürünleri ile ilgili genel sorularınızı özel mesaj ile sormayınız. Herkesin yararlanabilmesi için konular içinde soru yöneltiniz...

Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan

Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

xnode Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-07-2008, 22:10   #14
paşalı
VİP

paşalı kullanıcısının avatarı

Exclamation

Alıntı:
hasanova tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
En güzeli tekneye binerken telefon almamak Zaten hayattan uzaklaşmak, stresinizi atmak için tekne ile kendi hayat limanımızdan açılıp hayal denizimize doğru yola çıkıyoruz Ben şahsen pek telefon almam yanıma, ama alırsamda en sağlam yere koyarım, unuturum açıkçası telefonu. En son tekenden inerken bakarım birisi aramışmı diye. Eskiden cep telefonu yoktu rahattık, şimdi cep telefonu hayatımızın değişmez parçası lakin bu bir + mı getirdi - mi getirdi tartışılır Konuyu buraya getirdim ya helal olsun bana
Hasan kardeşim öyle diyosunda telefonların yeni çıktığı tarihlerdeydi bir ocak ayı bizim enişteler Özbekten balığa çıktılar ben hava kış diye gitmemiştim.Balçovadan bir arkadaşı alıyorlar tek telefonu olan kişi o tarihte.Tam arabaya binerken eyvah telefonu unuttum diyor bizimkilerde boşver lazım olmaz diyorlar ve telefonu almadan çıkıyorlar.Teknede orası burası balık yok akşama doğru Uzunada açıklarında bir iki mercan buluyorlar etrafta tekne kalmıtor marşa bsıyorlar dönmek için tık yok.Gece bastırıyor bana haber geldi dönmediler diye Ogün gece sabahladık Sahil güvenliğe haber verdik.Ertesi gün hava nasıldı bir felaket yağmur fırtına aramak için hiç kise denize çıkmıyor sağolsun bir balıkçı teknesi çıkalım dedi.Özbekten kıyı kıyı uzun ada hekim adası etrafını aradık kimse yok.Neyse kısa keseyim hikaye çok uzun ertesi gün askeri herikopter bunları bir raslantı sonucu dalgalarla boğuşurken bulduda kurtarıldılar.Ben ogün umudumu kesmiştim.Demek istediğim telefon yanlarında olsaydı b aynı gece bulundukları yerden kurtarılırlardı.

paşalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-07-2008, 09:24   #15
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Alıntı:
paşalı tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Hasan kardeşim öyle diyosunda telefonların yeni çıktığı tarihlerdeydi bir ocak ayı bizim enişteler Özbekten balığa çıktılar ben hava kış diye gitmemiştim.Balçovadan bir arkadaşı alıyorlar tek telefonu olan kişi o tarihte.Tam arabaya binerken eyvah telefonu unuttum diyor bizimkilerde boşver lazım olmaz diyorlar ve telefonu almadan çıkıyorlar.Teknede orası burası balık yok akşama doğru Uzunada açıklarında bir iki mercan buluyorlar etrafta tekne kalmıtor marşa bsıyorlar dönmek için tık yok.Gece bastırıyor bana haber geldi dönmediler diye Ogün gece sabahladık Sahil güvenliğe haber verdik.Ertesi gün hava nasıldı bir felaket yağmur fırtına aramak için hiç kise denize çıkmıyor sağolsun bir balıkçı teknesi çıkalım dedi.Özbekten kıyı kıyı uzun ada hekim adası etrafını aradık kimse yok.Neyse kısa keseyim hikaye çok uzun ertesi gün askeri herikopter bunları bir raslantı sonucu dalgalarla boğuşurken bulduda kurtarıldılar.Ben ogün umudumu kesmiştim.Demek istediğim telefon yanlarında olsaydı b aynı gece bulundukları yerden kurtarılırlardı.
Haklısın Turgay abi denizde neyin ne olacağı belli değil telefon bizim güvencemiz çünki balığa çıktığımız teknelerde genelde telsiz vb. donanım yok.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-07-2008, 17:35   #16
hasanova
Tayfa

hasanova kullanıcısının avatarı

Alıntı:
paşalı tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Sen de doğru diyorsun üstadım. Lakin biz Türk milleti olarak gerekli donanımları zaten pek önemsemiyoruz. Senin dediğin yani cep telefonunun yeni çıktığı tarihlerde zaten çok fazla baz istasyonu olmaması ve baz istasyonları kuran firmaların denizden telefon sinyallerinin yansımasını daha çözememelerinden dolayı zaten denizlerimizde cep telefonu çekmiyordu Yani senin akrabaların yanlarına cep telefonu almış olsalardı dahi zaten telefon çekmediği için yine sizi arayamayacaklardı. Misal o teknenin bulunamamasının asıl nedeni bence radar reflektörü gibi ahşap, fiber ya da herhangi metal olmayan bir malzemeden imal edilmiş olan teknelerde bulunması zorunlu tutulan çeşitli güvenlik tedbirleridir. Koskoca askeriyemiz denizde mutlaka radar sinyallerini yansıtabilen bir teknenin yerini bir çırpıda bulabilicektir. ayrıca anlattığın olay da hakikaten çok kötü çok çok geçmiş olsun allah kimseye o tür bir olay ne teknedekine ne de sahilde bekleyenine yaşatmasın.... Günümüzde cep telefonu artık denizin her yerinde çekiyor. Nisan ayında teknemi Urla'dan Foça'ya götürürken, tam orta noktada, sahilden millerce uzaktayken cep telefonuyla görüşmek durumunda kaldım ve hakikaten çok net bir şekilde telefon çekiyordu. Ama senin bahsettiğin dönemlerde bu pek mümkün değildi. Velhasıl ben teknemde her tür tedbiri alıdıktan sonra, radar reflektörümü, işaret fişeğimi v.s.mi teknemde bulundurduktan sonra çok çok aksi bir durum olmadıkça telefona pek ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum. Yine de dediğin gibi telefonun bullunması elbette en sağlıklısı olucaktır. Ben yanıma alsam dahi dediğim gibi ya kapatır kenara koyarım, ya da çok derin bir yerlere gömüp unuturum ancak acil durum olursa birisini dediğin gibi aramak için kullanmak amacıyla Saygılar...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
hasanova Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-07-2008, 18:33   #17
xnode
FCR/SGR

xnode kullanıcısının avatarı

Bana göre; teknesi olan bir kişinin telsiz tertibatı ve amatör telsizcilik ehliyeti de olması gerekir. Yurtdışındaki teknelerde telsiz tertibatı bulunuyor.
Telsiz tertibatı ile, uluslararası kanaldan istediğiniz gibi haberleşebiliyorsunuz. Hem tekneye sabit bir sistem, hem de güvenilir.

Lütfen avcılık, balıkçılık ve su ürünleri ile ilgili genel sorularınızı özel mesaj ile sormayınız. Herkesin yararlanabilmesi için konular içinde soru yöneltiniz...

Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan

Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

xnode Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-07-2008, 19:33   #18
paşalı
VİP

paşalı kullanıcısının avatarı

Arkadaşlar beni şimdiye kadar çıktığım teknelerin hiç birinde telsiz melsiz yok.Hiçde raslamadım tabi profesyonel tekneyle hiç çıkmadım.Telefonun çekmesine gelincede daha evvel aynı yerden benim telefonla konuşuyordum.Demekki çekiyormuş.Hasancım seninde dediğin gibi reflektör olmadığı için bulunmamış olabilirler.Çünkü sahıl güvenlik her iletişimimizde devamlı arıyoruz diyorlardı.Hatta ogün nereden bulduysa star tv den kalanlardan birinin eşini arayıp neredeyseniz gelelim demişler kabul etmemiş.Tabi daha sonra pişman olduk çünki arama hiç olmassa hızlanırdı.

paşalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-07-2008, 01:44   #19
Teaser
Kaptan

Exclamation Sevgili Abim

Hakikaten (Cem'in dediği gibi) telsiz denen teknoloji cep telefonundan daha güvenilir.Çünkü daha az güç kullanarak daha düşük frekanslarla ki;bu sayede daha uzak mesafelerle bağlantı kurulabiliyor.Reklam gibi oldu Ama doğrusu bu.Hatta cep telefonundan çok telsiz frekanslarının kullanılması taraftarıyım.O da acil durumlarda.Saygılar...

DUR YOLCU , BİLMEDEN GELİP BASTIĞIN BU TOPRAK, BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR.

EĞİLDE KULAK VER BU SESSİZ YIĞIN ,BİR VATAN KALBİNİN ATTIĞI YERDİR.
Teaser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-07-2008, 11:36   #20
walras
Kaptan

walras kullanıcısının avatarı

Varsayılan telefonu suya düşmeyenler için

telefonu suya düşmeyeler için bir melodi.. nokia rock tone isteyenler için link aşağıdadır..ben kullanıyorum, çok memnunum
walras Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları