|
FOTOĞRAFLARIMIZ Her türlü balık avın fotoğraflarını yayınlayabiliceğimiz bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#11 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() tebrik ederim çok güzel bir av olmuş paylaşım için teşekkürler
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#12 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Arkadaşlar kusura bakmayın affınıza sığınarak soruyorum,o resimdekinin akya değilde Çatalkuyruk olduğunu kimse farkedemedimi ?
![]() |
![]() |
#13 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Sizin akya diye kastettiğiniz balık sanırım sarıkuyruk veya kuzu diye anılan balık. Bu balıkta çatalkuyruk ve akya adıyla anılıyor yöresel isimlendirmeleri farklı olabiliyor. Yani çatalkuyruk desekte, akya desekte yanlış değil sanırım.
![]() |
![]() |
#14 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
verdiğim bu linkte görünen balık akya,imtiyaz,kuzu diye adlandırılan genel adıda akya olan balıktır.Arkadaşımızın gönderdiği linkteki balık iste çatalkuyruk'tur(diğer isimlerini tam olarak bilmiyorum avcı ve çıplak olarakta adlandırılıyor tahminimce);akya'dan tamamen farklı olup,eti akya kadar lezzetli değildir.
![]() |
![]() |
#15 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Google'da görsellerden aratırsanız arasında ki farkılıklarıda göreceksiniz
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |||||
Miço ![]()
|
![]() Alıntı:
Lichia Amia / Akya / Yöresel İsimleri ; Kuzu, Çıplak ![]() Seriola Dumurilii / Sarıkuyruk / Yöresel İsimleri ; Kuzu, Çıplak, Avcı ![]()
ALİ İSTANBUL-1981 Bu mesaj en son " 20-10-2010 " tarihinde saat 06:43 itibariyle 1940g tarafından düzenlenmiştir.... Neden: resimleri ekledim |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() Çatalkuyruk(tiral,çıplak) dediğimiz balığa literatürde akya denir. Genel olarak bu şekilde adlandırılır. Aynı familyadandırlar aslında. Forumda bu avdaki balığa verdiğimiz akya ismine bu kadar deneyim sahibi üstat sayılan kullanıcılar itiraz etmezken sen neden bu kadar heveslendin onu anlayamadım. Yorum yapmak mı reklam yapmak mı ? Kendi avını güncel konu haline taşımaya çalışman bence yersiz. Zaten forum takipçisi arkadaşlar senin (abinin) avını biliyoruz. Ülkemizde balık avcılığında her yörede balıklara değişik isimler verilmektedir. Sarıkuyruğa akya denilen yerlerde mevcuttur. Bu bizim yöremizde çırpan olarak bilinen sokar balığı gibi, izmarit olarak bilinen küpes balığı gibi bir olaydır. Bunlar çok basit konular av esnasında hava şartları, kullanılan malzemeler, yaşanan keyifli dakikalar paylaşılsa daha keyifli olur diye düşünüyorum.
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() Tebrikler güzel bir av
![]() |
![]() |
#19 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() 1. @1940g ; Çatalkuyruk(sizin tabirinizle akya) ile sarıkuyruk(benim tabirimle akya) arasında ki farkı anlayabilecek kadar balık bilgim olduğuna ve kendi tecrübelerime dayanarak ve gerekli paylaşımlar yaparak bu bilgiyi başkalarınada aktarabileceğime inanıyorum.Birçok forumda okuduğum kadarıyla ayrıyeten birçok avlakta avlanan yada beraber av yaptığım insanlardan da çatalkuyruk balığına akya denildiğini duymadım fakat sarıkuyruk balığının Türkiye genelinde(yöresel farklılıklar hariç) akya adı ile anıldığını eminim ki biliyorsunuzdur.Eğer ki konu başlığında akya kelimesinin yanında çatalkuyruk tabirinide kullansaydınız bende bu yanılgıya düşmezdim,kusura bakmayın.
2.@keyfmustafa ; Kimseye alaycı bir şekilde yaklaşmak gibi bir düşüncem asla olmadı olmazda ![]() ![]() Birazdan İskenderun'a doğru yola çıkacam 10 günlük tatilimde inşallah güzel avlar yapar sizlerle paylaşırım ![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Akya Avı | Taygun KOCABIYIK | Olta Avcılığı Dökümanları | 11 | 09-10-2011 15:11 |
28.02.2010 Akya (1430 gram) | 1940g | FOTOĞRAFLARIMIZ | 10 | 02-03-2010 23:30 |
akya | suat sert | DENİZ AVI KARADAN | 9 | 02-12-2009 19:35 |
akya | erdem | ZIPKINLA SUALTI AVI | 3 | 11-02-2007 19:50 |
akya avı | ilhanmania | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 2 | 15-03-2006 00:56 |