Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN)

DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 10-11-2010, 09:48   #11
barış kaptan
Oltacı

barış kaptan kullanıcısının avatarı

Mehmet bey geçmiş olsun gerçekten üzüldüm durumunuza.bende ıldırlıyım ve aynı işi yapıyorum maalesef bu gibi durumlarda yakalanan kısrak harmanı kovuyor o kadar tekneden size denk gelmiş şans tabii ama plakalı balıkçı tekneleriyle amatör avcılık yasak kanunen neyse tekrar geçmiş olsun
barış kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 10-11-2010, 10:12   #12
adnangokalp
Oltacı

Abicim öncelikle çok büyük geçmiş olsun çektiğiniz eziyete girdiğiniz stresemi yediğiniz cezayamı yapmayan balığamı hangisine yanmalı bilmiyorum ama ben başka bir noktaya çevirmek istiyorum konuyu kanun kanundur eyvallah ama oltacıdan yada yanında tek zevki avlanmak olan amatör balıkçıyamı üstüne basa basa söylüyorum ekmek parası için uğraşan oltacıları ve amatör balıkçıları serbest bıraksınlar bunların denize ve balık nesline herhangi bir zararı yok gidin kıyıya kadar inen trolcülerle,gırgır çekenlere ve kıyıya kadar ağlarını döşeyen balıkçı esnafıyla uğraşşsın sahil güvenlik yetkilileri oltacıları rahat bırakın denizin kökünü kazıyanlarla atık bırakan gemilere denizin kirleten sanayi tesislerini kontrol edin oltacılardan kimseye zarar gelmez.herkese selamlar saygılar avınız bol olsun tabii avlayacak bir şey bulabilirseniz.
adnangokalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2010, 11:19   #13
Mehmet BODUROĞLU
gRi

Mehmet BODUROĞLU kullanıcısının avatarı

Alıntı:
xnode tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Yalnız anlamadığım bir nokta var. Sizin sarı kartınız vs. var. Siz neden ceza ödediniz ? Yanınızdakileri anladık ama size ceza kesilmesi için bir neden yok ki ? Teknenin belgesi eksikse tekne sahibine ceza kesilir. Bence o işte bir yanlışlık var.
Yok biz 4 kişiydik ve 3 ceza yedik, ama yola beraber çıktık arkadaşlarla, ödemek için 3 kişilik cezayı 4 e böldük anlıyacağın
Haliyle bende ceza yemiş kadar oldum.
Neyse sağlık olsun.
Her işte bir hayır vardır diyelim.

A RH(+)

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Mehmet BODUROĞLU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2010, 11:22   #14
Mehmet BODUROĞLU
gRi

Mehmet BODUROĞLU kullanıcısının avatarı

Alıntı:
barış kaptan tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Mehmet bey geçmiş olsun gerçekten üzüldüm durumunuza.bende ıldırlıyım ve aynı işi yapıyorum maalesef bu gibi durumlarda yakalanan kısrak harmanı kovuyor o kadar tekneden size denk gelmiş şans tabii ama plakalı balıkçı tekneleriyle amatör avcılık yasak kanunen neyse tekrar geçmiş olsun
Bu arada yanlış bilgide vermiş olmayayım.
Limandan çıkarken başka bir balıkçı teknesi ( plakalı ) kaptanı bizim kaptanı yanına çağırıp bir belge gösterdi.
Bu belgeyi alırsan sarı kart isteyemezler diye.
Tam anlamıyla bilmiyorm ama galiba onun içinde ayrı bir belge alınıp oltacılarla ava çıkılabiliyor.
Kimseyide ekmeğinden etmeyelim yanlış bilgi verip.

A RH(+)

Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Mehmet BODUROĞLU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2010, 12:56   #15
EAKSOY
Tayfa

EAKSOY kullanıcısının avatarı

Sıkınıtılı bir av geçirmişsiniz, burada tekne sahibinin de payı özümsenemeyecek kadar çok. Dilerim bir daha bu ve benzeri bir olay yaşamazsınız. "Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresi" alınması çok basit bir belge ve kullanım&geçerlilik süresi 4-5yıl gibi uzun bir süre. Ben 2009 yılında bornovadaki tarım il müdürlüğünden aldım her balık sevdalısının alet cantasında olması gerektiğini düşünüyorum ve beraber balığa çıktıgımız dostlarıma da tavsiye etmeyi ihmal etmiyorum. Bu konu vasıtasıyla rastgelsin ailesindeki arkadaşlarıma da belgeyi ava çıkmadan mutlaka yanlarında taşımalarını öneriyorum. Sevgiler
0 Rh (+)

BORNOVA-İZMİR

EAKSOY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2010, 13:06   #16
mersincorp
Çımacı

Geçmiş olsun Memet Bey. Bi gün önce aynı bölgede avlandık. Bizim botta çapa yok, çapası olan bir bota rica edip bağlandık. Boş çiftliklere 15,20 metre mesafedeyiz. Saat 14:30 civarı sahil güvenliği gördüm. Öndeki bota çözün bizim ipi dedim Sahil Güvenlik geliyor. Onlarda gelsin bişey olmaz dediler. Ama çiftlik kenarındayız dedim. Bişey olmaz dediler.
Derken bot geldi ve bize sancak tarafından yaklaşın dediler. Paşa paşa yaklaştık ve merdiven atıldı. Kimlikleri ve evrakları alıp çıkın bota diye seslendi uzman.

Artık kaçarımız kalmamıştı, güvertedeydik. İçeride Teğmen bizi bekliyordu. Nizami sırada içeri girdik. Ve teğmen anlattı ...Burası boş ta olsa devlet tarafından kiralanmış özel mülk 100 metreden fazla yaklaşamazsınız. Biliyor musunuz? evt biliyoruz. Niye yaptınız?? Çapamız yoktu arkadaşlara bağlandık. Hımm çapa yok o da suç. Neyse bu arada adam başı 360 tl ceza yazılacağı söylendi. Yazıcı evrakları yazmıştı bile. Tam kimlikler istendi ki ... Bağlandığım bottaki eleman geldi. Komutanım tanıdın mı falan muhabbet.

Daha fazla detaya girmek istemiyorum.
Sonuç: hımm tamam hadi gidin bi daha olmasın..Tekne evraklara bakalım. Ben verdim. Diğer arkadaş çoktan yolu yarıladı. Tekne ismini alıp evrağı geri verdi ve botu terkettik.

Kıssadan hisse. İnsiyatif onların elindeyse sadece uyarabilirlerdi de. Cezaların adam başı yazılması çok ağır. Asgari ücretin 600 tl olduğu günümüzde 360 tl ceza. Kime? amatör balıkçıya. Denizi talan eden teknelere, trollere, gırgırlara ...Ağaya beleş.

Sarı kağıtla ilgili daha öncede arkların başına böyle bir olaylar gelmişti.Dikkat edin. Tekne plakalıysa ticaridir ve sarı kağıtsız binilmez.

Herkese rasgele
İZMİR BASINSİTESİ

Misinanız Gergin Oltanız Keskin Kısmetiniz ve Balığınız Bol Olsun
mersincorp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2010, 13:50   #17
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Celalettin Hocam siz ucuz kurtulmuşsunuz fakat sizin teknenin kaptanına kaptan demeye dilim varmıyor. Bu adamlar tamamen art niyetten dolayı çapa almadan denize çıkıyorlar. Aynısı 3-4 yıl önce başıma geldi Ildırı teknecileri dubalara bağlanıyorlar ve balık olmadığı zaman burdan gidelim şurda çapa atalım demeyesiniz diye çapa almıyor 10 metre ip ile denize açılıyorlar. Bu çok tehlikeli bir durum millet bir değil iki hatta inanın üç çapa ile yüzlerce metre ip ile denize çıkıyor güvenliği için böyle vurdum duymazlık olacak şey değil aklım almıyor.

Lütfen böyle teknelerle denize çıkmayın canınızdan önemli değil iki tane balık.

Bu arada plakalı teknelerin ücret karşılığı bir belge alıp, sarı kağıdı olmayan amatörleri balığa çıkarabildiklerini duydum bu konuyu bir araştıralım bakalım.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2010, 15:18   #18
kaptankarabulut
Üstad

kaptankarabulut kullanıcısının avatarı

Mehmet kardeşim öncelikle büyük geçmiş olsun.Biz amatör balıkcıların bir hafta sonu var zaman zaman o da burnumuzdan geliyor. Tüm arkadaşlarında dediği gibi astsubay arkadaşlarımız isteselerdi bir ihtarla sizi gönderebilirlerdi. Ama insan piskolijisi dakikası dakikasına uymaz.Demekki içinizden biriyle yıldızları ters düştü ve görevini yapmak zorunda kaldı. Çünkü plakalı tekneyle olta avcılığı yasak.Aslında tam kanuna bakarsan plakalı tekneyle sarı avlanma belgen olsada yine oltacılık yapamazsın. Sadece ağ atar ağ kaldırırsınÇünkü plakalı tekneyle ağcılık yapılır. Amaa Taygun'unda dediği bibi şimdilerde plakalı tekneler oltacı götürebilmeleri için turizim gezi belgesi çıkartıyorlarmış iki yıllık O belgeyle oltacı götürebiliyorlarmış.Daha bende geniş detayını tam öğrenmiş değilim,duyduğum kadarıyla..
Sizlere büyük geçmiş olsun Necati'ninde dediği gibi akacak kan damarda çıkacak para cepde durmazmış... ALLAH (CC) sağlığımıza zarar vermesin..

İZMİR-1959 0 Rh (+)
KAPTAN KARABULUT
GÜZELBAHÇE 2.LİMAN
Telefon: 0538 294 01 94

kaptankarabulut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2010, 19:08   #19
paşalı
VİP

paşalı kullanıcısının avatarı

Mehmet kardeşim geçmiş olsun.Allah sağlığımızı bozmasın buda kötü bir anı olarak hatıralarda kalır.

paşalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-11-2010, 19:14   #20
Kamil ESEN
Kaptan

Mehmet kardeşim geçmiş olsun.Bu durumdan ilk haberi olanlardan biri benim.Ama araştırdığımda şunu gördüm.Bu avda asıl suçlu olan tekne sahibi.Amatör balıkçılık turizm izni alan ticari teknelerle amatör olarak avlanabiliyorsunuz.Eğer belgeyi almayan kişi tekne sahibiyse asıl suçlu odur. .
Diğer konulara gelince.Sarı belge sahibi olan arkadaşlar eğer profesyonel balıkçı değillerse ticari teknede hiçbir şekilde av yapamıyorlar.Sakın sarı belgem var diye birşey olmaz demeyin.Benden uyarması.Amatör balıkçılık turizm izni alan ticari teknelerle amatör olarak avlanabiliyorsunuz.
Tekrardan geçmiş olsun.

Bu mesaj en son " 10-11-2010 " tarihinde saat 19:42 itibariyle Kamil ESEN tarafından düzenlenmiştir....
Kamil ESEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları