Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 13-02-2006, 04:05   #1
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

Varsayılan Şaşıp Kalıyorum...

Belki daha önce okumuşsunuzdur ama yine de paylaşmak istedim...
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg C8589439[1].jpg (338,1 KB, 34 Görüntülenme)

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 13-02-2006, 04:35   #2
aserkansatı
Guest

Sağol Mert...Okumamıştım,okudum bir kez daha ümitsizliğe kapıldım gelecek günler için.Geçenlerde vatandaşa ilk cumhurbaşkanımızı soruyorlar,yarısı Kenan Evren diyor...Şafak karanlık çünkü insanlar yakın tarihe ilgisiz.Hal böyle olunca da yanlış alanlara kayıyorlar çünkü ne zorluklarla bu günlere ulaştığımızı bilmiyorlar...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-02-2006, 04:50   #3
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Süper abi süper bunu ilkez okuyorum çok hoşuma gitti yazana helal olsun diyorum.
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Bu mesaj en son " 13-02-2006 " tarihinde saat 05:12 itibariyle Anıl ÜNALAN tarafından düzenlenmiştir....
Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-02-2006, 05:03   #4
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Alıntı:
DiZzY tafarından gönderildi
Süper abi süper bi şiir ilkez okuyorum çok hoşuma gitti yazana helal olsun diyorum.
Senin gibi adamlar yaşarken ülke zor düzelir. Şiir mi bu olum adam gibi oku.
Ama doğru suç sende değil senin öğretmenlerinde.

Yazıya gelince çok doğru şimdiki gençler şunlara biraz eğilse biraz baksalar nerden nerelere gelmişiz burdan sorna niye gidemiyoruz.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-02-2006, 06:14   #5
uzman
Kaptan

uzman kullanıcısının avatarı

Sağol Mert kardeşim. Eline sağlık...

BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM...
A.R.B.
uzman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-02-2006, 07:55   #6
rüzgar2
Kaptan

rüzgar2 kullanıcısının avatarı

Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi
Senin gibi adamlar yaşarken ülke zor düzelir. Şiir mi bu olum adam gibi oku.
Ama doğru suç sende değil senin öğretmenlerinde.

Yazıya gelince çok doğru şimdiki gençler şunlara biraz eğilse biraz baksalar nerden nerelere gelmişiz burdan sorna niye gidemiyoruz.
Anıl..... :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
senin yüzünden araya gittik..Mert çok güzel gerçekten...
Bende size yaşanmış bir olay anlatayım...
Okulun birinde okul müdürü öğretmenler toplantısında resim öğretmeninin yarışmalara katılmadığından yakınır.Öğretmenin verdiği cevap hocam öğrencilerde yetenek yok ki,oturupta ben elimle mi çiziyim... :dikkat: :dikkat:
Kısacası maaşımız 3 milyarda 5 milyarda olsa değişen fazla bir şey olmaz gibi geliyor bana.....Yanlışmıyım acaba...
rüzgar2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-02-2006, 15:46   #7
mufi
Guest

Arkadaşlar bu satırlara ben de naçizane.bir şeyler ilave etmek isterim..

şimdi 1920 lerden bu güne kadar olan geçmişi bir kere çok iyi bilmek lazım

1-Türkiyenin konumu çok enteresan bir bölgede..bu bir kere çok büyük/şans veya şansızlık..(kullanmaya baglı)
2-Ülke Hristiyan avrupa ile müslüman ve karışık etnik kökenli arap vs . ülkelerin yada kültürlerin arasında sıkışmış vaziyette
3-Atatürk gibi bir muhterem kişilik her halde 1000 yılda bir gelir ...maalesef o yönden da şansımız yok...

Bunlara bakarak Türkiyenin bir takım eksileri hemen ortaya çıkıyor...
bir kere haddinden fazla örf adet gelenek bagımlısı olmak/islamın ilk başlangıcındaki görüntü ve anlayış,zihniyetini sürdürmek.. (araplar gibi yaşamak) bu ülke insanının görüş ve düşünce sınırlarını daralttı....zira her olayın /her hareketin/her düşüncenin vs.. sonunda günahmı?ayıpmı? gibi tereddütler insanın kafasını kurcalar. ve.sonuçta
atılım yapamıyan araştırma yapamıyan. sadece manevi değerlere agırlıklı önem veren bir toplum...ortaya çıktı..bence bizdeki durum da budur...

şöyle baktıgımda.. yaşım gelmiş 49/50 ye geçmişten bu güne kadar... hele şu son Hz.Muhammed karikatürü konusunda dahil ..İslamın kurucusu olan Suud lardan ses seda yok..
islamı sonradan kabul etmiş bir endonezyada bile protestolar var...yani islamın savunucuları hep sonradan islamı kabul edenler..

yıllardır İslamın cıkış noktası suud lar islam için ne yaptı? fakir islam dünyasına neyaptı?
. bilen varsa beni uyarsın....

her önüne gelen İslamı bir şekilde kendine göre uyguladı...

islam ülkeleri Suud lar hariç(petrol yüzünden) hep Hristiyan ülkelerine Bagımlı ve muhtaç kaldı....
(ama petrol bittiği zaman torunlarımız o zavallı suudların halini görecek))

bunun sebeplerinden birinin belkide en önemlisinin Din farkı olduğunu hiç düşünen varmı arkadaşlar?? ((yani düşünce farkı..yani..yorum farkı..yada.hayata bakış farkı.)))
Avrupalı bizden fazlamı akıllı??? hayır bizdede akıllı var
Avrupalı bizden bedenen dahamı güçlü?? hayır bizdede güçlü var
Avrupalı bizden dahamı çalışkan?? hayır bizdede çok çalışkan lar var
Avrupalı İnsana+Doğaya+kısacası hayata farklımı bakıyor?? Evet..maalesef bizden farklı bakıyor..

Onlarda olmıyan ama bizde maalesef olan bir sürü çelişkiler yüzünden . bizim onlar gibi çok daha müreffeh bir ülke olmamız imkansız..

bir kaç basit..örnek..
- imam hatipli bir ögrenciye üniversitede Akademisyen olarak Darwin teorisini nasıl anlatır vede imtihanda nasıl sorarsın? o eleman eğitmen olursa bu teoriyi dersinde nasıl anlatır??

yada Atatürk ilkelerini okumuş ve mezun olmuş bir ortadoğu icadı olan türban meraklısı bayan öğretmen görev yaptığı okulda bir derste talebelerine Aynı ilkeleri nasıl anlatır???

--vs......vs......

varın sizlerde örnekler bulun...ve bu kafaları nasıl değiştiririz ona çözüm arayın...bakalım
Ben bulamadım..binlerce eksilerimiz var bunlar artıya döndüğü an biz onlara degil onlar bizim ayagımıza gelecektir..
bir de şu gerçek var....bakın gurur / övünme hiç bir zaman karın doyurmuyor....
yıllarca sokaklarda bagırıp çagırsak Türküz/Müslümanız ..diye yada Avrupalarda sokaklarda yürüsek yazsak/çizsek ....elimize ne ğeçecek. allah aşkına. yine sıradan bir dünya insanıyız..yerimiz belli yurdumuz belli...

Sevgili Sami Kardeşime katılıyorum....Ne Mutlu Türküm Diyene... ifadesi Çanakkale geçilmezde Anafartalarda mermi ıslıkları ve obüs sesleri arasında o anda hissedilen yüreklere kazınmış bir ifadedir.. ancak... şimdi özgürüz ve kendi ayaklarımız üzerinde duruyoruz..ve O Degerli Türk Atatürk hayatta olsaydı eminimki şunu derdi.
(Ne Mutlu İleri Görüşlü Aydın Türküm Diyene)

saygı ve sevgilerimle
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları