Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN)

DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 05-04-2010, 09:33   #21
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Harika bir av olmuş fotoğraflardan günün ne kadar güzel geçtiği belli.
Uğur abi senin anlatımına çok güldüm ısparoz popülasyonunda pek bir değişiklik olduğunu sanmıyorum malesef bu ısparoz denen mübarek sanki yumurtayla değil, bölünerek çoğalıyor

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 05-04-2010, 13:30   #22
The Lunatic
Kaptan

The Lunatic kullanıcısının avatarı

Alıntı:
Necati ARAT tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Güzel bir gün Güzel bir av daha ne olsun..
Ellerinize emeklerinize sağlık..

Ama Uğur kardeşim hani sen levrek peşinde koşardın..
Paşa gördük, levrek göremedik..

Şaka bir yana seni, Faik ve Zafer amcayı kutalarım..
En kötü gününüz böyle olsun..

Bahar Hanım sizlerinde eline sağlık Paylaşım için teşekkürler..
Necati Abim levrek tutabilmek en büyük hayallerimden biri. Hani en çok neyi yapmak istersin diye sorarlar ya benim de tam olarak öyle. Levreğin ürkek ve zeki bir balık olduğunu söylüyorlar ki bana çok cazip geliyor bu özellikler. Önce levrek tutabilmek için at-çek denilen bir yöntemin varlığından haberim oldu ki adrenalini oldukça yüksek, epey zevkli bir avcılık yöntemi olarak bana geldi. Hergün onlarca yazı, yorum okudum, görüntü izledim. Daha sonra at-çek için bir olta takımı oluşturmam gerektiğine karar verdim. Lineaffe Fire Spin modeli çok kalite bir spin kamış ve okuma avenger modeli at-çek için dizayn edilmiş makine aldım. Sonra öğrendim ki levrek hayvanı için ince ve sağlam misina gerekirmiş. Ben de gittim power line 22 mm'lik misina aldım. Daha sonra tabii sahte balıklar geldi. Yozuri, Rapala, Maria Angel Kiss, River Sea Rover 98 gibi markaların çeşitli modellerinden sahte balıklar aldım. Sonra Paşa Team'in bir videosunu izlerken Hasan Abi'nin üzerinde gördüğüm ve çok kullanışlı olacağını düşündüğüm tulum çizme aldım.

Şimdi bu kadar malzemenin ardından sonuç ne oldu diye soracak olursan daha hiç denemek bile nasip olmadı at-çek i diyeceğim. Var bir talihsizlik, takımlar sıfır, kullanılmamış olarak duruyor odamda. Ne zaman niyetlensem bir aksilik çıkıyor, olmuyor. İnşallah birgün gidebilirim, bir tane de olsa bana yeter Üstelik bana çok takılıyor amcalarım bu sevda konusunda. Sözüm var, tuttuğum ilk levreği onlara hediye edeceğim

Uğur
İZMİR-1981
Öğretim Elemanı
The Lunatic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-04-2010, 13:31   #23
The Lunatic
Kaptan

Alıntı:
Murat ADAK tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Harika bir av olmuş ellerinize sağlık.
Avlarınız daim bereketli olur inşallah.
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER.
Çok teşekkür ederim Murat Abim. İnşallah hepimiz için hep bereketli, keyifli avlar olur.

Uğur
İZMİR-1981
Öğretim Elemanı
Eski 05-04-2010, 13:35   #24
The Lunatic
Kaptan

Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Harika bir av olmuş fotoğraflardan günün ne kadar güzel geçtiği belli.
Uğur abi senin anlatımına çok güldüm ısparoz popülasyonunda pek bir değişiklik olduğunu sanmıyorum malesef bu ısparoz denen mübarek sanki yumurtayla değil, bölünerek çoğalıyor
Taygun dünden beri amcamların evinde telefon susmak bilmiyormuş. Ege Denizi'ne kıyısı bulunan illerden, hatta Yunan adalarından tebrik ve teşekkür telefonları geliyormuş ısparozlar konusunda.

Valla kaç gündür fena bileniyor bana. İlk gittiğimiz avda paşaları ardı ardına çekerse yandım ben

Uğur
İZMİR-1981
Öğretim Elemanı
Eski 05-04-2010, 13:40   #25
Necati ARAT
Kaptan

Alıntı:
The Lunatic tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Necati Abim levrek tutabilmek en büyük hayallerimden biri. Hani en çok neyi yapmak istersin diye sorarlar ya benim de tam olarak öyle. Levreğin ürkek ve zeki bir balık olduğunu söylüyorlar ki bana çok cazip geliyor bu özellikler. Önce levrek tutabilmek için at-çek denilen bir yöntemin varlığından haberim oldu ki adrenalini oldukça yüksek, epey zevkli bir avcılık yöntemi olarak bana geldi. Hergün onlarca yazı, yorum okudum, görüntü izledim. Daha sonra at-çek için bir olta takımı oluşturmam gerektiğine karar verdim. Lineaffe Fire Spin modeli çok kalite bir spin kamış ve okuma avenger modeli at-çek için dizayn edilmiş makine aldım. Sonra öğrendim ki levrek hayvanı için ince ve sağlam misina gerekirmiş. Ben de gittim power line 22 mm'lik misina aldım. Daha sonra tabii sahte balıklar geldi. Yozuri, Rapala, Maria Angel Kiss, River Sea Rover 98 gibi markaların çeşitli modellerinden sahte balıklar aldım. Sonra Paşa Team'in bir videosunu izlerken Hasan Abi'nin üzerinde gördüğüm ve çok kullanışlı olacağını düşündüğüm tulum çizme aldım.

Şimdi bu kadar malzemenin ardından sonuç ne oldu diye soracak olursan daha hiç denemek bile nasip olmadı at-çek i diyeceğim. Var bir talihsizlik, takımlar sıfır, kullanılmamış olarak duruyor odamda. Ne zaman niyetlensem bir aksilik çıkıyor, olmuyor. İnşallah birgün gidebilirim, bir tane de olsa bana yeter Üstelik bana çok takılıyor amcalarım bu sevda konusunda. Sözüm var, tuttuğum ilk levreği onlara hediye edeceğim
Uğrur kardeşim Levrek bizim buralarda tabiiki kıyıdan sert poyrazlarla kıyılara yanaşır..
Hani kıyı dalgaları köpük yapar ya heh işte o zaman ..
Güzelbahçe sahilinden istersen bir de kerteriz sana..: Süleyman abinin limanı 300-400 metre geç urla istikameti.. o sahilden.. Ama yukarıda dediğim gibi sert poyraz da.. at çek ile verim alacağına inanıyorum..

İstersen Hatırlat seni Ağustosun sıcağında bizim bir kerterizimize gidelim..
Sen levrek peşinde koştur biz Paşa olmaz mı??
Necati ARAT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-04-2010, 13:52   #26
The Lunatic
Kaptan

Alıntı:
Necati ARAT tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Uğrur kardeşim Levrek bizim buralarda tabiiki kıyıdan sert poyrazlarla kıyılara yanaşır..
Hani kıyı dalgaları köpük yapar ya heh işte o zaman ..
Güzelbahçe sahilinden istersen bir de kerteriz sana..: Süleyman abinin limanı 300-400 metre geç urla istikameti.. o sahilden.. Ama yukarıda dediğim gibi sert poyraz da.. at çek ile verim alacağına inanıyorum..

İstersen Hatırlat seni Ağustosun sıcağında bizim bir kerterizimize gidelim..
Sen levrek peşinde koştur biz Paşa olmaz mı??
Süper olur Necati Abi. Çok sevinirim

Uğur
İZMİR-1981
Öğretim Elemanı
Eski 05-04-2010, 14:09   #27
Necati ARAT
Kaptan

Alıntı:
Süper olur Necati Abi. Çok sevinirim
Tamam o zaman ..
Ağustos ayı hazırlıklarına başla o zaman..
Hatırlatmayı unut ma haa...
Necati ARAT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-04-2010, 17:15   #28
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Alıntı:

Uğur abi bu balık öyle enteresan ki anlatılmaz yaşanır. Sitede bir abimiz yazmıştı "levrek yakalamak istediğinizde değil, yakalanmak istediğinde oltanıza gelir" hakikaten öyle. Geçen yaz öylesine deneme yapmak için at-çek yaparken yakaladım ama o kadar hazırlıksızdım ki elim ayağım birbirine dolaştı balık kaçtı. Ardından defalarca aynı yerde farklı günlerde, aynı ve farklı sahtelerle, farklı hava durumlarında, farklı ay fazı durumlarında deneme yapmama rağmen ispendek dahi yakalayamadım. Hemde levreklerin %100 var olduğuna şahit olduğum halde başarısız oldum en acısıda bu...

Umarım hayalindeki levrekle en kısa zamanda merhabalaşırsın

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-04-2010, 17:16   #29
muratbaykent
Kaptan

muratbaykent kullanıcısının avatarı

Bu güzel anlatımınıza ve raporunuza teşekkür ederim.Harika bir av yapmışsınız.Afiyet olsun

Murat Baykent / İzmir / Çeşmealtı
16.06.1970
B+
muratbaykent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-04-2010, 17:23   #30
The Lunatic
Kaptan

Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Uğur abi bu balık öyle enteresan ki anlatılmaz yaşanır. Sitede bir abimiz yazmıştı "levrek yakalamak istediğinizde değil, yakalanmak istediğinde oltanıza gelir" hakikaten öyle. Geçen yaz öylesine deneme yapmak için at-çek yaparken yakaladım ama o kadar hazırlıksızdım ki elim ayağım birbirine dolaştı balık kaçtı. Ardından defalarca aynı yerde farklı günlerde, aynı ve farklı sahtelerle, farklı hava durumlarında, farklı ay fazı durumlarında deneme yapmama rağmen ispendek dahi yakalayamadım. Hemde levreklerin %100 var olduğuna şahit olduğum halde başarısız oldum en acısıda bu...

Umarım hayalindeki levrekle en kısa zamanda merhabalaşırsın
İnşallah Taygun. Senin gibi uzun yıllardır balıkçılıkla ilgilenen, deneyimli birini bile bu kadar heyecanlandırabiliyorsa at-çek ile levrek yakalamak muhteşem bir duygu olsa gerek. Umarım tanışırım birgün ben de bu duyguyla

Uğur
İZMİR-1981
Öğretim Elemanı
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları