|
Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sevgili Asım hocam bizleri aydınlattınız bilgiler için sonsuz teşekkürler. Bundan sonraki av günlerimi siyah gecelere getirmeye çalışacağım, demekki biz hep yanlış zamanda balığa çıkıyormuşuz, Türkiye topraklarından sayğı ve sevgiler.
|
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Asım bey med-cezir in balıkavı için önemli sır olduğunu yazmışsınız. Benim öğrenmek istediğim Türkiye karasularında med-cezir olup olmadığıdır. Bildiğim kadarıyla okyanuslara kıyısı olan yerlerde gel-git olayların olduğunu biliyordum.
Akdenizde az birşey olabilir ama marmara ve karadenizde medcezir olduğunu sanmıyorum. ama yinede konu hakkında bilgisi olan varsa öğrenmek isterim.
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
Tabiyiki büyük okyanüz gibi büyük 5 metere düşüş ve çıkışlar yok marmarda... ama balığım "yemlenme saaltleri etkiliyor" ve balık avcılar olarak hepimizin not etmemiz gerek bir faktör.... "en ömenlisi akıntı başlatıyor" ve onu bir doğru hesaplarsan .. bir tuturursa.. o zaman 2 saat içinde balığın yakalayıp (hemde iri balığı) eve gidersin... Öbür türlü bekle anam bekle.. amelelik.... ben eskiden ameli gibi günlerce beklerdim.... boşa gitmiş yanlış yönlendirilmiş eşek inattı... şimdi... hesap kitab ile hareket etmeye öğrendim... oh bey dünya varmış! evede otur maç seyret doğru zamanda git (prime time) al balığını gel eve... Artık kıyada çürümek yok. her yörenin hesabı ayrı... genel kural var ama her zaman tutmaz... bazı yörelerde farklı.. ama yinede genel kural derki "yükselişin son 2 saati... düşüşün son iki saati" on hesap ile yola çıkıp sonra kendi tecrubelerinle ince hesab yaparsın...
Awesome John Asım Can !955 New York / Marmaris Çok ciiddi şekilde tedaviye muhtaç bir balık hastası ![]() Terchi süni yem prezantasyonu, ama gerektiği zaman Naturel yem kulanırım. Canlı yemden kaçınırım. Balık tutmak bir spor dur, tutkulu güzel bir spor, temiz hava macera teknik konsantrasyon ve güzel dostluklar. Hayyat hedefim 30 kiloluk levrekleri tekrar Türkiyede görmek ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Sayın Mehteran Captan...
Bir dene dostum... al bir ezki sırtı "iğneleri çıkar" ve sprey boya ile şimsiyah boya..... sonra yine tak iğneleri.. 2 gun kurusun... sonra sim siyah bir gecede kıyıdan sırtıyı at ve "ÇOK YAVAŞ" çek... nedarmı yavaş? çok Çok Çok yavaş.... koku varsa sirtının üştüne iyice sür... yavaş yavaş çok yavaş... Büyük balık tembeldir.... fazla uğraşmak istemez... bu yöntem ile çok iri balık alırsın .... Sudak, Turna ve levrek için geçerli... siyah akşamda siyah sırtı... bir dene bak ne oluyor ![]() yeterki yavaş çek... ve sırtıya bağlı ilk 1 metre floro Carbon misina olsun... Sabır... kurnazca sabirla ancak büyük balıklar gelir..
Awesome John Asım Can !955 New York / Marmaris Çok ciiddi şekilde tedaviye muhtaç bir balık hastası ![]() Terchi süni yem prezantasyonu, ama gerektiği zaman Naturel yem kulanırım. Canlı yemden kaçınırım. Balık tutmak bir spor dur, tutkulu güzel bir spor, temiz hava macera teknik konsantrasyon ve güzel dostluklar. Hayyat hedefim 30 kiloluk levrekleri tekrar Türkiyede görmek ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Miço ![]()
|
![]() öncelikle aramıza hoşgeldiniz.amerikadaki adıyla Awesome John, türkiyedeki adıyla asım can abimiz.yazılarınızı büyük bir keyifle okudum. bakış açınız ve anlattıklarınız. amatör balıkçılık adına bir dönüm noktası amatör balıkçılığın aslında bir spor ve tutku olduğunun belkide en büyük örneğisiniz.umarım engin tecrübelerinizi ve doğanın korunması adına düşüncelerinizi bizimle paylaşmaya devam edersiniz.sağlıcakla kalın rastgele! umarım amerikadaki gibi levrekler burdada denk gelir!
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Miço ![]()
|
![]() sevgili asım abi bende bulunduğum konum itibarı ile geniş bir sahil şeridi olan izmirin selçuk ilçesinde bulunuyorum.kıyıdan surf makine ve kamış kullanarak levrek avcılığı yapmak istiyorum. kullandığınız .takım ve techizatla ilgili örnekleri bizlerle paylaşırsanız. sevinirim.sağlıcakla kalın !
![]() |
![]() |
#7 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Levrek kıyı balılığı çok uzağ atmaya gerek yok...
akşamlar veya kötü havada avlanır... ufak taklit balıklar.. yerine göre yöntem.. bazen uzak akıntıya takılırlar ama yüzde 99 levrek ayağının dibinde ( bunu öğrenene kadar canım çıktı) leverk burnun önünde ayağının dibinde.. inanması zor ama vallahi öylemiş.. espiri imce takım ile büyük balık almak... çünkü iyi bir prezantansyon için ince takım daha makbul... 9ft kamış noraml... uzun atış gerekirse 10ft başka gerekmez... 20 lb vey 30 lb braid misine... son 3 metre 25lb "floro Carbon" binlerce sırtı var ve okadarda yem.. yöreye göre değişir...
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Miço ![]()
|
![]() benim avlanacağım bölgede derinlik 1,5- 2,0 metre kumluk bir bölge sizce en iyi sonucu hangi sırtı ile alırım.ismini varsa resmini eklerseniz sevinirim.
![]() |
![]() |
#9 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() batan model 3.5 inch siyah sırtlı Yozuri "Crystal minnow" dene..
güneş doğmadan gün ışığı ilk gördüğünde. "Yavaş çek" bırak batsın
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Miço ![]()
|
![]() teşekkürler en kısa sürede alıp deniycem neticeyi bildiririm.umarım olumlu sonuç alırım.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
herkese merhaba | kingdiver | Tanışma | 15 | 01-02-2010 09:52 |
Herkese Merhaba | mehmetantalya | Tanışma | 7 | 31-12-2008 14:51 |
Herkese merhaba... | TheCloUd_Bursa16 | Tanışma | 9 | 02-04-2008 16:30 |
Herkese Merhaba | dİpaVcısı | Tanışma | 11 | 02-11-2007 00:28 |