Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN) > Sırtı-Seğirtme

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 01-01-2010, 19:13   #61
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

Merhaba srth,
piyasada şu anda bu av türü için maalesef fazla bir alternatifimiz yok.Hali hazırda bildiğim kadarı ile kamış olarak Shimanolar ( model olarak Travela ve Jigwrex ) ve Lineaeffe ler ( model olarak offshore jiggiing) mevcut.
Makinelerde de model olarak;
Shimano Stella,Twinpower,Trinidad ve Torium
Daiwa Saltiga ve Saltist
Okuma cedros ve Saltiga II
Accurate Twinspin ler bulunmaktadır.
Her şey bu av türüne ne kadarlık bir bütçe ayırmanıza bağlı.Genelde en baba makineler 20 kg lara kadar çekerleri vardır,lakin takımı iyi kullanmakla bu değerler arttıralabilir.Ancak böyle bir makine ortalama 1000-3000 TL arasındadır.Kamışı ise ise 400-1000 Tl arasında gezmektedir.
Orta şekerli bir şeyler olsun derseniz, spin makine Okuma cedros ile 11-15 Kg çekerli Lineaeffe kamışı tavsiye ederim.Fiyatları ise alacağınız yere bağlı olarak yaklaşık 180 + 130 = 310-350 TL civarında bir rakama çıkar.sevgilerimle

Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 02-01-2010, 18:05   #62
srth
Oltacı

srth kullanıcısının avatarı

cevabın için çok teşekkür ederim.power pro super lines phantom red o.32lik çekeri ve fiatı nekadar almış olduğun okuma cedros cj55 `s ,e ne kadar sarılıyor bende düşünüyorum tavsiye ettiğin alabileceğim yer muhtemelen kredi kartı ile adrese teslim alacağım.okuma cedros+11-15 Kg çekerli Lineaeffe kamışı +power pro super lines phantom red o.32lik =?tedarik ettiğimde işallah ilk raporumuda zevkle mutlu bir şekilde yazarım saygılar.
srth Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-01-2010, 12:18   #63
levrek
Kurucu Üye

Merhaba,
power pro super lines phantom red o.32lik 125 metredir,buna altlık olarak 100 metere 0.35 lik Dynema sardım.En sonuna da 6 metre 0.70 lık Leader ı bağladım,böylelikle makinenin kafası tam dolmuş oldu.Her ne kadar yazılıp çizildiyse de yinelemekte fayda vardır,misina veya ip misinalarınızı sarar iken mutlaka gerip sarmaya çalışın.Örneğin kalınca bir kitabın arasından,sevgilerimle

Erol ERDOĞAN 1966

Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
Eski 05-02-2010, 23:19   #64
Balık babam
Oltacı

Balık babam kullanıcısının avatarı

Merhaba Erol bey,
KSK de ve Karaburun;da oturan ve Karaburun;da avlanan biriyim. Karaburun;da dikey sırtı ile avlanmak hayalindeyim. Fakat bu konuda hiç tecrübem yok; bilgi toplamaya çalışıyorum. Verdiğiniz bilgilerden yararlanmaya çalışıyorum;teşekkürler.4. sayfada fotoğrafı olan SPRO marka kurşun kafa elimde var. Fakat bunu enverimli şekilde nasıl kullanacağımı yorumlamaya çalışıyorum. Bu konuda önerilerinize ihtiyacım var. Ayrıca trança avında kullanabileceğim en gözde JİG;ler ne olabilir? Dikey sırtıda kullanılan JİG leri yatay sırtıda da kullanma yöntemi varmıdır? Bilgi verirseniz sevinirim. Tekrar teşekkürler...
Balık babam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-02-2010, 11:14   #65
levrek
Kurucu Üye

Alıntı:
Balık babam tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba Erol bey,
KSK de ve Karaburun;da oturan ve Karaburun;da avlanan biriyim. Karaburun;da dikey sırtı ile avlanmak hayalindeyim. Fakat bu konuda hiç tecrübem yok; bilgi toplamaya çalışıyorum. Verdiğiniz bilgilerden yararlanmaya çalışıyorum;teşekkürler.4. sayfada fotoğrafı olan SPRO marka kurşun kafa elimde var. Fakat bunu enverimli şekilde nasıl kullanacağımı yorumlamaya çalışıyorum. Bu konuda önerilerinize ihtiyacım var. Ayrıca trança avında kullanabileceğim en gözde JİG;ler ne olabilir? Dikey sırtıda kullanılan JİG leri yatay sırtıda da kullanma yöntemi varmıdır? Bilgi verirseniz sevinirim. Tekrar teşekkürler...
Merhabalar,
SPRO marka kurşun kafa ile av şekli diğer jiglerle aynı şekildedir,ancak daha çok zeminde ( 0-5 metre arasında ) hareketlendirmenizde fayda vardır,yani bir nevi kalamar yada ahtapot jigi gibi.
Gözde jiglere gelince,bu konu aynı sırtı da olduğu gibi sahtelerin zamana ve avlak yerlerine göre nasıl farklılıklar gösteriyor ise jigler içinde aynısı geçerlidir.Ayrıca mevcut donanım ve onları kullanım tekniğinizle de yakın ilgilidir.
Jiglerin tiplerine göre hareketlendirme teknikleri bellidir,bu yüzden gerek donanımdaki yanlış seçimler, gerekse mevcut donanımı yanlış kullanma av verimini düşürmektedir.Bunları yeniden yazma gereği duydum,çünkü bazı yerlerde bazı kimseler oldukça başarılı takımları ve stilleri kullanabilme eksikliği-becerisi yüzünden bir takım olumsuz yorumlarda bulunmaktadır.
Dikey jig takımlarını yatay avda kullanmak mümkündür,ancak sürekli tek yöne bir seyir hali mevcut olacağından aksiyonları yatay sahtelerin göstermiş olduğu aksiyon gibi olmayacaktır,yani düz bir geliş hareketi olacaktır.
İlk fırsatta hayallerinizin gerçekleşmesi dileği ile,sevgilerimle

Erol ERDOĞAN 1966

Eski 07-02-2010, 23:05   #66
Balık babam
Oltacı

Balık babam kullanıcısının avatarı

İllgilendiğiniz için teşekkür ederim. Benim için yararlı oldu.
Balık babam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-02-2010, 00:09   #67
İrfanavcı
VİP

İrfanavcı kullanıcısının avatarı

Erol kardeşim gerçekten çok güzel bir paylaşım,
emeğinize sağlık, bilgi için teşekkürler.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İrfanavcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-02-2010, 15:46   #68
kılçık
Oltacı

Öncelikle bu harika paylaşım için sana minnattarız erol abi bu konuda bir iki fikirde benden olsun dedim
Makinalarda benim düşüncem setella gibi (1500-2500tl arası)pahalı makinalardansa okuma tarzı gene dünya markası ömür boyu garanti verilen ve daha ucuz olan (150-300tl)arası makinalar tercih edilebilir okumada salina sa II 10000 modeli cedros cs 55 modeli epix pro 65 modeli başlangıç için yeterlidir kamış olarakta ağırlık uzunluk kombinasyonu bakıldıktan sonra hangi kamışa hangi makina kullanmak gibi lineaffe 7-9-11-12 kg lık modelleri (75-110tl arası) spronun pro jig 100-400gr aksiyonlu kamışı (90TL) alınıp kullanılabilir.saygılarımla
Eski 17-02-2010, 18:42   #69
Kamil ESEN
Kaptan

Biraz maddiyata dayalı bir av şekli ama ,sürekli passıone pesca kanalında görüyorum,tutulan balıklarda maddi olarak değerli balıklar ve çok keyifli bir av.Paylaşıma teşekkürler..
Eski 13-03-2010, 23:10   #70
ahmetto
Oltacı

Paylaşımlar için teşekkürler.
ahmetto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları