![]() |
#81 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
1. Hafif (at-çekten kullanacağınız için), 2. Atarı düşük (5-25 g olabilir veya az çok bu civarlarda), 3. Mümkünse parçalı bir kamış almanızı tavsiye ederim. ama öncelikle işin mali yönü belirleyicidir tabi...
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#82 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Öncelikle herkese merhaba.Aranıza yeni katıldım.Kamış almaya niyeliyim.Ben akıntının çok fazla olduğu Sarayburnu'nda avlanmayı düşünüyorum.Malum orada da akıntı çok fazla.Bana önerilen kurşun ağırlığı 100-150 gr arası.Bu ağırlık aralığında takacağım kurşuna göre 40-90 gr çekeli bi kamış almam mantıklı mı?Ya da bu ağırlıkta kurşun kullanmak akıllı bi yöntem mi?Yardım ederseniz çok sevinirim...
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() 100-200 gram atarlı bir kamış ile en iyi verimi alırsınız
40-90 gram atarlı bir kamışla o kurşunları kullanırken yeterince verim alamazsınız Bu kurşunu kullanmak yerine göre normal olabilir akıntılı bir yerdede gayet normaldir bu arada imzanızıda doldurursanız sizi daha iyi tanımış oluruz
![]() |
![]() |
#86 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Öncelikle ilginiz için gerçekten içten teşekkürlerimi sunuyorum.Profilimi düzenledim,eksik varsa uyarılarınızı beklerim.Size en kısa zamanda oluşturmak istediğim olta setini göstericem.Dğerli yorumlarınızı tekrar beklicem.En kısa zamanda görüşmek umuduyla...
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Kamış: Albastar 3234 Leader kamış ( 6 parçalı, 100-300gr atarlı, 84 cm kapalı boy, 300cm, %100 karbon, dolgu uç, çapraz çelik tel örgü sistemi, mantar gövde, vidalı metal dip, bez kılıf hediye, Fiyat: 22,36TL )
*Karbon olması,parça sayısı,dolgu uç olması ve mantar gövdesi olması ne ifade ediyor? Makine: DR 60 Albastar Makine ( Devir 4:1, 470gr, 2bilya, kapasite 0,35-290m, 2 adet grafit kafa, esnek saplı grafit gövde, sonsuz dönüş kapasitesi, çarpmalı kapanma sistemi, sarsıntısız rahat çalışma, alttan sıkmalı fren sistemi, misinayı bükmeyen sarım özelliği, takım atmayı kolaylaştıran kitleme, sağ-sol dönüşümlü kol sistemi, arkadan kalama, Fiyat: 21,26 TL ) *Devir ve bilya sayısı, gövde ve kafa malzemesi, kalama olayı ne ifade ediyor? Misina: Albastar beta misina 0,35mm 10000gr çekerli, 2,43 TL *Misina kalınlığı uygun mu? Kurşun: 125gr'lık armut kurşun *Kurşun ağırlığı uygun mu? Fırdöndü: 2 No'lu 4cm *Doğru seçim mi? Çapari: 10'lu singapur ince floş çapari ve tüy çapari *Doğru seçim mi? Dediğim gibi ben bu oluşturmayı düüşündüğüm seti akıntının fazla olduğu Sarayburnu veya boğazda kullanmayı düşünüyorum.Daha önce kamış ve makineyle hiç balık tutmadım,sadece misinayla tuttum.Yani amatörden daha amatörüm.Balık tutmaya öncelikle gümüş,istavrit,hamsi gibi küçük balıklardan başlamayı düşünüyorum.Yukarıdaki olta parçaları bunun için ideal mi?Sorularıma cevap verirseniz ben de uyanan bu balıkçılık merakını körükleyeceğinizden emin olun.Başlamışken bu olaya sizlerin yardımıyla doğru şekilde başlamayı düşünüyorum.Ayrıca bu sete 50 TL ayırdığım için seçimlerimi fiyat kriteri çok etkiledi.Bunu da bilmenizi isterim..
![]() |
![]() |
#89 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Akıntının çok olduğu yerde yassı kurşun kullanın,sizin 150 gr kurşun kullandığınız yerde ben 80-90 gr yassı kurşunla daha iyi verim alırım,akıntı olan yerde yuvarlak kurşun kulanıyorsunuz buda daha ağır kurşun kullanmanıza neden oluyor,şayet yassı kurşun bulamıyorsanız,yuvarlak kurşunu bir çekiçle vurarak yasılaştırın ama ağır ağır vurun yoksa kurşun çatlama yapar,deneyin göreceksiniz akıntılı yerlerde yassı kurşundan daha çok verim alacaksınız.
![]() |
![]() |
#90 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
ek olarak... biz burada eskiden seyhan nehrinde akıtmaç (kıyıdan akıntının yukarısına atarak akıntıya kapılan oltayla balık yakalama) yapabilenlere usta balıkçı derdik...eğer akıntıda balık yakalayamıyorsa ne yaparsa yapsın ne kadar balık yakalarsa yakalasın sen ustasın demezdik ![]() eran...aramıza hoşgeldin... rastgelsin... |
|||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Hangi GPS ? | Wetblue | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 05-06-2009 06:26 |
hangi balık hangi denizde | mufi | Deniz Balıkları | 3 | 04-01-2008 21:11 |
Hangi Marka? | Egeli | ZIPKINLA SUALTI AVI | 15 | 12-03-2007 14:20 |
Hangi Baharat ve Ot Hangi Balıkla Gider? | mustfer | Balık Yemekleri | 1 | 21-01-2006 05:43 |