RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Levrek Yoklamasına Devam... (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=10465)

Çağatay 13-01-2012 22:52

Sevgili arkadaşlar, yorumlarınız ve tebrikleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Alıntı:

Anıl ÜNALAN tafarından gönderildi (Mesaj 118770)
Maşallah yine almışsınız nasibinizi :)
Avlandığınız meralar çok kişi tarafından bilinen fakat değişken zamanlarda balık yaptığı için sürekli denenmeyen meralardır bu yüzden balığın var oluşunu duyan insanlar toplanmış olabilir av mahaline gidildiğinde böyle manzaralarla karşılaşmak çok üzücü oluyor insanın şevki kırılıyor, keyfi kaçıyor. Olsun belki o bölgede kalsaydınız bu yakışıklılar oltanıza uğramayacaktı.
Daha irilerinin yine sizinle olmasını dilerim. Tüm ekibi kutlar avlarının daim olmasını dilerim.

Anıl'ım mera bizim tapulu malımız değil, başkalarının da olmadığı gibi. Bilinmeyen bir yer de değil haklısın. Elbette insanlar gelecek oltalayacak. Yalnız beni üzen şey bazılarının aman başkası yanımızda olta atmasın diye abartılı biçimde özel parselasyon çalışmasına girmesi. Yav önünde olta atacağın yer belli sen ne demeye bilmem kaç metrelik sahil bandını kapatırsın ki. Eğer bütün dert yanıma acemi gelecek oltasını yanlış atacak bana taktıracaksa, yanına gelenin acemi olduğunu nereden biliyorsun. Öyle bile olsa, dolaşan olta elbette çözülür, gider yanındakine yardımcı olursun, doğru atmayı gösterirsin onu kırmadan. Olmadı kibar bir dille arkadaşım mümkün olduğu kadar arayı açalım dersin. Her şeyin çaresi bulunur, iyiniyet olduktan sonra. Ama bazı arkadaşlar bu niyetten yoksun maalesef. Benim kızdığım nokta bu. Ama sen de o bölgenin yıllardır müdavimi olarak biliyorsun ki yeter ki levreğin havası olsun, kilometrelerce sahil bandının hepsi bize avlak yeri. Çok da dert değil yani. Önemli olan o havaya dayanmak gerek el oltası gerekse kamışta soğuk ve rüzgara rağmen oltanın başından ayrılmamak. Yoksa bu kurnaz en küçük hatayı affetmiyor biliyorsun. Ne kadar emek o kadar yemek. :)

kaptankarabulut 14-01-2012 18:28

Çağatay kardeşim harika bir anlatımla çok güzel bir paylaşım olmuş.Teşekkür ederim.ayrıca Kaya kardeşimiz aslında tekneden mercan çekmeyi daha çok sever ama nasılsa kıyıcı olmuş.:D :D :D Ayrıca kendisi yanındaki arkadaşının çektiğinden mutlaka elli yüz grm fazlasını çeker ve işte yine ispatlamış..:D :D

Kendisini kutluyorum..:helal: :helal:

Raif Yelkenci 14-01-2012 18:54

Çağatay bey tebrikler güzel av olmuş levrekler bir kaç seferdir sizi ödüllendiriyor korkarım artık tekneden ve Çeşmealtından raporlarınızı göremiyeceğiz herhalde tüm ekibi kutlarım hoşçakalın.

ihsan929 15-01-2012 18:01

merhaba
güzel av yapmışsınız. devamını dilerim

Anıl ÜNALAN 15-01-2012 22:23

Alıntı:

Çağatay tafarından gönderildi (Mesaj 118793)
Sevgili arkadaşlar, yorumlarınız ve tebrikleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Anıl'ım mera bizim tapulu malımız değil, başkalarının da olmadığı gibi. Bilinmeyen bir yer de değil haklısın. Elbette insanlar gelecek oltalayacak. Yalnız beni üzen şey bazılarının aman başkası yanımızda olta atmasın diye abartılı biçimde özel parselasyon çalışmasına girmesi. Yav önünde olta atacağın yer belli sen ne demeye bilmem kaç metrelik sahil bandını kapatırsın ki. Eğer bütün dert yanıma acemi gelecek oltasını yanlış atacak bana taktıracaksa, yanına gelenin acemi olduğunu nereden biliyorsun. Öyle bile olsa, dolaşan olta elbette çözülür, gider yanındakine yardımcı olursun, doğru atmayı gösterirsin onu kırmadan. Olmadı kibar bir dille arkadaşım mümkün olduğu kadar arayı açalım dersin. Her şeyin çaresi bulunur, iyiniyet olduktan sonra. Ama bazı arkadaşlar bu niyetten yoksun maalesef. Benim kızdığım nokta bu. Ama sen de o bölgenin yıllardır müdavimi olarak biliyorsun ki yeter ki levreğin havası olsun, kilometrelerce sahil bandının hepsi bize avlak yeri. Çok da dert değil yani. Önemli olan o havaya dayanmak gerek el oltası gerekse kamışta soğuk ve rüzgara rağmen oltanın başından ayrılmamak. Yoksa bu kurnaz en küçük hatayı affetmiyor biliyorsun. Ne kadar emek o kadar yemek. :)

Doğru söylüyorsun Çağatay abi, benimde yeri geldiğinde yanıma gürültü yapacak, olta atmayı bilmeyen kişilerin gelip avımı bozmasını engellemek için boş olta attığım oldu ama gelgelelim benim gittiğim meralar bunu gerçekten gerektiriyordu. Bu savunduğum bir davranış değil fakat balık yakalamak için onca masrafa, onca emeğe karşılık olarak bir aceminin gelip aracından müzik dinliyerek oltamın üstüne olta atmasını istemem çünkü nezih yaklaşım göstereceğin her insandan senin gösterdiğin tepkinin aynısını göremeyebilirsin sen beni anlamışsındır :)

CEMAKO 17-01-2012 11:50

Tebrik ederim güzel avlara imza atıyorsunuz.
Uğraşılarınızın karşılığını alabilmeniz çok güzel
inşallah daha irileri de rast gelir
teşekkürler

mami1984 17-01-2012 13:17

tebrikler sansınız daim olsun çok güzel paşalar.

Saat 15:27.