Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 13-01-2012, 13:51   #1
Çağatay
Miço

Çağatay kullanıcısının avatarı

Varsayılan Levrek Yoklamasına Devam...

Sevgili arkadaşlar...

İshak beyle yaptığımız son levrek avımızdan bu yana henüz iki gün geçmesine rağmen, hafta sonu tahminlerinin sakin havayı işaret etmesi ve İzmir bölgesinde poyrazın belki de son günü olacak olmasından dolayı aklımda zaten bu günü de değerlendir düşüncesi vardı. Bugün ben bu düşünceler içindeyken arkadaşım Anıl beyden balığa gidelim teklifi de gelince bu öneriye balıklama atladım. Öğle yemeğinde ortak arkadaşımız Kaya bey ile de konuştum ava o da katılacağını söyledi.

Ofis işlerini yoluna koyup öğleden sonra evlerimize yollandık. Sözleştiğimiz gibi Anıl bey, saat 16.00 civarı beni evimden aldı. Yoldan yemimizi temin edip meraya doğru yola devam ettik zira Kaya bey bize sonradan katılacaktı.

Meraya geldiğimizde şaşırtıcı bir manzara ile karşılaştık zira buralar genelde sakin olurdu. Dört araba, bir minibüs toplam beş araç yan yana, her araçta birden fazla insan, bilmem kaç tane kamış denize sallanmış, iğne atsan yere düşmeyecek bir manzara. Sanırım buradan balık alındığı bilgisi bir şekilde ışık hızıyla yayılmış amatör camiasında. Önce burada kendimize bir yer bulur muyuz diye bakındık sağa sola. Arabamızı park ettiğimiz yerin önü müsait gibiydi, pekala buraya sığışabilirdik. Ama dikkatli bakınca, hemen yan tarafımızdaki arabada olan kişilerin, bir kamış grubunu tam önlerine diğer kamış grubunu sağ taraflarına çaprazlama bir diğer kamış grubunu ise sol taraflarına çaprazlama attığını fark ettik. Sağ olsun arkadaşlar bilmem kaç kamış ile yaklaşık 50 metre yeri parsellemişti. Hani başkası atmasın, burası bizim tapulu malımız der gibi bir havaları vardı. Keyifleri de çok güzeldi, araçlarının içinden kamışlarını izliyorlardı. Bundan güzel avcılık mı vardı. Önce, ineyim arabadan konuşayım diye düşündüm, sonra vazgeçtim bu düşünceden keza Anıl bey de gerek yok gidelim dedi. Bize avlak mı yoktu. Hemen Kaya beyi arayıp durumu ona da bildirdik ve farklı bir meraya doğru yola çıktık.

Vardığımız merada zaman geçirmeden oltalarımızı denize kavuşturduk. Rüzgar tatlı sert,av için şartlar aslında müsaitti ama balık keyifsizdi sanırım. Bir süre hiç vuruş alamadık. Benzer durum aslında iki gün önce de başımıza gelmişti.

Yanılmıyorsam 19.30 suları idi benim kamış önce bir yoklandı, sonra bir sarsıldı, ben de bu durumu değerlendirdim ve balığı kıyıladım.

İlk misafir bana denk gelmişti.

Ölçüm sonrası yaklaşık 48 cm boy, 1.15 Kg. geldi. Geleneği bozmamıştım.

Bir süre sonra Kaya bey de bize dahil oldu. Sohbet muhabbet derken saat neredeyse 22.30 olmuştu. Vuruş alamıyor, arada yoklamak için oltaları topladığımızda çekerken düşmeyen yemleri iğnede görüyorduk. Diğer yandan oltalarımıza tebelleş olan yosunlarla ve dal parçaları ile uğraşıyorduk zira kaç gündür esen kuvvetli rüzgar ne bulduysa kıyıya toplamıştı. Özellikle Anıl bey bu konuda rekor kırdı diyebilirim, onun şansına denizde ne varsa topladı getirdi. Tam bu saatlerde Anıl bey bana seslendi, koş dedi Kaya iri bir şey yakaladı. Fotoğraf makinesini alıp Kaya beyin yanına yollandım. Güzel bir pehlivan Kaya beyin oltasında sallanıyordu.

Ölçüm sonrası 54 cm. boy, 1.85 Kg geldi.

Sonrasında başkaca keyifli vuruş olmayınca, saat 23.30 gibi toplandık ve dönüş yoluna geçtik. Dün Anıl beyin şansı yoktu ama eminim en kısa zamanda o da levreğe kavuşacaktır.

Anıl bey ve ben.

Anıl bey ve Kaya bey.

Daha güzeli sizlere denk gelsin.
Eski 13-01-2012, 14:29   #2
Ahmet TARİH
Moderator

Ahmet TARİH kullanıcısının avatarı

Çağtay bey rüzgarıda balığıda ucundanda olsa tutturmuşsunuz yine.
İkiside birbirinden güzel doğrusu.
Emeği geçen herkesi tebrik eder, paylaşım için teşekkürlerimi sunarım.
Ahmet TARİH Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-01-2012, 15:02   #3
TUĞYAN
Kaptan

TUĞYAN kullanıcısının avatarı

çağatay bey elinize sağlık yanlız korkarım bu levrekleri denizlerden siz bizireceksiniz şaka tabiğiki rasgelsin daha iyileri inşallah ve maşallah nazar deydirmeyeyim.
Eski 13-01-2012, 16:09   #4
bytt
Çımacı

bytt kullanıcısının avatarı

Tebrikler güzel bir av olmuş. Fakat ilk zamanlar yaşadığınız durumu malesef çoğumuz yaşıyoruz. 10- 15 oltayla gelenler oluyor ve kocaman bir alanı parsellemiş bulunuyor. Esasen kıyı bölgelerde ve içsularda bunun denetimini yapan birimler kurulmalı. Amatör balıkçılığın keyfi en fazla iki olta oda iğne sayıları yasal sınırlarda olmalı. Göllerimizde hala paraşüt veya diğer adıyla tırıvırı kullanılıyor. Gördüğüm zaman uyarıyorum fakat biz kaybolunca yine çıkıyor. Bir olaya şahit oldum. Gittiğim bir avlakta su azalmış, kaşık ile atçek yaparken aniden bir şeye takıldı kaşığım. Zorlukla çekebildim kıyıya. Tırıvırı ve içinde, acıdır ki karabatak benzeri bir su kuşu. Görünüşünden en fazla 2 gün önce gerçekleştiğini anladım. Gördüğüm tüm misina ve tırıvırı parçalarını toplayıp şehir merkezindeki çöplüğe iade ediyorum. Doğa muhteşem fakat çirkinleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz biz insanoğlu.
DENİZLİ- A Rh+
1983
(5062102565)
bytt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-01-2012, 17:11   #5
SoNRoBiN
Oltacı

SoNRoBiN kullanıcısının avatarı

Çağatay Bey tebrikler ama sizden şikayetçiyim...Böyle av öykülerini yazıp yazıp, beni-bizi kudurtuyorsunuz! Omuzumdaki sorun nedeni ile zıpkınla-oltayla denize-balığa çıkamaz oldum, sizlerin raporlarıyla yetinmek durumundayım. Şaka bir yana zevkle izliyor ve doğanın tadını doya doya çıkarmanızdan dolayı enaz sizin kadar zevk alıyorum Hoşçakalın.

SoNRoBiN'den sevgiler ve selamlar.

D.Y. İstanbul- Üsküdar

04-04-1950

0 RH + Öğretmen (E.)

Milas-Güllük 05323462448
SoNRoBiN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-01-2012, 17:31   #6
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Maşallah yine almışsınız nasibinizi
Avlandığınız meralar çok kişi tarafından bilinen fakat değişken zamanlarda balık yaptığı için sürekli denenmeyen meralardır bu yüzden balığın var oluşunu duyan insanlar toplanmış olabilir av mahaline gidildiğinde böyle manzaralarla karşılaşmak çok üzücü oluyor insanın şevki kırılıyor, keyfi kaçıyor. Olsun belki o bölgede kalsaydınız bu yakışıklılar oltanıza uğramayacaktı.
Daha irilerinin yine sizinle olmasını dilerim. Tüm ekibi kutlar avlarının daim olmasını dilerim.
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-01-2012, 22:52   #7
Çağatay
Miço

Çağatay kullanıcısının avatarı

Sevgili arkadaşlar, yorumlarınız ve tebrikleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Alıntı:
Anıl ÜNALAN tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Maşallah yine almışsınız nasibinizi
Avlandığınız meralar çok kişi tarafından bilinen fakat değişken zamanlarda balık yaptığı için sürekli denenmeyen meralardır bu yüzden balığın var oluşunu duyan insanlar toplanmış olabilir av mahaline gidildiğinde böyle manzaralarla karşılaşmak çok üzücü oluyor insanın şevki kırılıyor, keyfi kaçıyor. Olsun belki o bölgede kalsaydınız bu yakışıklılar oltanıza uğramayacaktı.
Daha irilerinin yine sizinle olmasını dilerim. Tüm ekibi kutlar avlarının daim olmasını dilerim.
Anıl'ım mera bizim tapulu malımız değil, başkalarının da olmadığı gibi. Bilinmeyen bir yer de değil haklısın. Elbette insanlar gelecek oltalayacak. Yalnız beni üzen şey bazılarının aman başkası yanımızda olta atmasın diye abartılı biçimde özel parselasyon çalışmasına girmesi. Yav önünde olta atacağın yer belli sen ne demeye bilmem kaç metrelik sahil bandını kapatırsın ki. Eğer bütün dert yanıma acemi gelecek oltasını yanlış atacak bana taktıracaksa, yanına gelenin acemi olduğunu nereden biliyorsun. Öyle bile olsa, dolaşan olta elbette çözülür, gider yanındakine yardımcı olursun, doğru atmayı gösterirsin onu kırmadan. Olmadı kibar bir dille arkadaşım mümkün olduğu kadar arayı açalım dersin. Her şeyin çaresi bulunur, iyiniyet olduktan sonra. Ama bazı arkadaşlar bu niyetten yoksun maalesef. Benim kızdığım nokta bu. Ama sen de o bölgenin yıllardır müdavimi olarak biliyorsun ki yeter ki levreğin havası olsun, kilometrelerce sahil bandının hepsi bize avlak yeri. Çok da dert değil yani. Önemli olan o havaya dayanmak gerek el oltası gerekse kamışta soğuk ve rüzgara rağmen oltanın başından ayrılmamak. Yoksa bu kurnaz en küçük hatayı affetmiyor biliyorsun. Ne kadar emek o kadar yemek.
Eski 15-01-2012, 22:23   #8
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Alıntı:
Çağatay tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Sevgili arkadaşlar, yorumlarınız ve tebrikleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Anıl'ım mera bizim tapulu malımız değil, başkalarının da olmadığı gibi. Bilinmeyen bir yer de değil haklısın. Elbette insanlar gelecek oltalayacak. Yalnız beni üzen şey bazılarının aman başkası yanımızda olta atmasın diye abartılı biçimde özel parselasyon çalışmasına girmesi. Yav önünde olta atacağın yer belli sen ne demeye bilmem kaç metrelik sahil bandını kapatırsın ki. Eğer bütün dert yanıma acemi gelecek oltasını yanlış atacak bana taktıracaksa, yanına gelenin acemi olduğunu nereden biliyorsun. Öyle bile olsa, dolaşan olta elbette çözülür, gider yanındakine yardımcı olursun, doğru atmayı gösterirsin onu kırmadan. Olmadı kibar bir dille arkadaşım mümkün olduğu kadar arayı açalım dersin. Her şeyin çaresi bulunur, iyiniyet olduktan sonra. Ama bazı arkadaşlar bu niyetten yoksun maalesef. Benim kızdığım nokta bu. Ama sen de o bölgenin yıllardır müdavimi olarak biliyorsun ki yeter ki levreğin havası olsun, kilometrelerce sahil bandının hepsi bize avlak yeri. Çok da dert değil yani. Önemli olan o havaya dayanmak gerek el oltası gerekse kamışta soğuk ve rüzgara rağmen oltanın başından ayrılmamak. Yoksa bu kurnaz en küçük hatayı affetmiyor biliyorsun. Ne kadar emek o kadar yemek.
Doğru söylüyorsun Çağatay abi, benimde yeri geldiğinde yanıma gürültü yapacak, olta atmayı bilmeyen kişilerin gelip avımı bozmasını engellemek için boş olta attığım oldu ama gelgelelim benim gittiğim meralar bunu gerçekten gerektiriyordu. Bu savunduğum bir davranış değil fakat balık yakalamak için onca masrafa, onca emeğe karşılık olarak bir aceminin gelip aracından müzik dinliyerek oltamın üstüne olta atmasını istemem çünkü nezih yaklaşım göstereceğin her insandan senin gösterdiğin tepkinin aynısını göremeyebilirsin sen beni anlamışsındır
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-01-2012, 17:45   #9
ferdi demir
Tayfa

ferdi demir kullanıcısının avatarı

Tebrikler güzel bir av olmuş,nasibinizi almışsınız.paylaşım için teşekkürler...

cep:05546467803
ferdi demir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-01-2012, 18:58   #10
avlar
Kaptan

avlar kullanıcısının avatarı

Tebrikler,yine çok başarılı bir av olmuşDevamını diliyorum rastgelsin.
avlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları