![]() |
Doğan bey tekneyle giden bir arkadaşımdan aldığım duyumlara göre açıktada durum pek farklı değilmiş.Yani sizin anlıyacağınız karadan tutacağım 2-3 parça çupra beni fazlasıyla tatmim ederdi gibime geliyor.Ayrıca İzmir'de kıyı şeridi olarak aslında çok şanslıyız.30 dakika ya da bilemedin 1 saatlik mesafelerde o kadar çok yer varki gidebileceğimiz ama şu yakın kıyı ağcıları mahfediyor bizi.Cumartesi Çeşmealtında olta atıcam ama heryere ağ sermişler nerdeyse.Ben ordayken yeni bir kayık geldi bir güzel ağını attı.Aradan az bir zaman geçti geri geldi bir güzel gürültüsünü de yaptıki balıklar ürküp ağa takılsın diye..Tabi benim günümüde mahfetti(ayrıca kafada dinleyememiş olduk gürültüden).Sizin anlayacağınız artık kimsenin kimseye saygısı kalmamış...Hafta sonu Aydın da balığa çıkan arkadaşlarımla konuştum bana başlarından geçeni anlattılar ne yalan söyliyim oh olsun dedim içimden.Bunlar gitmişler 8-10 kişi kıyıya,çıkarmışlar oltalarını,o sırada tekne gelmiş önlerine ağ atmış,hop dur yapma etme demişler nafile.Tekne gittikten sonra kıyıda ne kadar oltacı varsa anlaşmışlar,takmışlar 0,50-0,60 lık oltalara kocaman kancalarını atmışlar ağa,hop ki derken çekmişler bir güzel adamların ağlarını.Aradan bi zaman geçmiş gelmiş iki tane çakır keyif tekneci ara tara ağ yok tabi.
|
kİMSEDE TIK YOK MUŞ....
İşyerine gelince msn'den bu hafta sonu kıyıdan giden bir çok arkadaşla görüştüm.Kesinlikle her kez boş dönmüş.Sadece bir arkadaşım işi zargana ya çevirmiş ve bayağı zargana almış.Cumartesi tekne ile urla karşısındaki adalara giden bir diğer takım ise izmarit ve 6-7 lidaki alabilmişler.Mordoğan tarafından tekne ile çıkan diğer bir gurup ise güzel iri gopez almışlar.Velhasıl bu hafta sonunun ayrıntısı bundan ibaret.
|
Bu hafta sonu aynen ifade ettiğiniz gibiydi arkadaşlar. Ben de iki rapor vereyim de eksik kalmasın. Cumartesi Çeşme Alaçatı limanı tık yok. Sadece biz de değil, diğer amatörlerde de. Pazar Özbek koyu yine tık yok.
|
Onur abi sahilevleri dedinde eski anılarım depreşti her hafta sonu giderdim yaz kış tabi kışın ısparoz bile olmazdı ama yinede her hafta babama yalvar yakar götürtürdüm kendimi.
Askeriye tarafı o zamanlar yengeç ile iyi çupra yapardı şu aralar olması gerekir diye tahmin ediyorum. Birde altı evler diye tabir edilen askeriyenin diğer tarafında gamitli bırakma ile granyoz oluyor bu mevsim ama çelik gibi sinir lazım saatlerce beklemek belki hiç bişey yakalayamadan geri dönmek var bir duyumum vardı geçen yıldan bu yıl yapıyor mu bilmem o bende kalsın :) Birde çupra üstadlarına soruyorum bu çupralar geçit yaparmış hepsi takoz gibi takoz gibi olurmuş yokmu böyle geçit yeri bilen bizi oraya götürsün hacca gitmiş kadar sevaba girer vallaha :D |
Tayguncum altı evler dediğin yerden 5 sene öncesine kadar sabah suyunda çok güzel çupra-mırmır alırdık.Ağcılar ve ihraç edilen midyeleri çıkaranlar sağolsun yuvaları mahvettiler.Geçit olayına gelince eskiden evet şu tarihte şurdan geçer diyebiliyorduk belkide ama iklim şartları ve belkide en önemlisi bilinçsiz avcılık sayesinde nerdeyse işimiz şansa kaldı.Bazı arkadaşlarım var bu işlerin duayenleri hergün gidiyorlar balığa onlarda tam zamanını bilemedikleri için olsa gerek hep aynı yere gidiyorlar.Nasılsa birgün buradan geçit yapacak diye herhalde.Balığa gedene rastgele derler ya...! Bana kalırsa asıl bundan sonra rastan daha fazlasına ihtiyacımız olacak gibi geliyor.
|
İshak Abi canın sağolsun, biz de yaşadık biliyorsun benzerini geçen haftalarda ama biz bu işi zor bırakırız gibime geliyor :)
Geçen haftasonu ile ilgili bir rapor da ben vereyim. Tekne ile Karaburun'dan çıktık. Her zaman mercan yapan iki kerteriz tık demedi. Bir yerde birkaç parça güzel balık aldık, onların resimlerini atacağım. Ama genel olarak balık azdı... |
2 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu E. focadan tekneyle acilan bir grup 6 kg civari Cesitli boy mercan, mandagoz, gopez, cipura, kalamar almis .
Bari resimlere bakalım :( |
hey maşşallah mercan 48 numara
|
biz boşuna karadan asla derneğini kurmadık abi :)kayıtlarımız devam etmektedir ....:):)
|
Göksel, kaba lidaki/çupra türündeki resimdeki balıklar harika tam tavalık.Güven'cim '' KARADAN ASLA '' derneğinin bende eski bir üyesiyim.Amma velakin Mert'in de dediği gibi biz bu işi zor bırakırız.Kaşıntı tuttuğu zaman ama tekne ama kıyıdan gitmez isek hasta olur deli divane oluruz.....:D
|
Saat 22:47. |