Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 26-11-2006, 14:38   #1
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Varsayılan Nerede ise karadan asla diyeceğim......!

İki haftadan beri balığa gidemediğim için,bugünü adeta iple çektim.Ekip arkadaşım ile birlikte sabahın 5.30' da yollara düşüp,soluğu yemcilerde aldık.Bu hafta havaların hep güzel olmasından dolayı yemcilerde hemen hemen her yem vardı.Aşkamdan tuzlu su yapıp buzdolabında beklettiğim sardalyaların üzerine,yemciden de 100 adet madya,bir patlak mamun alarak soluğu her zamanki yerimizde aldık.Bütün yaz bize cömert davranan gerence bu defa adeta tamtakır kuru bakır derler ya,aynen öyleydi.Sabah 07.00-08.00 gibi azıcık küçük balık tıkırdıyordu.Sonra oda kesildi.Oradan kalktık daha derin su olan başka güzergaha geçtik.Yok olmadı oradan da balıklıova tarafına geçtik.Velhasıl kibrit kutusu büyüklünde dahi isparazo bulamadan dönmek zorunda kaldık.Uykusuz kaldığıma mı yanayım,yorulduğuma mı yanayım.Halbuki bu mevsimlerde eskiden madya ile aynı güzergahlarda seyrek ama iri çupra alırdık.Eve gelince dün yani cumartesi günü çeşme/mercan koydan tekne ile çıkan bir arkadaş ile görüştüm.Dediğine göre onlarda herzamanki gibi aman aman denilecek tarzda balık alamamışlar.Gelirken bir kaç yerde durup hem geceden beri avlanan ile hemde bizim gibi sabah gelen bir iki gurup ile görüşdüm,herkez aynı idi.Acaba havaların tam olarak oturmamasından mıdır nedir bilemiyorum.Malumunuz üzere kasım ayı bitti ama,hala ne kış geldi,ne yaz gitti.(Vallahi bugün karadan balık almak bana göre ''Tekeden süt sağmaya çalışmaktan '' daha zor geldi.)Neyse inşallah bugün tekne ile çıkanlar İzmarit ve gopez dışında iyi bir şeyler alabilmişlerdir.

Bu mesaj en son " 26-11-2006 " tarihinde saat 16:24 itibariyle Uzm.Dr.Rastgele tarafından düzenlenmiştir....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları