![]() |
evet abi çok değerli balık bence çipura kadar lezzetli..
|
Alıntı:
bu arada yüzerek oltayı bırakma çok zahmetli değilmi... rastgelsin... |
Alıntı:
demekki yöresine göre değişiyor..çok ürkek balık ...Antalyada misinayla bu şekilde tutulması çok zor..Misinayı görüyor kerata :)Sarmayı misinalı ve misinasız olarak denedim. Misinalıya hiç uğrayan olmadı ama misinasız sarmaya anında atlıyorlar.Kayık veya botun varsa çok zahmetli değil..Ama yüzerek biraz zahmetli ve yorucu ama iki sporu aynı anda yapıyosun bir yandan :) |
milanür dedıklerın cok dogru bazen 18 lık mısıne kalın gelıyo balık almıyo ben işkeleden çok milanür yakaladım günlük 4 5 tane yakalıyoruz bazen 2 tane yakaladıgımız oluyo ama milanür yakalamak cok güzel ve cok sevklı hiç agırlık yok mısınede sadce balık ve mısıne bu yuzden milanür tutmak cok güzel bençe agırlık yerıne ekmek balıgıyorsun ılerı ettıkdan sonra ekmegın gıtmesını beklıyon ve ekmek bu arada yumusuyo ve dagıtması kolay oluyo aslında cok güzel bır sıstem ekmegı dagıttıkdan sonra ekmek cok güzel dalıyo balık ekmegı atlarken yemi goruyo ve orada onuda alıyo :) ama gercekden cok korkkak bır balık ve cok sınsı bır balık sarma ile tutmakda güzel ama bazen sarmayı alıyo ve iç cıkmıyo ben tanık oldum en güzelli olta ile avlamak
|
İsparoz kılcıklı fakat cok lezzetlidir..Balık tadını alırsın...
|
melanur karaburun yenılıman tarafında cok cıkıyor ve olta ıle avlanıyorlar özel bı oltası var daha soonra sıze detaylı sekılde anlatırım lezzetlı bır balık
|
Melanur bu balıktan geçen sene çeşmede tuttum. yem olarak sardalya atmıştım.Takımda klasik 2 li dip oltası.
|
ısparoz denızın olmazsa olmazı hangı balıgı avlamaya gıtsem nereye gıdersem gıtsem yakalamadan donmedıgım tek balık ıssssparoozzz :D
|
isparoz. ispari, isparya biz mamunla avlanan zokacılar ve gece avlananlar için tam bir baş belasıdır... ama o olmadanda çipura olmaz o da ayrı konu.
isparoz akışta yataklara çipuradan önce girer ve zemindeki traganalıkları fazlalıklardan sürer bundan sonra da çipura ortaya daha belirgin olarak çıkar. Ama şunu da bilelim ki eylül ekimde kendileri eşek isporozu olunca da baya lezzetlidir. |
Avuç kadar isparilerin ızgarası,şahane oluyor.
|
Saat 07:06. |