|
Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() Resim-İSPAROZ (Diplodus annularis) F- Sparidae L- Diplodus annularis İ- Annular bream M- İspari, İsparya, Tarak balığı, Deniz sazan balığı -------------------------------------------------------------------------------- Vücut yanlardan yassılaşmış oval şekilde olup, iri pullarla kaplıdır. Karın yüzgeci sarı renktedir, vücut gümüşi ve bariz enine ışınlar bulunmaktadır. Yanlar ve karın kısmı beyaz renktedir. Kuyruk yüzgecinin ortasında kendi karakteristik özelliği olan siyah yuvarlak bir nokta bulunur.
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik Bu mesaj en son " 03-08-2007 " tarihinde saat 13:03 itibariyle Taygun KOCABIYIK tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() izmaritin amcasının oğludur.. hiç sevmem bu balığı ben. çekersin tekneye sonra sıçarlar eline... çok terbiyesizce ve tasvip etmediğim bir davranıştır bu.. eti de lezzetli değildir.. bi tek o yeme atlayışına bayılırım... böyle tırırırırıtt diye vurur oltaya... sırf bu ele verdiği titreşimin hatrına katlanılabilir belki...
bir de bu balığı ankara'da çupra diye kakalamaya çalışırlar ki ısparoz'un ele sıçması kadar terbiyesizce bir davranıştır.. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() İsmi yazılı olmadığı için hitap edemediğim arkadaşım.Sanırım bir yanlış anlaşılma var.Tarif ettiğn balığın ismi ''isparoz yada ispari '' diye biline balık değil.Senin tarif ettiğin biz oltacıların boklu sarpa dediğimiz balık.Denizden yeni tutsan dahi azıcık kaba tutsan derhal cırtlar ve 2-3 saat sonra evinde temizlemeye başladığında karnından çıkan iç organlarından kötü koku gelir.Güzel yıkarsan o koku kesilir.Emin ol İzmir Konak balık halinde de çanakkale çuprası diye takoz sarpaları satarlar.Eti lezzetli olmamakla beraber,taze ise afiyetle yenir.Gelelim isparoz'a :Bol kılçıklı ama lezzetli bir balıktır.Hele biraz irileşmişse yani eşek isparozu denilen kıvama gelmişsse vallahi lokum gibi olur.
|
||
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() benim bildigim isparide ayni seyi yapio igenyi cikartitken azcik skiyon baligi batario hafiften kilcikli balikitr harbiden midyeyle tutmak en kolayidr karidesle tutmayi tavsiye etmem 2 saniyede yemi mindar eder bu balik didikleyip durur
__________________
cihana hitabe |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() alanyadada bu balığa aspara diyorlar
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#6 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() minanur nedır normalde dımı dıyer adı kara kuyruk dıye bılıyom ben
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
|
![]() (((gxs_07
Oltacı Kayıt Tarihi: Jan 2007 Mesajlar: 1 minanur nedır normalde dımı dıyer adı kara kuyruk dıye bılıyom ben ))) oltacı bahsettiğin balık melanurya yada melanur |
||
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() melanür veya Antalyadaki deyişiyle milanür öyle kolay yakalanan bir balık değil..çok sinsi bir balıktır.Bir kaç tane yakalama yöntemi var .karadan yakalayabilmek için denizin biraz dalgalı ve bulanık olması lazım..Antalya yat limanında bir kaç defa izledim.. bunun için 16 lık misina en kalını 18 lik kullanıyorlar .Yem olarak Yanıç dediğimiz tatlısu karidesi ve ağırlık olarak ta ekmek
![]() ![]() ![]()
__________________
Ersen Yazıcı 1975 Antalya Lersen@hotmail.com ""En çok hoşumuza giden insan kendimize benzettiğimiz insandır."" |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() bu arada İzmir tarafında u balıklardan varmı bilmiyorum ama bendeki balık haritasında sadece Akdenizde görünüyor milanür ..Şunu da söyleyim 30 35 cm olanlarını gördüm..
__________________
Ersen Yazıcı 1975 Antalya Lersen@hotmail.com ""En çok hoşumuza giden insan kendimize benzettiğimiz insandır."" |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ersen İzmir'de de var melanur. Oltayla avını yapmadım hiç, arada zıpkınla vurduğum oluyor. İrileri gerçekten lezzetli...
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Sargos (Diplodus Sargus) | Taygun KOCABIYIK | Deniz Balıkları | 7 | 09-10-2007 20:04 |
165 İsparoz... | aserkansatı | ANILAR | 3 | 26-01-2006 07:02 |
KARAGÖZ (Diplodus vulgaris) | Taygun KOCABIYIK | Deniz Balıkları | 0 | 20-01-2006 19:39 |