RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   FOTOĞRAFLARIMIZ (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Yeni sazan fotoları (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1306)

karakayalı 03-06-2006 17:27

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Karakayalı hemşerim ben senede 1 ay Türkiyede bulunuyorum bun 1 ayda anne baba eş dost hemen bitiyor onun için emekliden sonraya bıraktım.

her şey kısmetle ilgili...inşallah birgün

mcaglar 04-06-2006 11:12

Sayın Selim Öner, herkesin de bildiği gibi Türkiyede sazan avcılığı 1 Temmuzdan sonra başlıyor. Almanya da yasaklar hangi tarihler arasında herhangi bir bilgim yok ama Türkiyede av yasağının olduğu bir zamanda bu fotoları buraya koymanız hem moderatör olmanız hem de diğer arkadaşları yanlış yönlendirmelere mahâl vermeniz açısından yanlış buluyorum. Umarım bu yanlışınızı düzeltirsiniz.

balıkcı 04-06-2006 16:54

1 Eklenti(ler)
Mehmet kardeşim ben almanyada yaşıyorum Türkiyedeki yasaklarla bir alakası yok bu sazanların,ayrıca Türkiyedede sazanın yasak dönemi olmadığı yazıyor [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ye gir orada sazan avının yasak zamanı yok,Almanyada sazana av yasağı bütün sene yok sadece 30 cm olmalı,ben kkgm den indirdim sirküleri buraya ekliyorum istersen bir bak yanlışsam tekrar uyar ve imza kısmındaki İstanbulu değiştirip Almanya yazdım bu yeterli zanederim.

rüzgar2 04-06-2006 21:51

Alıntı:

Mehmet kardeşim ben almanyada yaşıyorum Türkiyedeki yasaklarala bir alakası yok bu sazanların,ayrıca Türkiyedede sazanın yasak dönemi olmadığı yazıyor [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ye gir orada sazan avının yasak zamanı yok,Almanyada sazana av yasağı bütün sene yok sadece 30 cm olmalı,ben kkgm den indirdim sirküleri buraya ekliyorum istersen bir bak yanlışsam tekrar uyar ve imza kısmındaki İstanbulu değiştirip Almanya yazdım bu yeterli zanederim.

seni bu yüzden seviyorum be selim abi...

balıkcı 04-06-2006 22:00

Sevgiler karşılıklıdır Sami kardeşim...........

mcaglar 05-06-2006 10:24

Alıntı:

Mehmet kardeşim ben almanyada yaşıyorum Türkiyedeki yasaklarla bir alakası yok bu sazanların,ayrıca Türkiyedede sazanın yasak dönemi olmadığı yazıyor [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ye gir orada sazan avının yasak zamanı yok,Almanyada sazana av yasağı bütün sene yok sadece 30 cm olmalı,ben kkgm den indirdim sirküleri buraya ekliyorum istersen bir bak yanlışsam tekrar uyar ve imza kısmındaki İstanbulu değiştirip Almanya yazdım bu yeterli zanederim.

Sevgili balıkçı abim, Türkiyede sazan avının yasak döneminin olmadığını söylüyorsun.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Evet, doğru, çizelge-4 de öyle görünüyor AMA, çizelge-4 deki sazan avının kapalı sezonda olduğunu gösteren yerdeki yıldız işaretleri (***), çizelge-5 teki illere göre av yasaklarının olduğu tabloda belirtilmiştir.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Yani, burada bakmanız gereken tablo çizelge-4 değil çizelge-5 tir. Ve çizelge-5 te de av yasaklarının tarih aralıkları illere göre verilmiştir... İşin Almanya kısmına gelince, her konuda bizden daha duyarlı olan Avrupalı insanlar mutlaka bu av yasağı konusunda da bizden bilinçli olduklarına eminim. Bence av yasağı Almanyada da vardır (bu sadece benim tahminim). Hem bilgi sahibi olmak açısından hemde diğer arkadaşlara örnek olması açısından bu konuyu biraz daha araştırırsanız çok sevinirim.

Umarım aydınlatıcı olmuştur, teşekkürler...

balıkcı 05-06-2006 10:34

Çok güzel Mehmet kardeşim,bu hal Türkiyede bile değişken olduğuna göre Almanyada olan birine,Türkiyede yasak bu balıkları buraya koymanın sakıncalı olduğunu söylemen ne derece doğru onu anlayamadım,kaldıki Almanyada benim bulunduğum bölgede sazanın yasak sezonu yok sadece boy yasağı var 30 cm,sevgiler.

levrek 05-06-2006 13:36

Selam arkadaşlar,
her ne kadar elimizde sirkuler,kararname ve buna benzer belgeler olsa bile,yanınıza gelen koruyucu, bekçi veya jandarmaya bunları gösterip huzur içinde balık avınızı tamamlamak çok zordur düşüncesindeyim.
Kendisi içinde çelişkilere açık olan bu evraklar,kaldı ki bu güvenlik görevlilerine ne söylendiyse geçerli olacak odur sonuçta,yani yahsah dedimi bilin ki dönüş yolculuğuna başlayın... :) sevgilerimle

balıkcı 06-06-2006 05:52

2 Eklenti(ler)
Araştırmama gerek yok Mehmet kardeşim bu çep kılavuzunda bütün balıkların yasak zamanları yazıyor,Almanyanın bayern eyaletine ait,almancan varsa bulursun şayet yoksa latince adına bakarsan sazanın yasağı olmadığını görürsün,bu cep kılavuzunu balıkcılık ehliyeti ile her balıkcıya veriyorlar,sevgiler.

aserkansatı 06-06-2006 08:50

Kardeşim Selim, balıklarına bakarken içim gitti valla...Ortam güzel, balık bol,yanına mı gelsek Samiyle ne yapsak... Tebrik ederim, usta balıkçısın gerçekten...
NOT:Resimlerin devamını bekleriz...

Saat 06:15.