![]() |
Seferihisar Sığacık (İZMİR) trança bereketi
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Uzun zamandır beklediğimiz trançalar baharın gelmesiyle yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Herkese rastgele. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Tebrikler hemşerim süper avlar...
Bizim oralarda bu kadar iyi balıkların olduğunu bilmezdim.. |
tebrikler balıklar çok güzel görünüyor
|
sığacıklı abi cok güzel balıklar..
imza ayarlarınızı yaparsanız siye daha iyi hitap etmiş oluruz.. avlanma şekli ve başvurulan yem jig vs anlatırsanız seviniriz.. daha iyi avlara inşallah:) |
Maşallah, çok güzel balıklar.
Keşke anlatımda, balıklar kadar güzel olsaydı. İmza ayarlarınızı ve bu güzel avın hikayesini anlatırsanız çok memnun oluruz. Özellikle avlanma şeklini... |
Aman aman aman !!!! :)) Sevgili Mustafa söylemişti, Sığacıklı bizim oraların en yaman avcısıdır diye
Çok çok tebrik ediyorum, bereketli avların devamının gelmesini dilerim. Rüzgar durumunu dikkate aldığımda, sanırım bizim teknelere göre daha korunaklı ve profesyonel bir tekne ile çıkıyorsunuz. Bu bolluğun bir tanesinin bize de nasip olması dileğimle :) |
bu nasıl bir kırmızıki?anlayamadım.:D
:helal::helal::helal::helal: bu balıklara ve avı yapanlara verilebilcek en iyi cevap :helal::helal: bizler amatörüz ordakilerin birtanesini tutsak torunlarımıza anlatıcak güzel bir hikayemiz çıkar.:) ne diyelim avlarınızın bereketi bol olsun :helal: ordakilerden bi taneside bizlere denk gelsin.:) |
tebrik ediyorum keşke avı biraz anlatarak heyacan katsaydınız dip sırtısı galiba
kaç m den takım ? biraz açıklama bekliyoruz |
kutluyorum şahane balıklar bunlardan bir tanesinin bizede uğramasını dilerim avın şekli hakkında da bilgi verirseniz seviniriz
|
bereketli olsun reis bende diğer arkadaşlar gibi avlanma şeklini çok merak ediyorum tüm avcı dostlarımıza böyle güzel balıkların nasip olmasını diliyorum saygılar
|
Burada en güzel cevabı Hasan kardeşimiz vermiş. Daha ne olsun demeyeyim de bereketin daim olsun Reisim diyeyim.
Diğer arkadaşlar gibi yakalanışını detay edersen seviniriz. |
Şimdilik bir şey soylemek istemiyorum..
Taaa ki avlanma şekli söylenene kadar.. |
Ben de Necati Bey'e katılıyorum. Bu bir paylaşım değil.Pek de amatör işi gibi de değil. Nasıl avlandığını bilmeden tebrik etmenin bir anlamı yok.
|
Hoşgeldiniz...
Profesyonel avcı mısınız, yoksa amatör müsünüz? |
valla ne diyeyim süper balıklar . bize de kısmet olur inşallah . ben trançaları karaburun tarafında biliyordum ama sığacıkta da varmış. bir de hangi yemle alındığı yazılsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
|
Güzel balıklar.. sanırım profsunuz..çünkü paragattan başka bir avlanma şekli yok trançaların.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu balıklar anaç balıklar...Lütfen saygısızlık olark algılanmasın ama, nesli giderek tükenme tehlikesi yaşayan bir balık türünden bu kadar fazla yakalayıp da bunu paylaşmanın ''Amatör Balıkçılık'' ruhu ile uzaktan yakından alakası olmadığınına inanıyorum.. |
Paylaşımın için teşekkürler.Arkadaşlarımızında düşündüğü gibi biraz av hakkında bilgi verebilseydin.
|
yorum yazan herkese çok teşşekkürler.
balıkların yakalanma şekli hakkında biraz bilgi vereyim trança sizleri de bildiği gibi derin su balığıdır aynı zamanda da göç balığıdır. bizim bu bölgede genellikle ekim-kasım ve nisan mayıs aylarında av veriyor. değişik av yöntemleri var mesela tekli zoka yada dip sırtısı ve jiging gibi. ama biz genellikle hepimizin kullandığı bildiği 3 lü ya da 4 lü normal dip oltasını kullanıyoruz selengi diye de bilinir. ana misina olarak 100 no misina, ucuna büyük bir firdöndü ve bunun altında da 0,90 no kaliteli bir misina, iğne olarakta mustad 2315 D |
Mustad 2315 d 3no kullanıyoruz. Ilk yakalandığında çok mücadele ediyor ama bir süre sonra özelliklede orta suya geldiğinde vurgundan dolayı fıska atıyor(hava kesiesi şişiyor) ve yüzeye çok hızlı geliyor.yem olarakta genellikle bütün sardalya veya kalamar kullanıyoruz. Asıl önemli olan göç eden bu balığın hangi zamanda hangi taşta ya da batıkta olduğunu bilmek. Bu konuda da beder beyin(deniz kaptan) tecrübeleri sağolsun çok faydalı oluyor.
Herkese rastgele balığınız bol olsun |
süleyman abi biz paragatçı değiliz biliyosun amatör oltacıyız
paragatla avlanacak kadar zamanımız olmuyor çoğu zaman senide bekleriz birgün abi misafirimiz ol |
Alıntı:
bugün gırgırların trollerin yakaladığı tonlarca balığa rağmen bir oltacının 7 tane balık tutabiliyor olması sevindirici değil mi saygılar |
Tolga abi sonunda sunmuşsun fotoğrafları bakıyom :)
İyi bir avcısın abi tebrik ediyorum seni ;) gerçi kulak kuvvetli senin boynuz olarak onun etkisiyle yükseldin :) Deniz Kaptana saygılar. Gelicem yakında yanına :) |
sığacıklı balıkların yakalanma şekliyle alakalı verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz burada sizin ve abilerimizinde değindiği noktalar aynı neyi nezaman ve ne şekilde tutacağını bilmek balık nesline ve doğaya zarar vermeden amatör bir içerisinde olmak hepimiz gelip gidiciyiz ama bizden sonra gelenler bize ne bıraktığınız diye soracaklardır.
( bu tür balıkları yakalamak üstatlara yakışır biraz kıskanmada olacaktır onuda lütfen hoşgörün )saygılarıla herkese hayırlı kazasız bo ve bereketli avlar |
Alıntı:
|
Tolga Bey, av ile ilgili bilgi için çok teşekkür ediyorum. Sanırım benim gibi bir çok kişinin avın profesyonel araçlarla yapıldığı endişesini gidermiş bulunuyorsunuz. Olta ile bu balıkları bir gün içinde almak kanımca büyük başarı ve keyif. Madem mevsim geldi avınız trançasız geçmesin :)
|
heyyy maşallahhh trança ne demekmiş sayenizde gördük teşekkürler. beni sığacığa davet eden yokmuuuuu ? mustafa abiiiii (EJDER BALIKÇI) sığacıktan balığa çıkmak şart oldu
|
Sığacıklı kardeşim mevzu kıskanma değil de merak ... Bu forumlar amatörbalıkçıların paylaşımlarını yaptığı forumlardır,sende iyi bilirsin ki sirküler dahilinde avlar gerçekleştirmek bizlerin en birinci ilkesidir.
Bu avda yakalanan balıklar gerçek anlamda çok yakışıklı ve güzel olmasına rağmen,beraberinde ticari yönü de ağır basan bir türdür bildiğim kadarıyla. Sorum,bu avda kaç kişi avlandı ve tutulan balıklar ne amaçla tutuldu...Şimdi bu soru da nerden çıktı diyeceksin fakat,madem amatör balıkçısın - amatör balıkçıyız bunları konunun seyri açısından bilmemiz şart... Niyetim asla konuyu başka yerlere çekmek değil,ama bu sorumdan hoşnut olmayanlar olacaktır...Yanıtını en yakın zamanda bekliyorum :) Selamlar. |
değerli yorumlarından dolayı herkese cok teşekkurler
sizlere daha kırmızıları daha güzelleri nasip olur insallah rastgele |
Alıntı:
Benim burada dikkat çekmek istediğim husus şu...: Bak ne güzel sen de açık açık gırgır ve trollerin denk gelmiş iken, tonlarca balığı yakaladığından yakınıyorsun..Bunların amacı ve gayesi et avcılığıdır..Ama bizler öylemiyiz..Bizler oltanın ucundan gelecek olan bir tıkırtı ile gönülleri yerinden hoplayan kişiler değilmiyiz.. Peki hal böyle iken, bir oltacının 7 tane balık tutabiliyor olması sevindirici diye yazdığında zihniyet olarak gırgırcılardan ve trollerden ne farkımız kalır... Onlarda bekliyor, bekliyor, denk getirince adeta dibini buluncaya kadar av yapmıyorlar mı? Lütfen yazdıklarımı kıskanma veya işgüzarlık diye değerlendirme lütfen...Adına trança dediğimiz bu asil balık nesli giderek tükenme tehlikesi yaşıyan türler arasında yer alıyor... Hele bu boyda anaç olanların doğaya bırakacakları yumurtanın ne kadar çok olduğunu sanırım tahmin edebilrsin... Bana şahsen böyle bir balık denk gelse, 1 yada bilemedin iki tanesini alıkoyar dım..Eğer canım av yapmak istiyor ise, diğer gelenleri zarar vermeden suya iade yolu seçerdim...Veya, Allah'a bana yaşattığı bu güzellikler için şükreder ve bereket versin deyip ava son verirdim.. Zaten bizlerin faliyetlerini düzenleyen adına ''Amatör balıkçılık sirküleri '' denilen yönetmelik ve kanunlar da bunu gerektirmiyor mu? Her daim gönlündeki avların denk gelmesi dileği ile rastgele... |
Helal olsun Sığacıklı Kardeşim
Candan tebrik ediyorum.Helal olsun sizlere.Trançaların büyüklükleri oldukça iyi.Biz de zaman zaman büyük trofeler için yem taktikleri yapıyoruz. Küçük balıklar yemi bozduğundan dolayı bazen büyük balık yakalamadan çok geri döndüğümüz de oluyor.Sebeplere yapışmak lazım,nasip için. İyi bir zamanlama yapmışsınız.Babanıza da tebrik ve selamlarımı sunuyorum.
|
rahmetli babam yıllarca bunların pesinden kosup durdu nesli tukendi maalesef yeniden gormek duygulandırdı dogrusu derya kuzusu derler ya hani gercektende kafası aynı bir kuzu......
|
Deniz abii naaptın sen yine yaa hey maşallah vurmuşsun yine voleyi biliyorsun değilmi seninle yada senin oğlun tolgayla gideceğiz beraber birgün onun sözü var bana. avlarınız her daim bereketli olsun inşallah. paylaşım için teşekkürler.
|
Alıntı:
Neyse şunu söylemek gerekirse eğer trança aslında nesli tükenen bir balık değildir sadece kurnaz bir balık olduğundan sadece belli dönemlerde belli derinliklerde yakalanır, bunu da genellikle paragatçılar, ağcılar ve gırgırlar tutar. Oysa burada görmüş olduğumuz profesyonel ruhsatlı yapılmış olta balıkçılığından karelerdir yani bu paylaşımı yapan Tolga Abimizin tamamen ustalıktan kaynaklı olarak tuttuğu balıklardır bunlar. Bende bu fotoğrafları bizlerle paylaşmasını istediğimden o da kendisini amatör balıkçı kimliğine koyarak fotoğrafları koyma gereği duydu. Demek istediğim bu şekilde merak olmaz, merak olursa yapılması gereken farklıdır ve eminim tolga abi gerçekten merak ettiğinizi bilse sizi yanına çağırıp bu balıkları tutmaya bile beraber gidebilir ;) Saygılarımla. Alıntı:
Tolga abimi takdir ediyorum gerek yunan karasularında gerekse kıyıdan 15 mil uzakta bu balıkların yerini bulup usta bir şekilde yakaladığı için ;) Saygılarımla. |
Anıl'ım, iki gözüm sen öyle diyorsan öyle olsun...;)Kendine iyi bak, Allaha emenet ol...:)
|
Alıntı:
Anıl sevgili kardeşim; Gerçekten,meseleyi uzatmak veya kıskanmak değil,fakat bu balıkların nasıl ve ne şekilde yakalandığını hepimiz zaten biliyoruz.Bence burada konu açılırken eğer bu dediklerin en baştan yazılsaydı o zaman herkesin cevapları farklı olacaktı. ''Ben Tolga profesyonel balık avı ile ilgileniyorum,fakat Anıl kardeşim vasıtası ile siteye üye oldum,kendisinin ricası üzerine yakalamış olduğumuz trançaları siz amatörbalıkçı arkadaşlarımın beğenisine sunuyorum'' gibilerinden bir konu açılsa hepimiz daha farklı yaklaşımda olacaktık,işte o zaman tebriğin en büyüğü benden gelirdi...Ama emeğe saygı için yine de tebrikler :)... |
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
Sevgili kardeşim,madem bu sevdaya gönül vermişiz,layiki ile yapabilmek ve paylaşabilmek bence en güzeli.Tabi ki dürüst olmak kaydıyla...Yaklaşımından dolayı teşekkürler :) |
arkadaslar kim nederse desin bu balıkları kim yakalarsa yakalasın eminim buna bende dahil olmak uzere denize salmazdı haaa ama ne var keske salabilsek gercektende nesli tukenmekde değil tukenmiş olan bir balık bu
|
Saat 19:02. |