RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI (TEKNEDEN) (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Özür diliyoruz... (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=10623)

cesifer 26-02-2012 17:55

Özür diliyoruz...

daha geçen senelerde dahi tutku ve sevgiyle yaptığımız tekneden balık avlarında oltalarımıza takılan izmarit, isparos ve gopezlerden gerçekten ve samimiyetle özür diliyoruz.... gerek arkadaşların tavsiyesi gerek bazı sitelerde okunan balık avı hikayelerinden sonra akbük kazıklı koyunda şahane balık olduğuna inanarak arkadaşlarla anlaşarak ve heyacanla 25 şubat 2012 tarihinde kazıklı koyuna sabahın ilk saatlerinde ulaştık teknemizi alelacele hazırladık ki bu arada diğer tekne ve botlar açılmışlardı bile..geçemek bilmeyen yarım saatin sonunda kertezimize ulaştık ve 2-3 no iğnelerle hazırlanmış takımlarımızı iri mamunlarla yemledikten sonra beklemeye başladık. bekledik bekledik bekledik ama ne gelen var ne giden can sıkıntısından muhabbettte bitti.orası burası derken yönü beş dakikada bir değişen rüzgarda tuzu biberi oldu ..iğneleri 7 noya düşürdükten sonra nazlı nazlı vuruş yapan isparozları ve izmaritleri görünce bir sevindik bir sevindik ki sormayın..yakalanan balıkları tekneye alırken mahcubiyetten yüzlerine bakamadık. küçüklerini de zarar vermeden denize geri bıraktık ama artık denizlerimizde balık yok ve bunun sebebini bilen yok ama bolca tahmin var.. üzülerek artık balık avlarımızı son vermeyi kararlaştırdık bundan sonra ava çıkacaklarada rastgelsin....

c*.türkiyem.c* 27-02-2012 16:02

merhabalar yorumunuza ve anlattıklarınıza içtenlikle katılıyorum .dün sabah bizde büyük bir hevesle kazıklıdan balığa çıktık ve dönüşümüz hüsrandı bizim içinde artık kazıklı ve akbük avı bitmiştir saygılarımla..rastgelsin

tolgaserap8890 29-02-2012 15:45

ohoo üstadlar sunu sorarak düşüncelerinizi herkes öğrenebiliri..
ilk sorum size şu...

balık tutmaya maddi kazanc açısındanmı bakıyorsunuz?
balık tutmayı stres atmak dosrlarla iki muhbbet eşliginde mi tutmak.. ?

tolgaserap8890 29-02-2012 15:46

maddi kzanc ise .. bence olta değilde daha baska türlü avlanmanız gerekir..

egerki zevk muhabbet stres atmak içinse .. boş ver balık olmasın bu a da.. amac muhabbet edip stres atmak değilmi.. baktın balık yok denizi yemleki oltana gelmeyen balıklar aç kalmasınalr...

Anıl ÜNALAN 29-02-2012 16:01

Alıntı:

tolgaserap8890 tafarından gönderildi (Mesaj 119913)

egerki zevk muhabbet stres atmak içinse .. boş ver balık olmasın bu a da.. amac muhabbet edip stres atmak değilmi.. baktın balık yok denizi yemleki oltana gelmeyen balıklar aç kalmasınalr...

Merhaba Tolga bey. Balık avı bir tutkudur, deniz bir tutkudur ve bu tutkular büyük keyif verir balık avının keyfi çok uzun süreler avcılık yaptıktan sonra hırsla birleşir bu hırsı kendi içinde yaşarsan eğer yaşadığın adrenalinden dolayı daha büyük haz alırsın.
Yıllarca balıkçılık yapıp umutla gittiğin yerden ufak balıklarla dönmekte insanın keyfini kırmaktadır.
Balıkçılık değil denizden keyif alan bir insansanız eğer balık bahanedir yanındaki sohbet ve ortam size her zaman yeterlidir :)

hüseyinzümrüt 01-03-2012 12:22

Değerli büyüklerim arkadaşlarım daha önceden bir kaç kez burada paylaşılan resimlerdeki balıkların küçüklüğünü eleştirmiştim.Ancak yazdıklarım foruma aktarılmadı nedense. Ne zaman kıyıdan bir balık avına gitsem yanımda av yapan 5-10 kendini bilmez densizin parmak kadar küçük lidakileri,karagözleri yakalayıp sevinçten havaya uçarak bağrışmalarını çağrışmalarını gördüm ve o zavallı balıkları yemeyi bile göze alan insan bana göre bu işi ne ticari yapabilir,nede spor amaçlı yapabilir. Yazıktır bu şekilde dewam edildiği sürece maalesef denizlerimizdeki azalan balık sayımıza daha da azaltıyoruz. bilinçli olmayan eline oltasına alan kendini bilmez kişiler yüzünden benim ve bu işi adaletiyle yapan arkadaşlarımızın çocuklarına bırakacağımız bu spor'u maalesef tüketiyolar.Tamam herkesin bu spora başlaması çok güzel bir şey fakat ciddi açıdan bilinçlenmek lazım. Bu konuda sitemize'de çok iş düşüyor.saygılar...

MAVİ FENER 01-03-2012 16:14

Alıntı:

Anıl ÜNALAN tafarından gönderildi (Mesaj 119916)
Merhaba Tolga bey. Balık avı bir tutkudur, deniz bir tutkudur ve bu tutkular büyük keyif verir balık avının keyfi çok uzun süreler avcılık yaptıktan sonra hırsla birleşir bu hırsı kendi içinde yaşarsan eğer yaşadığın adrenalinden dolayı daha büyük haz alırsın.
Yıllarca balıkçılık yapıp umutla gittiğin yerden ufak balıklarla dönmekte insanın keyfini kırmaktadır.
Balıkçılık değil denizden keyif alan bir insansanız eğer balık bahanedir yanındaki sohbet ve ortam size her zaman yeterlidir :)

-Anıl; çok haklısın.gerçektende denize ve avcılığa hasret olmak gereklidir.Bugün balık yok diyerek denize, oltacılıga veya bizim gibi büyük balıkçılıkla iştiğal edenler hemen havlu attıkmı...mahvolur gideriz....Yazın palamutçuluk avımızda karadenizde ilk 20 gün tek palamut yakalayamadık...hep 30 kişi cepten yedik...amma moralimizi hiç bozmadık...sezon sonunda Allahımıza şükür çok iyi kapattık...demekki avcılıkta sabır çok önemlidir diyorum....

c*.türkiyem.c* 01-03-2012 22:55

Alıntı:

tolgaserap8890 tafarından gönderildi (Mesaj 119912)
ohoo üstadlar sunu sorarak düşüncelerinizi herkes öğrenebiliri..
ilk sorum size şu...

balık tutmaya maddi kazanc açısındanmı bakıyorsunuz?
balık tutmayı stres atmak dosrlarla iki muhbbet eşliginde mi tutmak.. ?

canım kardeşim beni kahrettiren balık tutamamak değil tabikide keyifine muhabbetine gidiyoruz beni kahrettiren yanlış tekne ve kaptan seçimiydi bir teknede mazot olmaz mı ya hiçmi yedek mazot bulundurmaz insan bir bardak sıcak çay dahi ikram edilmez. yani sizin anlayacağınız stres atmaya gittik stres olup geldik

Tuncay GÜNAY 03-03-2012 22:02

Alıntı:

c*.türkiyem.c* tafarından gönderildi (Mesaj 119969)
canım kardeşim beni kahrettiren balık tutamamak değil tabikide keyifine muhabbetine gidiyoruz beni kahrettiren yanlış tekne ve kaptan seçimiydi bir teknede mazot olmaz mı ya hiçmi yedek mazot bulundurmaz insan bir bardak sıcak çay dahi ikram edilmez. yani sizin anlayacağınız stres atmaya gittik stres olup geldik

hakan abimmmm çok özür diliyorum sizden org. planlarken kaptanın böyle bir şey yapacağı hiç aklıma gelmedi ben bizim bindiğimiz tekneyi istediğim gibi şekillendirdim hatta ve hatta isteseydik yonan adasına bile gidecekti:deli: bir kez daha özür dileyerek bir dahaki sefere telafi ederiz demekten başka bişi gelmiyor elimden tekrar özür dilerim.

cesifer 03-03-2012 23:34

Alıntı:

tolgaserap8890 tafarından gönderildi (Mesaj 119913)

madem ki mesleğiniz matemetikle ilgili basit hasaplamaları yapabileceğinizi bilerek hesap yapın bakın.. sabahtan akşama kadar iyi balık tutsanıız ki sirkülerde amatörlerin av hakkı dört kg. dır şimdi sabahın üçünde yola çıkacaksınız adam başı 50 - 60 lira masraf yapacaksınız ve tuttuğunuz 4 -5 kg. balıkla bunu amorti edeceksiniz.. hani akşama kadar verilen emeğin karşılığı ...şimdi gelelim arkadaşlığa zaten ahbaplıktan bir eksiğimiz olmayan mesai arkadaşlarımızla yaptığınız paylaşım elbette deniz üzerinde belki değişiklik arzeder ancak sohbet bir an gelip can sıkıntısına yenik düşer çünkü atılan her olta umut demektir değilmi? umutlarda yeşermezse geriye kalan hüsran ve kırgınlıktır ha yemlemeye gelince keşke olsaydıda yemleseydik. siz içinizdeki umutları taze tutun nasılsa balık tutamayacaksınız...saygılarımla

Saat 23:44.