|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() daha geçen senelerde dahi tutku ve sevgiyle yaptığımız tekneden balık avlarında oltalarımıza takılan izmarit, isparos ve gopezlerden gerçekten ve samimiyetle özür diliyoruz.... gerek arkadaşların tavsiyesi gerek bazı sitelerde okunan balık avı hikayelerinden sonra akbük kazıklı koyunda şahane balık olduğuna inanarak arkadaşlarla anlaşarak ve heyacanla 25 şubat 2012 tarihinde kazıklı koyuna sabahın ilk saatlerinde ulaştık teknemizi alelacele hazırladık ki bu arada diğer tekne ve botlar açılmışlardı bile..geçemek bilmeyen yarım saatin sonunda kertezimize ulaştık ve 2-3 no iğnelerle hazırlanmış takımlarımızı iri mamunlarla yemledikten sonra beklemeye başladık. bekledik bekledik bekledik ama ne gelen var ne giden can sıkıntısından muhabbettte bitti.orası burası derken yönü beş dakikada bir değişen rüzgarda tuzu biberi oldu ..iğneleri 7 noya düşürdükten sonra nazlı nazlı vuruş yapan isparozları ve izmaritleri görünce bir sevindik bir sevindik ki sormayın..yakalanan balıkları tekneye alırken mahcubiyetten yüzlerine bakamadık. küçüklerini de zarar vermeden denize geri bıraktık ama artık denizlerimizde balık yok ve bunun sebebini bilen yok ama bolca tahmin var.. üzülerek artık balık avlarımızı son vermeyi kararlaştırdık bundan sonra ava çıkacaklarada rastgelsin....
|
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() merhabalar yorumunuza ve anlattıklarınıza içtenlikle katılıyorum .dün sabah bizde büyük bir hevesle kazıklıdan balığa çıktık ve dönüşümüz hüsrandı bizim içinde artık kazıklı ve akbük avı bitmiştir saygılarımla..rastgelsin
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() ohoo üstadlar sunu sorarak düşüncelerinizi herkes öğrenebiliri..
ilk sorum size şu... balık tutmaya maddi kazanc açısındanmı bakıyorsunuz? balık tutmayı stres atmak dosrlarla iki muhbbet eşliginde mi tutmak.. ?
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() canım kardeşim beni kahrettiren balık tutamamak değil tabikide keyifine muhabbetine gidiyoruz beni kahrettiren yanlış tekne ve kaptan seçimiydi bir teknede mazot olmaz mı ya hiçmi yedek mazot bulundurmaz insan bir bardak sıcak çay dahi ikram edilmez. yani sizin anlayacağınız stres atmaya gittik stres olup geldik
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() maddi kzanc ise .. bence olta değilde daha baska türlü avlanmanız gerekir..
egerki zevk muhabbet stres atmak içinse .. boş ver balık olmasın bu a da.. amac muhabbet edip stres atmak değilmi.. baktın balık yok denizi yemleki oltana gelmeyen balıklar aç kalmasınalr...
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
Yıllarca balıkçılık yapıp umutla gittiğin yerden ufak balıklarla dönmekte insanın keyfini kırmaktadır. Balıkçılık değil denizden keyif alan bir insansanız eğer balık bahanedir yanındaki sohbet ve ortam size her zaman yeterlidir ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() Bu mesaj en son " 01-03-2012 " tarihinde saat 16:16 itibariyle MAVİ FENER tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Değerli büyüklerim arkadaşlarım daha önceden bir kaç kez burada paylaşılan resimlerdeki balıkların küçüklüğünü eleştirmiştim.Ancak yazdıklarım foruma aktarılmadı nedense. Ne zaman kıyıdan bir balık avına gitsem yanımda av yapan 5-10 kendini bilmez densizin parmak kadar küçük lidakileri,karagözleri yakalayıp sevinçten havaya uçarak bağrışmalarını çağrışmalarını gördüm ve o zavallı balıkları yemeyi bile göze alan insan bana göre bu işi ne ticari yapabilir,nede spor amaçlı yapabilir. Yazıktır bu şekilde dewam edildiği sürece maalesef denizlerimizdeki azalan balık sayımıza daha da azaltıyoruz. bilinçli olmayan eline oltasına alan kendini bilmez kişiler yüzünden benim ve bu işi adaletiyle yapan arkadaşlarımızın çocuklarına bırakacağımız bu spor'u maalesef tüketiyolar.Tamam herkesin bu spora başlaması çok güzel bir şey fakat ciddi açıdan bilinçlenmek lazım. Bu konuda sitemize'de çok iş düşüyor.saygılar...
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
özür | americer | Tanışma | 25 | 04-05-2007 10:14 |
özür | uzman | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 12 | 06-02-2006 22:11 |
özür | muhabbetci | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 2 | 27-01-2006 06:16 |