![]() |
Yabancı Balıklar
Doğal sulara aşılanan sudak, avrupa alası ve tatlı su levrekleri sularımıza fayda mı yoksa zarar mı veriyor?
|
İlk olarak kendi fikrimi açıklayayım.Benim gibi düşünmeyenlerin çok olduğunu biliyorum.Örneğin pek çok kişi et verimi yüksek balıkların düşük verimli sulara aşılanmasını ekonomik açıdan doğru buluyor.Ben öyle düşünmüyorum.Çünkü bu balıklar aşılandıkları suların doğal yaşamını bozuyorlar.Bir çok türün neslini tüketiyorlar.Sonunda tek tür olarak kendileri kaldıkları için birbirlerini yemeye başlıyorlar.Böylelikle et verimi de eskisinden kötü duruma geliyor.
|
Kesinlikle zararlı istanbulda sazlıbosna gölüne gidiyorum geçen yıl günde 10 15 parça 2 7 kg arası sazan alıyoduk ama o şerefsiz levrek sabah köpek gibi su üstünde zıplayarak yavru sazanları tüketiyo ... Gölde sazlık olmadığı için yavru balıkların saklanağı 1 yer kalmıyo ve bu yıl 5 gün ard arda balık vurmadığını gördüm !
|
Bende ömerliden örnek vereyim.
ömerli barajında sazanın hertürünü avlamak mümkün idi.. taki şu israil sazanını baraja bulaştırana kadar. 2 senedir bir tane bile kiloluk sazan çekemedim geceleri ve sabah gün doğarken balık vurmaz oldu artı... |
İsrail sazanını ben hiç görmedim.Sazanın bir türü mü ,yoksa aralarında tatlı su kefali ve deniz kefali gibi kel alaka bir ilişki mi söz konusu? :oha:
|
evet bu ısrail sazanları sazanın bı turu ufacık bır azı var ilhan abının dediği gibi omerlıde aynalı sazan kambur sazan diye bişey kalamdı kocaelıde yuvacık barajınada salmışlar bakalım ne olacak
ilhan abi aynalı sazan omerlıden 99 senesınde babam tutmuştu 10 kg 650 gr [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Aynalı kambur sazan ilk defa gördüm çok güzel bizim bu yılki normal rekor 10.8 kg aynalıda 8.6kg helal olsun size !
|
nixiz aynalıkambur sazan dıye sazan ceşidi yok ben ayırmamşım aynalı sazan, kambur sazan dıye pardon :( :(
|
Hehe önemli deil ya nolcak yanlış anlaşılma :)
|
Arkadaşlar hafta sonu Kefkende balıkta olduğumdan (kefken ve ilk balık palamut maceramın hüsranla bitişini deniz avı\kefkende ne avlarım konusunda görebilirsiniz.) cevap yazamandım...
Volkan o balıkları biliyorum 1999 ve öncelerinde yazaylarında sazanlar öyle bir oynuyorlardiki sanki suya biri atlamış sanırdınık. Ama şuanda bilinçsiz avcılık ve özellikle ağlarla yapılan katliam nedeni ile kalmadılar yada sazanlar çok akıllandı. kendilerini göstermiyorlar :) |
Saat 19:09. |