|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Doğal sulara aşılanan sudak, avrupa alası ve tatlı su levrekleri sularımıza fayda mı yoksa zarar mı veriyor?
Bu mesaj en son " 24-05-2007 " tarihinde saat 15:17 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() İlk olarak kendi fikrimi açıklayayım.Benim gibi düşünmeyenlerin çok olduğunu biliyorum.Örneğin pek çok kişi et verimi yüksek balıkların düşük verimli sulara aşılanmasını ekonomik açıdan doğru buluyor.Ben öyle düşünmüyorum.Çünkü bu balıklar aşılandıkları suların doğal yaşamını bozuyorlar.Bir çok türün neslini tüketiyorlar.Sonunda tek tür olarak kendileri kaldıkları için birbirlerini yemeye başlıyorlar.Böylelikle et verimi de eskisinden kötü duruma geliyor.
|
||
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Kesinlikle zararlı istanbulda sazlıbosna gölüne gidiyorum geçen yıl günde 10 15 parça 2 7 kg arası sazan alıyoduk ama o şerefsiz levrek sabah köpek gibi su üstünde zıplayarak yavru sazanları tüketiyo ... Gölde sazlık olmadığı için yavru balıkların saklanağı 1 yer kalmıyo ve bu yıl 5 gün ard arda balık vurmadığını gördüm !
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bende ömerliden örnek vereyim.
ömerli barajında sazanın hertürünü avlamak mümkün idi.. taki şu israil sazanını baraja bulaştırana kadar. 2 senedir bir tane bile kiloluk sazan çekemedim geceleri ve sabah gün doğarken balık vurmaz oldu artı...
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() İsrail sazanını ben hiç görmedim.Sazanın bir türü mü ,yoksa aralarında tatlı su kefali ve deniz kefali gibi kel alaka bir ilişki mi söz konusu?
|
||
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Miço ![]()
|
![]() evet bu ısrail sazanları sazanın bı turu ufacık bır azı var ilhan abının dediği gibi omerlıde aynalı sazan kambur sazan diye bişey kalamdı kocaelıde yuvacık barajınada salmışlar bakalım ne olacak
ilhan abi aynalı sazan omerlıden 99 senesınde babam tutmuştu 10 kg 650 gr ![]() Bu mesaj en son " 18-09-2005 " tarihinde saat 04:16 itibariyle VOLKAN tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#8 | ||
Guest
|
![]() Çin sazanı çoğalıyor
Konya'nın Beyşehir Gölü'nde, Çin sazanı balığının sayısı artıyor. Göller Bölgesi'ndeki tatlı su kaynaklarından Eğirdir Gölü'nde pullu ve aynalı sazan balığı giderek azalmaya başlarken, Beyşehir Gölü'nde de son dönemlerde Çin sazanı balığında artış yaşanıyor. Beyşehirli balıkçılar, gölde yakın dönemde görülmeye başlanan Çin sazanının giderek yaygınlaşmaya başladığını belirterek, "Pullu ve aynalı sazana göre daha az tercih edilen Çin sazanına halkımızın alışmasını bekliyoruz" dedi. Kaynak: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu mesaj en son " 24-05-2007 " tarihinde saat 15:16 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Tavalik Baliklar | balic | FOTOĞRAFLARIMIZ | 13 | 17-06-2007 23:08 |
Akdenİzde YaŞayan Baliklar | Rauf | FOTOĞRAFLARIMIZ | 17 | 05-04-2007 12:57 |
Tehlikeli Baliklar | aserkansatı | Deniz Balıkları | 11 | 19-02-2007 10:56 |
Antİfİrİzlİ Baliklar | erhan | Dökümanlar ve Makaleler | 2 | 18-10-2006 08:58 |
Dişi Aci Baliklar | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 15 | 28-12-2005 07:59 |