Yalnız Mesajı Göster
Eski 14-06-2011, 13:14   #2
Necati ARAT
Kaptan

Alıntı:
oltamisina tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Sevgili Necati, yorumun için teşekkürler. kardeşim....Abisi, tüm gece ara vermeden kırma mercan çalıştı...Karagöz gün ışımaya başlayınca yüzünü gösterdi...Seninde dediğin gibi boyu oldukça küçük...Zaten mümkün olduğunca da hep geri saldık...Sanırım 4 -5 tane filan aldık...

Eve gelince iş edindim ve mutfakta balıkları temzilemeden önce o 4-5 karagözün en küçüğünün ve en büyüğünün boyunu ölçtüm...En küçüğü 20, en büyüğü de sanırım 23 cm mi ne geldi...

Ha bu arada metre ile balıkların bir kaçının boyunu ölçerken,hanımdan da fırçayı yedim...Sen iyice kafayı yedin diye beni haşladı..

Sözün özü, bu mevsim derin suda balığın en kıt olduğu süreç...Bu mevsimde dip balığından daha çok, Palejik türler (orta su)olan Kolyoz-uskumru ve istavrit denk gelse daha bereketli ve zevkli olur diye düşünüyorum...Dip balığı için sanırım Eylül-Ekim gibi umutlu olmak lazım...

Not: Amatör balıkçlık sürkülerinde uzun yıllar Karagöz ün av yapma yasal boyutu 15 cm idi...Fakat daha sonra sanırım 2008 yılındaki sirkülerde bu boyut 21 cm e çıkartıldı..Yani av yapılacak karagöz ün yasal boyutu 21 den küçük olmamalıdır...

Netice olarak tavalık telaşından dolayı bu avda almış olduğum 4-5 karagöz yasal boyutta değildir...Eğri ye eğri...Doğru ya doğru...

İnşallah ileride aynen bunun gibileri de denk gelir hepimize...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
ERROR: If you can see this, then [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] is down or you don't have Flash installed.

İshak abim açıklaman için çook teşekkür ederim..

Ben zaten biliyordum senin nasıl davranacağını ..
Benim vurgulamak istediğimi eminim ki sen çok iyi anlamışsındır..
3. şahısların yanlış anlamalarına mehal vermemek adına bunu vurgulamak ve geçmemek istedim..

Ayrıntılı raporun ve hazırlamış olduğun video için çok teşekkür ederim emeğine sağlık..

Bu mesajındaki KARAGÖZ TARLASI ayrı bir güzel..
Daha güzelleri bizlere denk gelsin ..
Seninde oltan kırılsın emi.....
Necati ARAT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla